Sınıf ögretmenleri yardıma ihtiyacım var.

tugbacal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
2
0
36
İstanbul
merhaba ben sınıf ögretmenliği 2. sınıfta okuyorum ve materyal tasarım adlı bi dersim var acilen materyal hazırlamam lazım haftalardır düsünüyorum fakat hala hangi konuda yapacagımıda bulamadım gibi bişey.ve hoca farklı aynı zamanda ucuz bir materyal hazırlamamızı istedi ve aynı zamanda cok zorluyo pek bişey begenmıyor ne yapacagım lütfen yardımcı olunn..

Sanırım ders yada konu sınırlaması yok.Aklıma ilk gelen matematik oluyor 1,2 ve 3. sınıflar için somutlaştırmak adına yararlı olacak bir materyal düşünürsen olumlu yönde etkileyebilir.Mesela geometrik şekilleri içeren (küp,koni,silindir gibi) bahçeli bir ev yapılabilir.Biz büyük bir abaküs yaptırmıştık marangozdan yardım alarak sonra boyadık çok cici bişe oldu.Köy öğrencilerinin abaküs alma şansları pek olmayacaktır bu açıdan da oldukca yararlı.İlkokuma yazma eğitiminde kullanılan hece ve kelimeleri makara yardımıyla film şeridi gibi geçirenler de olmuştu.Fen ve teknoloji dersi için güneş sistemi yapılabilir oyun hamurları yada uygun boyutlardaki farklı meyveler yardımıyla.1. sınıf okutuyorum ve onluk birlik evi yapmıştım çubuklar yardımıyla anlamaları daha kolay oldu ancak ödev için basit kaçar sanıyorum.Eğitimle ilgili çeşitli paylaşım siteleri var oralarda da çok güzel materyal örnekleri oluyor bi göz at istersen.Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım işine yarar

gercekten cok tesekkür ederim fikirleriniz icin bence güzel seyler.. bende cok arastırdım fakat materyalle ilgili hiç örnek bulamadım sitelerde bi site söylerseniz gercekten cok sevinirim:)

Cevabını çok geç gördüm,yardımcı olabildiysem ne mutlu banaödevin için geç olabilir ama eğitimhane den çok yararlanıyorum ben her konuda cevap bulabilirsin,face de materyal diye bir grup var oradan da faydalanabilirsin

türkçe dersi için 4 ve 5. sınıf düzeyinde tabu oyunu hazırlayabilirsin

2.sınıflarda saatler konusu var saat hazırlayabilirsin yada geometrik şekillerden insan yapabilirisiniz (küp koni silindir koni kare ) bunların hepsini kullanarak benim çocuklarım çok sevmişlerdi.

bende bu yıl 2. dönem materyal hazırlayacağım. bizimde hocamız çok zorluyor hiç birşey beğenmiyor ve çok büyük şeyler bekliyor.. kara kara şimdiden düşünmeye başladım. coğrafya dan yeryüzü şekillerini falan mı anlatsam diyorum. 5. sınıf konusu anlatmak benim için sıkıntılı olur mu diye düşünüyorum.. düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum..
:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…