Sınıf öğretmenliği okuyorum. Sizce yapabilme umudum varmı?

elifkubra546

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2016
35
1
30
Ben sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Staja gidiyorum. Çocukları seviyorum. Yalnız bazı sorunlarım var. 23 yaşındayım ve bu yaşıma kadar insan ilişkilerinde problem yaşadım. İçine kapanıklık, çekingenlik sorunlarım var, sosyal fobim var. Hocalarımlada diyalog kuramıyorum. Çocuklar beni seviyor ama staja gittiğimde orada da girişken olamıyorum. Sizce umut var mı ben bu mesleği yapabilirmiyim? Bunları Nasıl aşarım? Çocukları seviyorum ve onların vebaline girmek istemiyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz?

Bu şekilde düşünceli bir öğretmen olacaksan yaparsın. Ben kız kardeşim formasyon aldıktan sonra bir kursa katılmıştı. Davranış bilimleri ile ilgili.. baya eğlenceli bir kurstu. Hiç tanımadıkları kızlarla dans ediyorlardı, güven oyunları oynuyorlardı, kısa tiyatro oyunları oynuyorlardı baya bir faydasını gördü. Tiyatrocu bir bayan ders veriyordu tavsiye ederim sende böle bir kurs bulabilirsin..

Sadece öğretmen degil sekreter olarak bile bir yerde başlasaniz ilk başlarda tutuk tutuk olur konusurken insan. Zamanla alışıyorsunuz dert etmeyin ayrica mesleğiniz cok guzell

Kesinlikle katılıyorum. Eğlenceli bir şekilde sosyal olma konusunda sıkıntılarını yenebilirsin

seni o sınıfa koyduklarinda öyle bir yapacaksın ki..hele de büyüklerle diyaloga giremiyorsan çocuklarin hayati seni ele gecirecek. onlar sayesinde özgüvenin yerine gelecek. onlarin saf sevgilerini, sana olan saygılarını gördükçe baska meslek yapamam diyeceksin. hic bir yetiskinde olmayan karsiliksiz sevgiye sahipler. bunu sana sosyal fobi tedavisi görmüş bir sınıf öğretmeni söylüyor :)

yaparsınız kızım birinci sınıf ögrencisi bu sene basladı ögretmeni erkek 46 47 yalarında belki daha fazla gibi kızım ögretmenini soguk olmasına ragmen cok sevdi ögretmeine gitmiş ıslak mendilim güzel kokuyormu diye koklatmıs:)) bu bizim babasıyla cok hosumuza gitti yani düşün ne kadr saf ve temizler cok keyifli bir meslek.
kızımda bu arada reklamını yapayım:))sevilmeyecek cocuk degil cok farklı bir cocuktur herkes bayılır yavruma allahım esirgesin

Yaparsın. eminim kuzucukların da çok sever seni.
Her şey gönlüne göre olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…