• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıf öğretmenleri bakabilir mi?

genciza

annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
4.158
143
688
42
İstanbul
Merhabalar,biliyorsunuz uzaktan eğitimle boğuşuyoruz hepimiz.Kizim 3. sınıfta,okullar kapandıktan sonra o dönem boş geçti.Zaten canlı dersler zorunlu degildi , isteyen öğretmen yaptı, istemeyen yapmadı.Biz de bir şey yapmadik...Telafi döneminde de yarımşar saatten iki ders yapıldı günde.Simdide günde 2 ders olarak devam ediyor

Takip ettiğim bütün gruplarda, tanıdığım bütün başka okul velilerinden de duyduğum, günde 4 ders seklinde en az.Hatta cumartesi yapanlar bile var.Bizim niye böyle anlayamıyorum.Cok fazla ders yapılsın istemem,kızımın saatlerce ekran karşısında kalmasını sağlıklı bulmuyorum.Lakin bu da çok az.Toplam bir saat ama yarısi hoş beş ve çocukları susturmakla geçiyor,kalaninda ne kadar işlenebilirse işte.

Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saati doldurma şartı yok mu,istemeyen yapmayabiliyor mu ? Okul yönetimiyle görüşmem bir şeyi değiştirir mi ? Şimdiden teşekkür ediyorum 🌹

bu dönemde velilere çok iş düşüyor canlı ders le yetinmeyin.kaynak kitaplar alın morpa okulistik gibi eğitim sitelerine üye olabilirsiniz.nette her dersin anlatımı var ordan tekrar edebilir çocuk.önemli olan dersin saati değil ki verimli olup olamadığı.

Merhabalar,biliyorsunuz uzaktan eğitimle boğuşuyoruz hepimiz.Kizim 3. sınıfta,okullar kapandıktan sonra o dönem boş geçti.Zaten canlı dersler zorunlu degildi , isteyen öğretmen yaptı, istemeyen yapmadı.Biz de bir şey yapmadik...Telafi döneminde de yarımşar saatten iki ders yapıldı günde.Simdide günde 2 ders olarak devam ediyor

Takip ettiğim bütün gruplarda, tanıdığım bütün başka okul velilerinden de duyduğum, günde 4 ders seklinde en az.Hatta cumartesi yapanlar bile var.Bizim niye böyle anlayamıyorum.Cok fazla ders yapılsın istemem,kızımın saatlerce ekran karşısında kalmasını sağlıklı bulmuyorum.Lakin bu da çok az.Toplam bir saat ama yarısi hoş beş ve çocukları susturmakla geçiyor,kalaninda ne kadar işlenebilirse işte.

Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saati doldurma şartı yok mu,istemeyen yapmayabiliyor mu ? Okul yönetimiyle görüşmem bir şeyi değiştirir mi ? Şimdiden teşekkür ediyorum 🌹
Bizde 2. sınıfiz, günde 4 ders yapıyoruz ama zorunlu mu bilmiyorum, bizim öğretmenimiz istekli bir öğretmen. Okuma ses kayıtlarına kadar alıyor whatsaptan. Bu yaşta çocuklar için uzaktan eğitim zor tabii. Eğer ders verimli geçmezse ben o derse ait YouTube videolarını izletiyorum. Üzerine de soru çözüyoruz iyice oturması için. Ama çok çabuk sıkılıyor bu yaştaki çocuklar. Ders başına oturtmak zaman alıyor. Zorunluluk olsa saati ona göre doldurmak zorundadır diye düşünüyorum ama iyice bir araştırmak lazm

bu dönemde velilere çok iş düşüyor canlı ders le yetinmeyin.kaynak kitaplar alın morpa okulistik gibi eğitim sitelerine üye olabilirsiniz.nette her dersin anlatımı var ordan tekrar edebilir çocuk.önemli olan dersin saati değil ki verimli olup olamadığı.
Kesinlikle velilere çok iş düşüyor katılıyorum.Kaynak kitaplarımız,üyeliğimiz,soru bankalarimiz günlük yapılıyor.Ama neticede ben öğretmen değilim.Bir taraf eksik kalıyor.Hem de herkes 4 yaparken biz niye 2 yapiyoruz diye sorguluyorum.
Öğretmenin böyle bir tercih hakkı var mı merak ediyorum.Varsa eyvallah,ama yok ise okul idaresi ile görüşmek isterim.

Kesinlikle velilere çok iş düşüyor katılıyorum.Kaynak kitaplarımız,üyeliğimiz,soru bankalarimiz günlük yapılıyor.Ama neticede ben öğretmen değilim.Bir taraf eksik kalıyor.Hem de herkes 4 yaparken biz niye 2 yapiyoruz diye sorguluyorum.
Öğretmenin böyle bir tercih hakkı var mı merak ediyorum.Varsa eyvallah,ama yok ise okul idaresi ile görüşmek isterim.
Dersler ebadan koyulmuyor mu?eba idare tarafndan kontrol ediliyordur. Biliyorlardr muhtemeln kac ders yaptgini..

Bence görüşün ne kaybedersiniz

Bizde kimse sormuyor kaç ders istersin diye. Haftalık veriliyor. Biz ortaokuluz. Ama ilkokullarda öğretmen kendi ders koyabiliyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Bize de yetmiyor haliyle zoomdan yapıyorum. Ona da katılamıyoruz diyen öğrencilerim var kotaları yetmiyormuş sanırım. Uzaktan eğitim zor. Benim kıza da 5 saat bazen daha fazla ders koyuluyor ilkokulda ama dinlemiyor ki. Koysalar da dinleyecekler ki yüz yüze gibi olmuyor ki. Sıkılıyor başka şeyle ilgilenmek istiyor ben bunu zaten biliyorum diyor bazen. Bazen bilgisayarda ders işlenirken o tableti alıp oyun oynuyor. Yakalıyorum bırakıyor. Çok ders de iyi sayılmaz bence o yaş grubu için. Benimki 4. Sınıfta.

4. Sinifiz günde 6 ders yapıyoruz hatta bizim okula geçen hafta öğretmenlerin haftalık 30 saat ders yapması gerektiği tarzı bir yazı gelmiş meb den. Ve eba dan uğraşıyoruz oradan öğretmenler kontrol ediliyormuş.
Bence önce öğretmeninizle iletişime geçin mantıklı bir açıklaması vardır belki olmazsa idareyle görüşün

Ilkokul ogrencilerine en fazla 4 saat yapilabilir daha fazlası pedagojik acidan dogru degil denildi.Fakat ilkokullara gelen resmi ve belirleyici bir yazı da yok henüz.Gecen hafta bizim okul müdürümüz gunluk 6 saat yapin dedi ve yaptik.Bu hafta da gunluk en fazla 4 saat olacak sekilde ayarlayin dedi,ayarladık 4 saat seklinde.Siz ogretmeninizle konusmussunuzdur o ne diyor peki.Bu arada maas karsiligimiz da evet 18 saat ve bunu doldurmamiz eger imkanlar uygunsa etik olan ve beklenen bir durum ama şart felan yok. Nasil sart olsunki onca köy okulu var canli dersin yapilamayacagi.

Biz 4. Sinifiz.cumartesi de dahil ders yapiyorlar.gunde 4 ders olarak planladi ogretmenimiz.ama bazen cocuklarin dikkatleri dagiliyor ya da yoruluyorlar o zaman 2_3 derse dusuruyor.su an iyiyiz sukur.ama 7. Sinifa giden oglum gunde 2 ders yapiyor.cok yetersiz geliyor bana, resim beden gibi derslerin aciliyeti yok mesela.ama onlari da programa almislar.

Canım konuyla alakalı değil ama nickini görünce içim cız etti.Ağlayarak,içim bunalmış çaresiz hisseder şekilde senin de dahil olduğun forumu okuyordum.İlk bebeğimin kalbi durmuştu pıhtılaşmayla ilgili konuları okuyordum.Zonguldakta mıydın bilmiyorum belki yanlış hatırlıyorum aklımda nickin kalmış.Şimdi sizlerin o yorumları sayesinde gidip araştırıp iğne kullandığım için 13 gün sonra bebeğime kavuşacağım.Sınıf öğretmeni değilim konuyla ilgili gelmedim.Sadece teşekkür etmek için girdim🥰🥰🥰Seni görünce bi dejavu oldum❤️❤️❤️

4. Sinifiz günde 6 ders yapıyoruz hatta bizim okula geçen hafta öğretmenlerin haftalık 30 saat ders yapması gerektiği tarzı bir yazı gelmiş meb den. Ve eba dan uğraşıyoruz oradan öğretmenler kontrol ediliyormuş.
Bence önce öğretmeninizle iletişime geçin mantıklı bir açıklaması vardır belki olmazsa idareyle görüşün
Hocam gelen yazıda ilkokul öğrencisi günde en fazla 4 ders yapabilir yazıyor. Siz yanlış yapıyorsunız şu anda.

Ilkokul ogrencilerine en fazla 4 saat yapilabilir daha fazlası pedagojik acidan dogru degil denildi.Fakat ilkokullara gelen resmi ve belirleyici bir yazı da yok henüz.Gecen hafta bizim okul müdürümüz gunluk 6 saat yapin dedi ve yaptik.Bu hafta da gunluk en fazla 4 saat olacak sekilde ayarlayin dedi,ayarladık 4 saat seklinde.Siz ogretmeninizle konusmussunuzdur o ne diyor peki.Bu arada maas karsiligimiz da evet 18 saat ve bunu doldurmamiz eger imkanlar uygunsa etik olan ve beklenen bir durum ama şart felan yok. Nasil sart olsunki onca köy okulu var canli dersin yapilamayacagi.
İlkokullara ve ortaokullara yazı geldi hocam.günde en fazla ilkokul 4,ortaokul 6 saat ders yapabilir.

Milli eğitim bile ne yaptığını bilmiyor maalesef..konuyla ilgili 3 farklı yazı geldi okullara..ilkinde 30 saat plan yapın dediler ogretmenlere ..sonra ekders vermek istemiyorum bunu 24 yapın dediler..en son da 20 saat siz 4 saat bransdersi olsun dediler..o kadar sacmaladilar ki..

Milli eğitim bile ne yaptığını bilmiyor maalesef..konuyla ilgili 3 farklı yazı geldi okullara..ilkinde 30 saat plan yapın dediler ogretmenlere ..sonra ekders vermek istemiyorum bunu 24 yapın dediler..en son da 20 saat siz 4 saat bransdersi olsun dediler..o kadar sacmaladilar ki..
Sabah bir yazı geldi, mesai sonu onu dikkate almayın başka yazı gelecek dendi 🤣 herkesin kafası karmakarışık. Geçen bir yerde okudum “okullar eyalet gibi oldu, her okul başka sistem uyguluyor” diye. O kadar hak verdim ki.

Ben lise öğretmeniyim. Branşım matematik, bir sınıfa haftada 6 saat ders vermem gerekiyor. Mart-Nisan-Mayıs haftalık 6 saat, Haziran ve bu telafi dönemi haftalık 4 saat olarak kendi iradem ve planımla ders yaptım. Başta zoom kullandım diye ilçe ve idare mırın kırın etmeye çalıştı sorumluluğu ben alıyorum deyip dinlemedim onları. 21 Eylül itibariyle de normal eğitim dönemine geçtiğimi düşünerek her sınıfa okul açık olsaydı alması gereken haftada 6 saat dersi yapıyorum. Her gün yazı gelip bir şeyler değişiyor, hiçbiri de kesin değil. Zaten artık ciddiye de alamıyorum maalesef. Ben böyle devam edeceğim.

Sanırım belli saatller ve kurallar var bu ders saatleri ile ilgili .. 6. sınıfa gecen oğlanın sınıf öğretmeni sürekli çocuklarla iletişim halinde hangi öğretmenin ders yapmadığını sordu hatta geçen gün grupta ...ortaokul 6 ders işliyorlar bu hafta, geçen hafta 4 dersti günlük ...

3 e giden geçen hafta sadece hafta içi 4 ders yapmıştı ,önümüzdeki hafta ise her gün 4 ders yapacaklar ...

Brans dersleriyle toplaninca gunde 6 saate vardi ilk hafta.Tepki geldi ki ilkokullar icin gunde 4 saat siniri getirildi.Eşim sinifci.Gunde 4 saat yapiyor.Ders saatini doldurmak zorunda.Acaba ogretmen eba disindaki uygulamayi mi kullanmak istemiyor ? Oyle de bir sorun olustu gecen hafta.Zoom uygulamasiyla isledim bende derslerimi eba çökünce...Bir arkadasimin dersine yabqnci biri girmis,digerine chat bolumune biri link birakip cikmis.Yani eger sebep buysa bir bakima hakli...Zoom'un guvenli olmadigini biliyorum ama ebadan yaoamiyoruz ki dersleri.Yapsak bile maksimum 3-5 kisi girebiliyor.Ama keyfi gunde 2 saat yapiyorsa bilemiyorum.Takibini idarenin yapmasi lazim
.Idareyle bir gorusun derim.Gunde 2 ders evet az.

Back