- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.863
- 36
A4 kağıtları da bizden aldılar zatenBen 4.5 yıldır aynı okulda çalışıyorum. Bugüne kadar fotokopiyle 1 kuruş ödememiştim. Sponsor aidat vs okul hallediyor ve öğretmene para ödetmiyordu.
Bu sene itibariyle tüm öğretmenler kartlı sisteme geçti. Herkes çektiği fotokopinin ödemesini yapacak. Sebebi tabi ki artan kağıt maliyetleri.
Cuma günü 1.sınıfa başlayan oğlumun toplantısına gittim. Onların okul da aynı şekilde öğretmenlerden fotokopi için para almaya başlamış bu sene.
Hatrı sayılır bir öğretmen çevrem var şu dediğinizi 1 kişiden bile duymadım. Kuvvetle muhtemel yukarılarda ayıları dayıları olan biri ayarlanmıştır o okulu.
Ceycim canım bizim burada bu sınıflara yabancı dil ağırlıklı sınıf deniyor. neredeyse tüm ortaokullarda var mesela 4 sınıf açılıyorsa 2 si yabancı dil ağırlıklı. 5. Sınıfta 12 saat ingilizcemiz vardı,bu sene normal 5 saate cekmisler.Biz de 3 saat İngilizce 4 saat beden dersi vardı. 3 saat de müzik. O 3 saatin sadece 2 saatinde ing işleniyordu yarım yamalak. Kalanı terbiyesiz çocuklara nutukla geçiyordu. Sizin proje okullarınız gibi olsaydı asla koleje vermezdim. Eğitimde eşitlik yok ki. Hepsi devlet okulu ama arada ki farka bak?
Ben 4.5 yıldır aynı okulda çalışıyorum. Bugüne kadar fotokopiyle 1 kuruş ödememiştim. Sponsor aidat vs okul hallediyor ve öğretmene para ödetmiyordu.
Bu sene itibariyle tüm öğretmenler kartlı sisteme geçti. Herkes çektiği fotokopinin ödemesini yapacak. Sebebi tabi ki artan kağıt maliyetleri.
Cuma günü 1.sınıfa başlayan oğlumun toplantısına gittim. Onların okul da aynı şekilde öğretmenlerden fotokopi için para almaya başlamış bu sene.
Hatrı sayılır bir öğretmen çevrem var şu dediğinizi 1 kişiden bile duymadım. Kuvvetle muhtemel yukarılarda ayıları dayıları olan biri ayarlanmıştır o okulu.
bzide aldik gecmis zaman seneyi hatirlamiyirim ama 50 lira toplamistik o zaman yazicilar 300 -400 civariydiPC yi anladım da yazıcı ne alaka. Okulda yok mu yazıcı. Hem yazıcı hem ek kaynak neden onu anlamadım. Bir de veliler neden okula dolap yaptırsın. Kitap taşısın veliler. Banada öğretmen sanki abartıyor gibi geldi. Siz aradan çekilin ne yaparsa yapsın.
bzide aldik gecmis zaman seneyi hatirlamiyirim ama 50 lira toplamistik o zaman yazicilar 300 -400 civariydiyani bunu isteyen ogretmende okulda var ortak bir yazici kullanmak istrmiyor ogtetmenler cocuklari basi bos birakmak istemiyorlarmis
bahsettigimiz ogretmen cok ucuk fikirleri olan ogretmen bu ogretmenler zaten veliler tarafindan karsilikli simartilan ogretmenler malesefSınıfa yazıcı almak bilmiyorum bana mantıkli gelmedi. 4 sene için şu ekonomik durumda velileleri ikna etmek zor olur. Birde sadece yazıcı değil ki. Eğer kaynak için kullanacaksa sürekli kağıt ve mürekkep parası istenecek. Bir kırtasiye ile anlaşmak, okulda çıkartmak, kaynak kitap aldırmak varken yazıcı bana tuhaf geldi. Bizim okurken bile okulda yazıcı vardı. Simdi de vardır herhalde.
2.siniflara veriliyormuş,sınıf anneliğini bıraktım fakat toplantida kimsenin sesi çıkmadı haklısınız dedi hepsi :))Milli eğitim bakanı açıklama yaptı. Bir dinleyin isterseniz. A 4 kağıdının parasını bile devlet okullara göndermiş. Hatta ilk defa bu yıl kaynak kitap gönderdik dedi.
Tüm okullara çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak kadar ödeme yaptık dedi.
PC ne alaka. Dolap ne alaka. Öğretmeniniz sizi sömürüyor farkında değilsiniz. Ben o velilerin yerinde olsam 5 lira bile vermem!
Sen yine de bağış yap okula. Ağanın eli tutulmazValla kim yapmış, ne yapmış inanın bilemiyorum.
Hiç öğretmen çevrem yok, sürece zerre hakim değilim.
Ben para vermeye hazır veliyim
Hah böyle hakkınızı arayın tabii tebrik ederim, çok bilinçli bir insansınız. Ama sonra benim çocuğum neden başarısız, üniversite sınavını kazanamadı, hep sistemin ve öğretmenlerin suçu, çocuğum çok zeki ama çalışmıyor vs vs diyenlerden olmayın. Veli okula nasıl bakarsa öğrenci de öyle bakıyorMilli eğitim bakanı açıklama yaptı. Bir dinleyin isterseniz. A 4 kağıdının parasını bile devlet okullara göndermiş. Hatta ilk defa bu yıl kaynak kitap gönderdik dedi.
PC ne alaka. Dolap ne alaka. Öğretmeniniz sizi sömürüyor farkında değilsiniz. Ben o velilerin yerinde olsam 5 lira bile vermem!
bahsettigimiz ogretmen cok ucuk fikirleri olan ogretmen bu ogretmenler zaten veliler tarafindan karsilikli simartilan ogretmenler malesefher sene perde degisir mi degisiyor suan oglum 8 e gidiyor 4. sinif sene sonu kutlamasinda ben katilmadim yemek organizasyonu yapildi o zaman icin bir aile 100 lirayi geciyordu yemek
cocuklara tek duzen kiyafet alindi gosteri yapilacak diye ..vr ogretmene ata lira yaptilar
ben srne sonu musamereye katilmadim sirf bu yuzden yani ozaman icin asagi yukari bana 300-350 liraya masraf cikacakti
Para verip vermemeniz size kalmış ama sistemin içinde olan biri olarak size tek sözüm; her duyduğunuza inanmayın.Milli eğitim bakanı açıklama yaptı. Bir dinleyin isterseniz. A 4 kağıdının parasını bile devlet okullara göndermiş. Hatta ilk defa bu yıl kaynak kitap gönderdik dedi.
Eski okulun sınıf perdesini attı arkadaş valla kirli on parça korku filmi gibiydi. Eski perde diğer sınıfta kaldı biz yaptırmıştık. Onu yeni sınıfa taşıyamazmış yenisini yaptıracakmış veliler. Saçmalığa bakın 2 3 bin neden versinler? Geçen yıl sıfır yaptırdık zaten onu taşımak hakkımız.Yırtık olan sınıf yaptırsın ya da kendisi. Şükrediyorum devlet okulundan ayrıldığıma bunları duyunca.okullara devlet herşeyi veriyor diyenlere de gülüyorum valla.Para verip vermemeniz size kalmış ama sistemin içinde olan biri olarak size tek sözüm; her duyduğunuza inanmayın.