- 8 Eylül 2011
- 598
- 100
- 318
Kızlar inanın sinirden,üzüntimden ağlıyorum şuanda.Sorun kardeşim ve annem.Biraz önce kardeşim aradı morali çok bozuktu sesi kötü geliyordu.Anlattı sorunu.Kardeşim şuan üniv. hazırlıkta okuyor geçen sene kazanmıştı devamsızlıktan kalmıştı.Tabi evde büyük sorunlar oldu bu konuda bu sene harcı yatırıldı tekrar başladı hatta annemden özel ders istiyorum ben dedi.(Ders çalışmayı sevmeyen biri ve hazırlı biri ona anlatsın o sınava girsin)Dururmumuz çok iyi değil annem 20 senedir temizliğe gidiyor babam apartman görevlisi.Annemin durumuna o kadar üzülüyorum ki artık kadın kolum bacağım ağrıyor diyor,ağlayarak iş yapıyorum diyor yılların yorgunluğu var ne de olsa.Bu halde kardeşim yinede ben üniversiteyi dondurmak istiyorum diyor bölümü su ürünleri mühendisliği bölümümde işsizlik çok,boşa okuyorum diyor neden burayı tercih ettin dediğimizde dersane hocama kandım dedi.Herkes hata yapar diyo bir sürü bahaneler uyduruyor.Annemlerle konuşmuş kadıncağızla konuştum şimdi(şehirdışında okuyorum bende)ağlamayıp beni üzmemek için zor tuttu kendini sesinden anladım tam dönemin ortasında bir sürü masraf yapıldı okulu için(yemek,yol,harçlık vs.) şimdide ben dersaneye gidip tekrar hazırlanmak istiyorum diyor annem ne yapıcamı bilmiyorum şaşırdım artık,çalışamaz hale geldim diyor ki çok haklı.Kardeşim bunu hiç anlamıyor sırf kendini düşünüyor bende bu akşam telefonda bari bu seneyi bitir hazırlıktan kurtul dondurup öyle hazırlan diyorum o zamanda yaşım geçiyor,bilgilerimi unutuyorum diyor.Yarın vizem olmasına rağmen ben şuan ders çalışamıyorum.Sırf anneme üzülüyorum.Kadın çalışıp kendini paralıyor bizi okutmak için bana ayrı para yolluyor kardeşimle ayrı uğraşıyor.Anneme telefonda bir öneride bile bulunamadım sadece sustum ve ağlamaya başladım.Bazı insanlar kapıcıları zengin sanıyor bu arada belki öyle düşünen vardır.Bir evimiz dışında hiçbir birikintimiz yok ki kiracıda çıktı şuan evin geçimiydi kardeşimle bizim okul masraflarımız,dersane masraflarımız vs. hep gelen para gitti.Birikim yapamadılar.İnanın yurdun kirasının vakti geliyor,yemek borcum birikiyor ama ben ailemden para istemey çekiniyorum,bot alıcaktım vazgeçtim artım bir masraf çıkmasın diye ama kardeşim...Sürekli bir masraf çıkarıyor şimdide bu dersane olayını çıkardı ne yapıcamızı bilmiyoruz.