• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden Ağlıyorum! :'(

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Kızlar inanın sinirden,üzüntimden ağlıyorum şuanda.Sorun kardeşim ve annem.Biraz önce kardeşim aradı morali çok bozuktu sesi kötü geliyordu.Anlattı sorunu.Kardeşim şuan üniv. hazırlıkta okuyor geçen sene kazanmıştı devamsızlıktan kalmıştı.Tabi evde büyük sorunlar oldu bu konuda bu sene harcı yatırıldı tekrar başladı hatta annemden özel ders istiyorum ben dedi.(Ders çalışmayı sevmeyen biri ve hazırlı biri ona anlatsın o sınava girsin)Dururmumuz çok iyi değil annem 20 senedir temizliğe gidiyor babam apartman görevlisi.Annemin durumuna o kadar üzülüyorum ki artık kadın kolum bacağım ağrıyor diyor,ağlayarak iş yapıyorum diyor yılların yorgunluğu var ne de olsa.Bu halde kardeşim yinede ben üniversiteyi dondurmak istiyorum diyor bölümü su ürünleri mühendisliği bölümümde işsizlik çok,boşa okuyorum diyor neden burayı tercih ettin dediğimizde dersane hocama kandım dedi.Herkes hata yapar diyo bir sürü bahaneler uyduruyor.Annemlerle konuşmuş kadıncağızla konuştum şimdi(şehirdışında okuyorum bende)ağlamayıp beni üzmemek için zor tuttu kendini sesinden anladım tam dönemin ortasında bir sürü masraf yapıldı okulu için(yemek,yol,harçlık vs.) şimdide ben dersaneye gidip tekrar hazırlanmak istiyorum diyor annem ne yapıcamı bilmiyorum şaşırdım artık,çalışamaz hale geldim diyor ki çok haklı.Kardeşim bunu hiç anlamıyor sırf kendini düşünüyor bende bu akşam telefonda bari bu seneyi bitir hazırlıktan kurtul dondurup öyle hazırlan diyorum o zamanda yaşım geçiyor,bilgilerimi unutuyorum diyor.Yarın vizem olmasına rağmen ben şuan ders çalışamıyorum.Sırf anneme üzülüyorum.Kadın çalışıp kendini paralıyor bizi okutmak için bana ayrı para yolluyor kardeşimle ayrı uğraşıyor.Anneme telefonda bir öneride bile bulunamadım sadece sustum ve ağlamaya başladım.Bazı insanlar kapıcıları zengin sanıyor bu arada belki öyle düşünen vardır.Bir evimiz dışında hiçbir birikintimiz yok ki kiracıda çıktı şuan evin geçimiydi kardeşimle bizim okul masraflarımız,dersane masraflarımız vs. hep gelen para gitti.Birikim yapamadılar.İnanın yurdun kirasının vakti geliyor,yemek borcum birikiyor ama ben ailemden para istemey çekiniyorum,bot alıcaktım vazgeçtim artım bir masraf çıkmasın diye ama kardeşim...Sürekli bir masraf çıkarıyor şimdide bu dersane olayını çıkardı ne yapıcamızı bilmiyoruz. :43:

canım sende şehir dışında okuduğuna göre ünv okuyosun sanırım sen neden kardeşini yönlendirmedin.gerçekten su ürünlerini okuyunca nolcakki kardeşin :26: mühendislikte olsa iş imkanı çok az.açıkçası kardeşin haklı.okulu dondursun hazırlıkta zaten istemyerek okuyo devamsızlıktan kalmasından belli.şehir dışına gönderdiğniz parayla her ay dershaneye verirsiniz istediği yeri okur.zaten ünv kazanıp hangi bölüm olursa olsun insanıın bakış açısı değişiyo.kardeşin anlamış kendisini düzeltmek istediğini size durumunu anlatıyo.bende ünv okurken kardeşim lise sınavlarına girmişti.ders rehber öğretmeni meslek lisesine yönlendirdi puanı iyi olmasına rağmen.ben araştırdım günlerimi internet kafede geçridim şu an kardeşim anadolu teknikte bilgisyar okuyo ve okulu çok iyi.rehberin yönlendirdiği okul sınf mevcudu 50 kişiydi.şu an kardeşim 20 kişilik sınıfta ders görüyo ve devlet okulu.birazda sizin hatta baya sizin ihmalkarlığınız olmuş.
seneye kardeşin bursta alır imkanınz kısıtlıysa rahat okur.bence tepki göstermeden ağlaamdan oturup birde kardeşnin tarafıdan bakın olaya

kardeşiniz evde kendi kendine çalışsın. dersane kitapları duruyordur nasılsa. kaydını neden donduruyor anlamadım. kaydını silsin. çalışmayarakta o bölüm kazanılır zaten. sizde derslerinize çok çalışın. iş sahibi olun. annenizin yükü azalsın.

okuyunca bende çok üzüldüm canım ya...Allah anneciğine dayanma gücü versin...bu konuda bir fikir belirtemem ama dualarım seninle...:16:

quietnrkn
Canım ben şehir dışında okuyorum kardeşim ailmin yanında.Ben yönlendirmez olur muyum hiç hep kafasının dikine gitti bak yapma illa bir yere girmek için yakma kendini dedim ama dersane hocamla konuştum o iyi iş var dedi ben tercihimi yapıcam dedi ve yaptı engelleyemedim anlayacağınız :( Bencede haklı ama annemlerinde durumu çok iyi değil işte ve de zaten ilkokul mezunu annemde babamda biz iş imkanı yok diyoruz ama onlar okul bitsin elbet bulur diyorlar şuanda kafaları karışık ama sonu ne olur bilmiyorum.Kardeşim bunu geçen senede söylüyordu yazında dersaneye gidicek diye karar almıştık ama sonradan kardeşim vazeçti devam etmek istedi şimdi sanırım çevresindekiler o nasıl bir bölüm işsiz kalırsın demişler o da etkilenmiş ve bırakmak istiyorum diye diretiyor.Bu saatten sonra dersaneye gitse ne kadar başarılı olur birde o var nisanda sınav var sonuçta.Kazanacağı kesin değil.Kazanırsada İstanbulda,Kocaeli ve Tekirdağda biryer kazanması gerek kardeşim çok uçuk biri olduğu için ve çevresindekileri iyi tanıyamayıp,safça kötü insanlara kanmasından dolayı çok uzaklaştırma taraftarı değiliz kii bencede böylesi daha iyi.Çünkü kardeşim böyle değildiçok zeki ve en azından uslu,derslerine çalışan bir tipti lise 3 te serseri 2-3 arkadaşına takıldı ve bozuldu sigara içmeye falan başladı,derslerine hiç çalışmaz oldu.O yüzden yine korkuyoruz hadi dersaneye verdik o zaman çalışıcak mı diye?
monicc
Benimde amacım o zaten ailem için çalışıcam daha çok.Evde de güya hazırlanıyor işte kitapları var çalışıyorum ama yeterli olmuyor unutmuşum konuları diyo.Ama tamamen bahane tabi anneme soruyorum sürekli ya dışarıda geziyor oluyor ya da evde tv başında oturuyor oluyor :/
apranxx
Aminn.Allah razı olsun o bile yeter.Sağol.

canım benim annemde ilkokul mezunu ama o okumakla değil bakış açısıyla alakalı.mesela ben kardeşimi himayeme aldım gibi bişey.dedim tamam ben ilgilenicem siz karışmayın.kardeşim bu sefer aha çok kendine güvendi çünkü arada kuşak çatışması oluyo.aramızda 6 yaş var kardeşimle ve birlikte ders çalışıyorzu öle diyim.bende şehir dışında okudum 5 sene ama kardeşime hep destek oldum.benim kardeşimde orta okuld ainternet kafelerden çıkmayan birisiydi biz dershanede biliyoduk onu.ama şu an başka yerden bakmasını sağlamdım ona.mesela bilgisayar okuyo ben kpss için çalışyıorum ilanlara bakarken onuda çağrıyorum bak bu bu özellikleri istiyolar diyorum kendisi seviniyo aa ben bunları biliyorum zaten diyip güven geliyo kendisine.o yüzden düşünceleri çok çok değişti.hedefi şu an boğaziçi öğretmenlik çünkü yapabildiğinin farkında bunları senin ailenede kardeşinede göstermen gerek.kolay gelsin cnaım.ama üzülmekle bişeyler olmuyo sende çabala mutlaka :34:

Elleri öpülesi anneciğiniz ve babacığınız elinden geleni yapmışlar bu zamana kadar. Artık biraz başının çaresine baksın. Evet anne baba olarak herşeyi yapmak istiyorlar ama herşey biryere kadar.
Hakedip etmeme meselesi ded değil. Kardeşinizin sorumluluk alması gerekiyor. Yoksa hep yük olacak ana baba sırtında

ailesini anlaması için kendisinin çalışıp para nasıl kazanılıyor öğrenmesi gerekiyor..ama onun öncesinde ne olursa olsun anne ve babaların ne zorluklarda okuttuğunu anlamayannlara çokk kıızıyorum... gözünü korkutacaksın tabii herkese işlermi bilemem... bi arkadaşımın kardeşini korkutmştuk öyle babanın arkadaşının babasına(herhalde 70-80 vardı adamcağız) istemişler seni babanda okuyor demiş eğer ayrılırsan okuldan yada sınıfta kalırsan onunla evlendireceklermiş seni dedik ağlaya ağlaya iki yılını geçirdkten sonra alıştı ookula okulunu bitirdi okuldan birisiyle tanışıp evlendi şimdi mutlu..hala o zaman hepinizden aşırı nefret ettim gerçek sandım iyiki öyle yyapmışsınız eşimle tanışamazdım diyor...
buarada hangi bölüm olursa olsun hepsinde iş imkanı az işi kapabilen atmacalar alır ister en iy bölümde oku atmaca olmazsan iş imkanın hiç olmaz...
Allah annenizin ve babanızın yardımcısı olsun..annenize acil şifalar sizede vizelerde başarılar..

Teşekkürler hepinize.Annemlerle konuştum söyledim söyliceklerimi kardeşimi dersaneye yazdırmaya karar vermişler bende burda kendime iş bakıcam masraflarımı karşılamaya çalışıcam umarım bu sefer aklını iyi kullanır,söylediklerimizi anlarda iyi bir bölüme yerleşip okur.Bende burdan destek verebilceğim kadar vericem.

Mutlaka sorumluluk vermelisiniz kardeşinize.
Yine yükü alınıyor. Bu kez sizin tarafınızdan.
Hem okuyacak hem çalışacaksınız.
Kardeşiniz ya bütün bunlara rağmen bu konuda özensiz davranırsa yazık olacak size..

Back
X