• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıf öğretmenleri bakabilir mi?

Canım konuyla alakalı değil ama nickini görünce içim cız etti.Ağlayarak,içim bunalmış çaresiz hisseder şekilde senin de dahil olduğun forumu okuyordum.İlk bebeğimin kalbi durmuştu pıhtılaşmayla ilgili konuları okuyordum.Zonguldakta mıydın bilmiyorum belki yanlış hatırlıyorum aklımda nickin kalmış.Şimdi sizlerin o yorumları sayesinde gidip araştırıp iğne kullandığım için 13 gün sonra bebeğime kavuşacağım.Sınıf öğretmeni değilim konuyla ilgili gelmedim.Sadece teşekkür etmek için girdim🥰🥰🥰Seni görünce bi dejavu oldum❤❤❤

Yorumunu okuyunca nicke bakayim dedim once farketmemisim.Bizim de konu sahibiyle siyaset bolumunde baya atismisligimiz var bende baya bir eskiye gittim dejavu olup 😄
Saglikla al kucagina bebegini 🧡

3. Sınıf çocuğunun öğrenmesi gereken ne ki haftada 20 saat ders olsun?
zaten sınıf ortamında da o dersin yarısı boş geçer. Çocuklar 1 saat derse odaklamamak.25-30dk iyi bir süre bence :)
Öğretmen değilim, o yas grubu çocuğum yok.
Normalde de eğitimin uzun uzun saatler sürmesi gerektiğini düşünmüyorum.
🤷🏻‍♀️

Merhabalar,biliyorsunuz uzaktan eğitimle boğuşuyoruz hepimiz.Kizim 3. sınıfta,okullar kapandıktan sonra o dönem boş geçti.Zaten canlı dersler zorunlu degildi , isteyen öğretmen yaptı, istemeyen yapmadı.Biz de bir şey yapmadik...Telafi döneminde de yarımşar saatten iki ders yapıldı günde.Simdide günde 2 ders olarak devam ediyor

Takip ettiğim bütün gruplarda, tanıdığım bütün başka okul velilerinden de duyduğum, günde 4 ders seklinde en az.Hatta cumartesi yapanlar bile var.Bizim niye böyle anlayamıyorum.Cok fazla ders yapılsın istemem,kızımın saatlerce ekran karşısında kalmasını sağlıklı bulmuyorum.Lakin bu da çok az.Toplam bir saat ama yarısi hoş beş ve çocukları susturmakla geçiyor,kalaninda ne kadar işlenebilirse işte.

Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saati doldurma şartı yok mu,istemeyen yapmayabiliyor mu ? Okul yönetimiyle görüşmem bir şeyi değiştirir mi ? Şimdiden teşekkür ediyorum 🌹

Sınıf öğretmenleri için kural nedir bilmiyorum ama ben (devlette) okul öncesi öğretmeyim bize online ders yapma zorunluluğu yok ama bir sürü fotokopi çekip çocuklara dağıttım ebadan da sürekli eğitici video vs yolluyorum. Whtsapptn etkinlik vs yolluyorum. Yüz yüze eğitim de başladı yine aynı şekilde fotokopi dağıtıyorum kalan 5 günde yapsınlar diye. Sanat etkinliği kalıbı bile var içinde. Çalıştığım okuldaki öğretmenleri de biliyorum baya bir canlı ders trafiği var. Gruplarda sürekli ebaya bağlandık bağlanamadık diye dert yanılıyor. Okulun çevresi de pek iyi değil. Ebaya 30 kişiden 10u anca girip ilgileniyor. Ona rağmen öğretmenler olduğu kadar deyip uğraşıyor. Verimli geçiyor mu derseniz sanmam diyorum yorumlara bakarak.

Arkadaşlar ders saatlerini var yazmışlar zaten

Lakin sınıf çok mu kalabalık derse başlanamıyor muhabbet vs kısmını anlamadım

Oğlum geçen sene 4 idi

Günde 6 saat ders yaptılar

Bir dakika çok konuşulsa öğretmen ben şimdi ders yapayım teneffüste konuşuruz dedi hepsi de susup yaptılar dersi

Şimdi ortaokul günde 7 saat ders var

Her bir öğretmen derse girip selam verip yoklamasını alıp işliyor işlemeyelim kaynatalım yok zaten konular yeni ama telafide de böyleydi

Ben bu çocuklardaki umursamazlığın sebebinin de veliler olduğunu ama küçükler ama böyle olmaz ki vs muhabbetini duyan çocukların motive olamadığını düşünüyorum

Kızım 4. Sınıfa gidiyor, geçen hafta günde 6 saat yaptı, ben dayanamadım gürültüye. Yarısı boş zaten çocuklar kafasına göre takılıyor. Bir ara baktım kızım evde geziyor, dersleri bedenmiş serbest bırakmış öğretmenleri.
Canları sağolsun ne diyeyim, sınıf öğretmenlerine kendileri ders atama yetkisi verildi; resim , müzik, beden hepsini yapıyorlar. Gerek yok o kadar derse, çocuklar kambur olacak yakında.
Ben branş öğretmeniyim, sorunsuz kullanıyordum Ebayı ama artık giremiyorum, kesinlikle giremiyorum . Aşırı yoğunluk oluyor. Ben zoomdan devam ediyorum şu an, okul bir sınıfa haftada 2 derslik atama yapıyor normalde.Tabiki yetmiyor. Ama yine de o süreyi verimli kullanabiliyorum, çocukların mikrofonlarını kapatıyorum isteyen el kaldırma butonunu kullanıyor. En azından akıcı bir ders oluyor. Kızım 6 saat derse maruz kalıyor ama 3 saati bile ders değildir çocuklar bilgisayar oyunlarını bile anlatıyorlar öğretmenlerine, şahidim.

Direk idare ile görüşün.
Sistem 4 saatten 7 gün derse müsaade ediyor. Ve yapılması gerekiyor. Tıpkı bazı veliler gibi bazı öğretmenlerde önemsemedi bu sebeple sistemi öğrenemedi.

Çocuğum 3.sınıf geçen hafta 6 saat yaptı, 6 gün yaptı. Bu hafta 4 saat haftada 6 gün

Hocam gelen yazıda ilkokul öğrencisi günde en fazla 4 ders yapabilir yazıyor. Siz yanlış yapıyorsunız şu anda.
Ben öğretmen değilim geçen hafta çocuğumun öğretmeni bizimle bu bilgiyi paylaştı ve 6 saat yaptık ben de anlamadım her kafadan ayrı bir ses çıkıyor eba zaten vahim durumda bakalım bu hafta ne olacak

HEr okulun işleyiş farklıdır, bunu buraya değil okul idaresine sormanız gerek. Ayrıca canlı dersi okul idaresi belirler, size ders programı verir, öğretmen ona göre hareket eder. Yani ay bugün erken uyandım bir derse gireyim, tühh bugün geç kalmışım atlayalım dersi gibi gibi olmuyor bu işler. :)

Ders saatlerinden ziyade, alınan verime önem gösteriyorum.
1. sınıfız ve ilk canlı dersimizde, sevgili öğretmenimiz özellikle bir velinin çocuğun başında durmasını rica etti. Gelin görün ki canlı derse bağlanan öğrenci ve veli araba yolculuğu yaparken, canlı yayın açıkken veli tanıdık dedikodusu yaptı. Çocuksa kendi kendine sürekli konuşarak, seslenerek dersi bölüp durdu. Hiç birsekilde müdahale etmedi. Çoğu zaman öğretmenimiz duraksayarak, susmasını rica ederek akıp gitti ders saatimiz. Veliler olarak en az öğretmenler kadar sorumluluk sırtlanmalıyız.Max. verim almalarını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız o esnada. Önce şu konu aşılsın bir.

Son düzenleme:
Gürültü olayını ben de anlamadım.
Sınıf gibi değil ki, kapanıyor mikrofonlar.
Ha arada muhabbet ortamı oluşuyor(dersle ilgili), benim ders müsait, açın mikrofonları diyorum.
Canım sıkılınca da yani verimsiz olduğunu düşündüğümde kapatıyorum hepsini.
Öyle dur sus yok.

Eltimin kızı 4. Sınıf 6 saat dersi var haftada 6 gün.Benim kızım 8. Sınıf haftada 6 saat 6 gün dersi var artı haftada 2 gün 4 saat kursa gidiyor okula.butun gun test çözümü gece 2de yatıyor hedefi yüksek insallah.ilkokulda da aynıydı hep test çözerdi sadece bu ay bin lira verdim kaynak kitaba.Birazda çocuğun içinden gelmeli.Biz kapımızı kapatıyoruzki evde ufaklıgın sesi gitmesin derste çıt çıkmaz.En önemlisi evde kızım test çozerken bende kitap okurum ornek olması açısından.Kendisi ders yaparken tv acmam ses gidipte dikkati dagılmasın birde ben çalısırken annemler keyif yapıyor diye aklından gecmesin.

Öğretmene sorabilirsiniz. Youtube ve benzeri platformlar var orada konu konu ders izleyebilir çocuğunuz. Kaynak kitap alın. Renkli yaşına uygun hikaye kitapları alın. Düzenli kitap okursa zaten cok geri kalacağını düşünmüyorum. Kitap okuması ekran karşısında olmasından iyidir.

Dönemi niye boş gecirdiniz ki?Bizim martta okullar kapanınca youtubeden canlı ders yapan bir kurumdan ders alıp(ücretsiz ve cok guzel anlatıyor) o dönemin derslerini bitirdik gelecek sezonun tohumlarini yaz tatilinde attık bol bol ders dinleyip kaynak kitap alıp test çözdük bolca kitap okuduk kücükte boya yaptı puzzle yaptık ailece tabiki kızımın istegiyle.Herkes konuyu yeni anlarken kızım şu an en az 3 ay önde kimsenin çözemedigi soruları çözüyor.Ben işimi bırakıp kitap okudugumu herifcağızımın ev işi yaptığı cok oldu.Tabi haftasonları ödül olarak kimsenin olmadığı koylarda bolca yüzerek tatilini de yaptı kızım.Herseyi okuldan beklemeyin lütfen kızına örnek olması açısından sizde birsey yapıp derslerde destek olun tavsiyem.

Ortaokulda öğretmenim. Bize yüzyüze eğitim gibi ders programı gönderdi idaremiz. Bir kısmı ebadan bir kısmı zoomdan. Geçen hafta öğrenciler 7 saat ders işledi. Yeni gelen yazıyla bu hafta 6 saate düştü ama cumartesiye de ders kondu. İlkokulu tam bilmiyorum ama 2 saat çok az. Biz normal okul varmış gibi ders işliyoruz. Bunu da öğle molasında yazıyorum🤭

sehabe89 sehabe89
Küçük kızım gecen hafta anasınıfına basladı mahallemde benim kızımdan büyük iki aile kızlarını okula göndermeme kararı almıslar giden simdilik biziz sadece.sınıf sayımız bugunlük 4, pazartesi salı 9:30-12:00 ders saatimiz ogretmen sadece sevdigi oyuncakları getirsinler dedi aksam.beslenme yasakmış acaba kesme boyama gibi etkinlikler yaparlarmı whatsapp yada ebada herhangi bir program paylaşmadı ögretmenimiz yoksa böyle mi gecer bu dönem?

İdareye şikayet edin düzeltilmezse sorunu sosyal medyaya taşıyacağınızı söyleyin. Öyle olunca hemen düzeltiyorlar her konuda işe yarıyor.

sehabe89 sehabe89
Küçük kızım gecen hafta anasınıfına basladı mahallemde benim kızımdan büyük iki aile kızlarını okula göndermeme kararı almıslar giden simdilik biziz sadece.sınıf sayımız bugunlük 4, pazartesi salı 9:30-12:00 ders saatimiz ogretmen sadece sevdigi oyuncakları getirsinler dedi aksam.beslenme yasakmış acaba kesme boyama gibi etkinlikler yaparlarmı whatsapp yada ebada herhangi bir program paylaşmadı ögretmenimiz yoksa böyle mi gecer bu dönem?
Kendi eşyası dışında birşeye dokunması yasak olduğundan sizden makas boya vb istenmediyse birşey yapılmaz, temassız oyunlar, hikaye vb şeylerle devam eder gün. Bu hafta ve önümüzdeki hafta net, onun dışında hepimiz bakanlık açıklamasını bekliyoruz. Yani bu dönem böylemi gider, farklı mı beklemedeyiz.

Dönemi niye boş gecirdiniz ki?Bizim martta okullar kapanınca youtubeden canlı ders yapan bir kurumdan ders alıp(ücretsiz ve cok guzel anlatıyor) o dönemin derslerini bitirdik gelecek sezonun tohumlarini yaz tatilinde attık bol bol ders dinleyip kaynak kitap alıp test çözdük bolca kitap okuduk kücükte boya yaptı puzzle yaptık ailece tabiki kızımın istegiyle.Herkes konuyu yeni anlarken kızım şu an en az 3 ay önde kimsenin çözemedigi soruları çözüyor.Ben işimi bırakıp kitap okudugumu herifcağızımın ev işi yaptığı cok oldu.Tabi haftasonları ödül olarak kimsenin olmadığı koylarda bolca yüzerek tatilini de yaptı kızım.Herseyi okuldan beklemeyin lütfen kızına örnek olması açısından sizde birsey yapıp derslerde destek olun tavsiyem.
Donemi bos gecirdigimizi hangi cumlemden çıkardınız ?
Sizin tatilde neler çalıştığınızın,yaptiginiz etkinliklerin,kizinizin kimsenin cozemedigi sorulari cozmesinin,eşinizin ev isi yapmasinin,gizli koylarda bolca yüzmenizin v.s. benim actigim konuyla zerre alakasi yok yalniz 😊

Sizin tatilde neler çalıştığınızın,yaptiginiz etkinliklerin,kizinizin kimsenin cozemedigi sorulari cozmesinin,eşinizin ev isi yapmasinin,gizli koylarda bolca yüzmenizin v.s. benim actigim konuyla zerre alakasi yok yalniz 😊
:KK48: çok içten güldürdünüz beni. Gizli koylarda yüzmek önemli ama atlamayın bunu:halay:

Back