Sinüs Lifting ve İmplant Operasyonu Oldum

Asmin Asminn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2024
1
0
1
37
Merhaba, 5. günden bildiriyorum. İşlem 40 dk. sürdü. Sinüs lifting ve 2 implant yerleştirme işemi aynı anda yapıldı. Doktorunuz iyiyse sinüs zarınız yırtılmadan süreci atlatıyorsunuz.
İlk 24 saat fena değildim hatta hiç tahmin ettiğim gibi değilmiş, iyiyim…vs dedim herkese ama 24 saat sonrası 3 gün boyunca hayatımın en zor günlerini yaşadım. Ağrı kesici ağrıyı kesiyor ama sadece 2 saat sürüyor etkisi. 2 saatte bir ilaç alamayacağım için mecburen ağrıya katlanmak zorunda kaldım. İlk 4 gün, gündüz 3 ağrı kesici ve her gece iğne yaptırdım. Bugün 5. gün sabah 1 ağrı kesici aldım ve gece iğne yaptırdım. Şuan iğnenin etkisiyle ağrı hissetmiyorum. Uyarılara uymak, istirahat ve birde pürenizi hazırlayacak iyi bir refakatçi çok mühim bence. İştahınız kapanıyor ama iyi beslenmeniz iyileşme sürecini olumlu etkiliyor.
Doktorum suratımın şişip 2 katına çıkacağını, gözaltlarımın moraracağını söyledi. 2. gün çok hafif şişti, 3. gün şişlik aynı seviyedeydi. 4. gün şişlik alt çeneme indi ama yine hafifti. 5 gün şişlik azalmaya başladı. Gece başım yüksekte yatmamın bir faydası da bu oldu bence. Dr. bile şaşırdı :)
Dikkat etmeniz gerekenler;
1.Ilk 5 gün püreyle ya da yumuşak yiyeceklerle beslenin, sonrasını ben de bilmiyorum; bakacağım. Ne yiyeceğim diye dert etmeyin, eşim biber dolmasını bile et suyuyla inceltip blenderdan geçirdi, gayet güzeldi. Bugün de tahin ekmeğini sütle inceltti, içine hind. cevizi unu, bal, muz…vs koyup blendardan geçirdi, tadı cicibebe gibi çok güzeldi :) Evde ne varsa blendarda öğütüp yiyebilirsiniz.
2.Sıcak, baharatlı, acı, küçük taneli yiyecekler yasak!
3.Ağzı çalkalamak, dilinizi dikişlerinize götürmek, dikişlerinize bakmak için yanağınızı çekiştirmek, dikişlerin arasına kaçan artıkları temizlemek için parmağınızla, kulak çöpüyle, soft bile olsa diş fırçasıyla o bölgeyi kurcalamak yasak! Sağlıklı bölgeyi fırçaladıktan sonra gargarayı ağzınızda çok yavaş hareketlerle gezdirerek -bakın “gezdirerek” diyorum, çalkalayarak değil- dikişli kısmı temizliyoruz. Oradaki dikişler çok hassas, atabilir; aman diyeyim. Dr. o bölgeyi unut, hiçbir müdahale yapma dedi.
4.Uzandığınızda sinüs üzerindeki basınç artacağı için, 3-4 yastıkla yatmak çok çok önemli. Ben 5 gündür yüksek bir yastığın üzerinde boyun yastığıyla yatıyorum. Bu yüzden çektiğim boyun, bel ağrısına hiç girmiyorum.
5.Sakın eğilmeyin, ağır kaldırmayın. Eğilmek ağrıyı uyandırıyor ve arttırıyor.
6. 3. ya da 4. gün ılık duş alın, sıcak değil.
7.Bu süreci sakın yalnız geçirmeyin, siz sadece istirahat edin ve onun hazırladığı püreleri yiyin.
8.Kabız olmayın, ıkınmamanız gerekiyor. Kayısıyı 1 gece suda bekletip, ertesi gün aç karnına blendardan geçirip için.
8.Canınız istemese de avokado, yoğurt, muz, protein ağırlıklı, özellikle balık gibi besleyici yiyecekler tüketin; toparlanmanız için önemli.
9.Dr. 1. haftadan sonra başımı suyun üzerinde tutarak yüzebileceğimi söyledi. Suyun altında basınç olacağı için sinüs olumsuz etkilenirmiş, buna da dikkat.
10.Sakın ama sakın benim gibi bir delilik yapıp bu ameliyatı YouTube’dan izlemeyin, en azından ameliyat öncesini kaygısız geçirin.
Aynı işlem sağ tarafa da yapılacak, çok zor ama sonrasında yaşam kalitemi arttıracağı için yaptıracağım. Herkese sağlıklı bir hayat diliyorum. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…