- 3 Nisan 2016
- 494
- 1.389
- Konu Sahibi farketmezki
Tuzlu su, bere, türk kahvesi, karanlık
Benim çözümlerim bunlar
Benim çözümlerim bunlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bak sana en etkili yöntemi söylüyorum. Bir avuç kurutulmuştu papatyayı küçük tencereye at. Yarısına kadar su doldur kaynat. Sonra havluyla kapatarak yüzüne buhar yap 5 dk. Dayanabilirsen 10 dk. Dayanamazsan 5 dk yap sonra 15 dakika falan sonra bi 5 dk daha yap. Bunu sabah akşam 3-4 gün düzenli yap bişeyin kalmazMerhabalar arkadaşlar, birçoğumuz gibi benim de sinüzit gibi bir derdim var gerek baş ağrıları gerekse göz altı morlukları,nefes, koku alamama devamlı burun tıkanıklığı ve genzimizdeki doluluk hissi hepimizin yaşam kalitesini azaltıyor. Ameliyat olmak istemediğimden uzun zamandır araştırdığım şu tuzlu su olayını denemek istiyorum. bir aparatla burnun bir deliğinden suyu verip diğer delikten çıkarıyoruz. Bu tuzun himalaya tuzu olsa daha iyi olur dediler ya da deniz suyu. bu yöntemi deneyip fayda gören ve tecrübelerini paylaşmak isteyen var mı acaba ?
Cnm ya suyu cekerken genzimize kacarsa ? Ayyyy takintiliyim bu konuda.. karbonat derken su dis sagliginda filan kullandigimiz karbonattan bahsediyorsun degilmi..1 su bardağı kaynamış ılınmış suya 1 çay kaşığı tuz( bildiğiniz mutfak tuzu) 1 çay kaşığı karbonat koyup karıştırıyorum . Avucuma biraz döküp tek tek burun deliklerime çekip temizliyorum.Burnunuza suyu çekerken kontrollu adım adım cekin. sadece bir tarafla çekin önce. Bütün avuçtaki suyu birden çekmeyin
sabah öğle akşam.çocukken sinuzitim vardı bununla yendim. aynı suyla boğazınıza gargara da yapabilirsiniz. Başa yüze şakaklara masaj yapabilirsiniz.
İlla özel kitlere veya denize gitmeye gerek yok.
Grip/nezle olunca da aynı yöntemi kullanıyorum.
Geçmiş olsun.
Yillardan beri sinuzit sandigim bas agrilarimin sebebinin gomulu yirmilik dislerm oldugunu,ameliyatla dislerimi aldrdiktan sonra anladim.. sizinde aklinizda bulunsun yirmilik disler tarifi imkansiz agrilar yapabiliyor.bas desen bas degil,goz desen goz degil,kulak desen kulak degil.cene degil,bogaz degil.doktora artik,kafam suratim agriyor tam yerini ifade edemiyorum diyordum..oyle vahimdi durumum.
Üye Girişi Kayıt Ol
Tarih: 18.05.2016
- Genel Sağlık Bilgileri
- Cilt Bakımı – Güzellik
- Beslenme ve Diyet
- Sağlıklı Yaşam
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Gebelik – Doğum
- »
- »
Acı Kavun Faydaları ve Kullanımı
- Acı Kavun Faydaları ve Kullanımı
Paylaş
Acı kavun; eski çağlardan beri Mısır, Yunan ve Romenlerde çok amaçlı kullanılan sağlık alanında bir şifalı bitkidir. Acı kavundan ishal söktürücü ve sinüzit ilacı olarak faydalanılmıştır. Örneğin Dr. Dikson, şiddetli migren sancılarına karşı önermiştir.
Acı Kavunun Faydaları ve Acı Kavunun Kullanımı:
Acı kavun köklerin ve yaprakların ekstraksiyonu ile elde edilen ecballine adlı ekstre-özsu, deri sağlığını korumak, derideki mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek ve saç çıkarmak amacıyla kullanılmaktadır. Köklerinden hazırlanan lapa ve merhemler egzama gibi kronik cilt hastalıklarına karşı ve romatizma ağrılarını dindirmek için uygulanır. Basit yaralanmalarda kanın durdurulması için taze yaprakları kullanılır.
Acı kavun’un meyveleri, idrar artırıcı, kusturucu, ishal verici, iştah açıcı olarak ve nefes yolları hastalıklarına karşı kullanılmaktadır. Ham meyveleri, narkotik zehirlenmelerde küçük dozlar halinde alınır.
Acı kavun fazla kullanıldığında kanlı ishale sebebiyet verebilir. Herbası- yeşil otundan hazırlanan suyu, idrar söktürür, meyvesinin şırası romatizma ve nevraliyajada haricen kompres yapılır. Olgunlaşmamış meyve şırasından kurt düşürücü olarak faydalanır. Meyvelerinden taze sıkılmış şırası buğday unu ile hamur yapılarak, geç iyileşen yaraların tedavisinde yaraların üzerine sarılır.
Ben 6 yasimdan 17 yasina kadar sinuzitin en agir halini yasadim. Burnum hem tikaliydi hem de surekli durmadan deli gibi akardi. Ustelik ikidebir basim agrirdi. Akinti o kadar coktu ki sosyal hayatim olamadi. Mendiller hic bir zaman yetmezdi kac kere rezil oldum. Akintinin siddetinden yemek borumdan da akardi ve bu yuzden ulser oldum. Kabus gibiydi senelerim. Doktora ne zaman gitsem bir suru antibiyotik verir yollardi bir ise de yaramazdi. En sonunda bir doktor dedi ki senin bu sinuzitin muzminlesmis gecmez. Senin tek yolun ameliyat. Tamam dedim ki bu arada burun kemigi geniz eti vs. de vardi hepsini ne var ne yok aldilar. 2 hafta iste kendini toparlama suresi vs. den sonra dedim ki ohh bee dunya varmis. Bas agrisi ne demek unuttum resmen. Grip nezle olunca bile burnum asiri akmiyor. Cok rahat koku alabiliyorum artik.
Sana tavsiyem ameliyat ol kurtul valla. Suan 33 yasindayim ve sinuzitim geri de gelmedi, senelerdir cok rahatim. Suan yine sinuzit olayim kosa kosa gider ameliyatimi olurum. Gereksiz yere ilacti bitkiydi ugrasma bence.
Boyle seyleri tavsiye etmeyin bence. Hic birimiz lokman hekim degiliz ki bunu hangi dozda zarar gelmeden kullanacagimizi bilelim. Ben sinuziken kullandigim bi burun spreyi vardi receteli bir ilac. Bildigin aci kavun kokardi. Ama kimbilir ne kadar seyrelttiler, icine zarar gelmesini engelleyen maddeler koydular.
ameliyattan emin olamıyorum sakıncasının olduğunu çok söyleyenler var aslında en kesin çözüm o ama
Ne sakincasi var cidden? O ictigin abtibiyotiklerin bitkisel ilaclarin sakincasinin yaninda lafi bile olmaz.
antibiyotikte kullanmıyorum zaten ben sanrım benim için en kesin çözüm deniz
Deniz? Yaz kis sabah aksam girebiliyorsaniz belki.
Neyse ilerde ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Bu yollardan gecmis, her turlu tecrubeyi yasamis biri olarak sadece vakit kaybettiginizi bilin yeter.
bende kızım için nazal yıkama kiti kullanıyorum. nasorinse nazal yıkama kiti diye birşey. doktor vermişti. ph dengeli olduğundan burnun mukozasını kurutmuyor. bayağı işe yarıyor ancak tamamen yok etmiyor. bende sinüziti tam olarak yok eden bir mucize arıyorum.