Bizde 2. sınıfiz, günde 4 ders yapıyoruz ama zorunlu mu bilmiyorum, bizim öğretmenimiz istekli bir öğretmen. Okuma ses kayıtlarına kadar alıyor whatsaptan. Bu yaşta çocuklar için uzaktan eğitim zor tabii. Eğer ders verimli geçmezse ben o derse ait YouTube videolarını izletiyorum. Üzerine de soru çözüyoruz iyice oturması için. Ama çok çabuk sıkılıyor bu yaştaki çocuklar. Ders başına oturtmak zaman alıyor. Zorunluluk olsa saati ona göre doldurmak zorundadır diye düşünüyorum ama iyice bir araştırmak lazmMerhabalar,biliyorsunuz uzaktan eğitimle boğuşuyoruz hepimiz.Kizim 3. sınıfta,okullar kapandıktan sonra o dönem boş geçti.Zaten canlı dersler zorunlu degildi , isteyen öğretmen yaptı, istemeyen yapmadı.Biz de bir şey yapmadik...Telafi döneminde de yarımşar saatten iki ders yapıldı günde.Simdide günde 2 ders olarak devam ediyor
Takip ettiğim bütün gruplarda, tanıdığım bütün başka okul velilerinden de duyduğum, günde 4 ders seklinde en az.Hatta cumartesi yapanlar bile var.Bizim niye böyle anlayamıyorum.Cok fazla ders yapılsın istemem,kızımın saatlerce ekran karşısında kalmasını sağlıklı bulmuyorum.Lakin bu da çok az.Toplam bir saat ama yarısi hoş beş ve çocukları susturmakla geçiyor,kalaninda ne kadar işlenebilirse işte.
Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saati doldurma şartı yok mu,istemeyen yapmayabiliyor mu ? Okul yönetimiyle görüşmem bir şeyi değiştirir mi ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Kesinlikle velilere çok iş düşüyor katılıyorum.Kaynak kitaplarımız,üyeliğimiz,soru bankalarimiz günlük yapılıyor.Ama neticede ben öğretmen değilim.Bir taraf eksik kalıyor.Hem de herkes 4 yaparken biz niye 2 yapiyoruz diye sorguluyorum.bu dönemde velilere çok iş düşüyor canlı ders le yetinmeyin.kaynak kitaplar alın morpa okulistik gibi eğitim sitelerine üye olabilirsiniz.nette her dersin anlatımı var ordan tekrar edebilir çocuk.önemli olan dersin saati değil ki verimli olup olamadığı.
Dersler ebadan koyulmuyor mu?eba idare tarafndan kontrol ediliyordur. Biliyorlardr muhtemeln kac ders yaptgini..Kesinlikle velilere çok iş düşüyor katılıyorum.Kaynak kitaplarımız,üyeliğimiz,soru bankalarimiz günlük yapılıyor.Ama neticede ben öğretmen değilim.Bir taraf eksik kalıyor.Hem de herkes 4 yaparken biz niye 2 yapiyoruz diye sorguluyorum.
Öğretmenin böyle bir tercih hakkı var mı merak ediyorum.Varsa eyvallah,ama yok ise okul idaresi ile görüşmek isterim.
Bence görüşün ne kaybedersinizKesinlikle velilere çok iş düşüyor katılıyorum.Kaynak kitaplarımız,üyeliğimiz,soru bankalarimiz günlük yapılıyor.Ama neticede ben öğretmen değilim.Bir taraf eksik kalıyor.Hem de herkes 4 yaparken biz niye 2 yapiyoruz diye sorguluyorum.
Öğretmenin böyle bir tercih hakkı var mı merak ediyorum.Varsa eyvallah,ama yok ise okul idaresi ile görüşmek isterim.
Canım konuyla alakalı değil ama nickini görünce içim cız etti.Ağlayarak,içim bunalmış çaresiz hisseder şekilde senin de dahil olduğun forumu okuyordum.İlk bebeğimin kalbi durmuştu pıhtılaşmayla ilgili konuları okuyordum.Zonguldakta mıydın bilmiyorum belki yanlış hatırlıyorum aklımda nickin kalmış.Şimdi sizlerin o yorumları sayesinde gidip araştırıp iğne kullandığım için 13 gün sonra bebeğime kavuşacağım.Sınıf öğretmeni değilim konuyla ilgili gelmedim.Sadece teşekkür etmek için girdimMerhabalar,biliyorsunuz uzaktan eğitimle boğuşuyoruz hepimiz.Kizim 3. sınıfta,okullar kapandıktan sonra o dönem boş geçti.Zaten canlı dersler zorunlu degildi , isteyen öğretmen yaptı, istemeyen yapmadı.Biz de bir şey yapmadik...Telafi döneminde de yarımşar saatten iki ders yapıldı günde.Simdide günde 2 ders olarak devam ediyor
Takip ettiğim bütün gruplarda, tanıdığım bütün başka okul velilerinden de duyduğum, günde 4 ders seklinde en az.Hatta cumartesi yapanlar bile var.Bizim niye böyle anlayamıyorum.Cok fazla ders yapılsın istemem,kızımın saatlerce ekran karşısında kalmasını sağlıklı bulmuyorum.Lakin bu da çok az.Toplam bir saat ama yarısi hoş beş ve çocukları susturmakla geçiyor,kalaninda ne kadar işlenebilirse işte.
Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saati doldurma şartı yok mu,istemeyen yapmayabiliyor mu ? Okul yönetimiyle görüşmem bir şeyi değiştirir mi ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Hocam gelen yazıda ilkokul öğrencisi günde en fazla 4 ders yapabilir yazıyor. Siz yanlış yapıyorsunız şu anda.4. Sinifiz günde 6 ders yapıyoruz hatta bizim okula geçen hafta öğretmenlerin haftalık 30 saat ders yapması gerektiği tarzı bir yazı gelmiş meb den. Ve eba dan uğraşıyoruz oradan öğretmenler kontrol ediliyormuş.
Bence önce öğretmeninizle iletişime geçin mantıklı bir açıklaması vardır belki olmazsa idareyle görüşün
İlkokullara ve ortaokullara yazı geldi hocam.günde en fazla ilkokul 4,ortaokul 6 saat ders yapabilir.Ilkokul ogrencilerine en fazla 4 saat yapilabilir daha fazlası pedagojik acidan dogru degil denildi.Fakat ilkokullara gelen resmi ve belirleyici bir yazı da yok henüz.Gecen hafta bizim okul müdürümüz gunluk 6 saat yapin dedi ve yaptik.Bu hafta da gunluk en fazla 4 saat olacak sekilde ayarlayin dedi,ayarladık 4 saat seklinde.Siz ogretmeninizle konusmussunuzdur o ne diyor peki.Bu arada maas karsiligimiz da evet 18 saat ve bunu doldurmamiz eger imkanlar uygunsa etik olan ve beklenen bir durum ama şart felan yok. Nasil sart olsunki onca köy okulu var canli dersin yapilamayacagi.
Sabah bir yazı geldi, mesai sonu onu dikkate almayın başka yazı gelecek dendiMilli eğitim bile ne yaptığını bilmiyor maalesef..konuyla ilgili 3 farklı yazı geldi okullara..ilkinde 30 saat plan yapın dediler ogretmenlere ..sonra ekders vermek istemiyorum bunu 24 yapın dediler..en son da 20 saat siz 4 saat bransdersi olsun dediler..o kadar sacmaladilar ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?