sinbo digicook kullanan varmı...

sadus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2009
8
0
86
İzmir
selam arkadaşlar.geçen ay sinbo digicook(elektrikli düdüklü) aldım ama bir türlü alışamadım.çok geç pişiriyor.acaba benmi yanlış kullanıyorum.mesela brokoliyi 50 dk haşladı.hatta biraz sert bile kalmış...kullananlar yardımcı olursa sevinirim....

sen biyerde hata yapıyosun canım mutlaka sebzeleri 10 dk da pişiriyo ben geçen şu bombay fasülye dedikleri çok büyük boy kuru fasülyelerden pişirdim 45 dk pişirdim nerdeyse dağılcaklarmış okadar iyi pişmişti belki üründe de bi arıza olabilir ben 1 yıldan beri kullanıyorum çok memnunum

bende almayı düşünüyorum ama kararsızım kullananlar varsa bilgi verirlerse sevinirizopuyorumnanaktan

ben 2 senedir kullanıyorum .oldukçada memnunum sanırım kullanımında bir hata yapmışsındır ben pilav pişirirken bile sorunsız kullanıyorum .

benim tenceremmi arızalı acaba...çok üzülüyorum kullanamıyorum diye.bir dünya para verdim aldım...neyse teşekkürler ...:50:

benim tenceremmi arızalı acaba...çok üzülüyorum kullanamıyorum diye.bir dünya para verdim aldım...neyse teşekkürler ...:50:

Ben simbonun ürünlerini beğenmiyorum..

Ne kadar süre oldu aldığınız ? Mutlaka yetkililere başvurun zamanı geçmişse bile değiştirirler.

geçen sene almıştım canım...arızalı olduğunuda pek ihtimal vermiyorum çünkü eşim bir kere sinbonun sitesinden yemek tarifine göre etli pilav türü bişey yaptı harika oldu.sonra ben bişeyler yapayım dedim hiiçç beceremedim.1 senedir kaldırdım kilerde duruyor.iki kere kullanıldı bir dahada elime almadım...

ben sinbonun hemen hemen bütün ürünlerini aldım diyebilirim.hepsindende çokk memnun kaldım ve senelerdir kullanıyorum hiç bişey olmadılar...o yüzden dijicook u hiçç düşünmeden almıştım.olmazsa 1-2 deneme daha yapayım,beceremezsem satmayı düşünüyorum.çünkü onu kilerde öylee görünce çok sinir oluyorum...

ben 3yıldır kullanıyorum cok memnunum.dedıgı surede pişiriyor fakat önce bellı bı ısıya gelıyor ondan sonra sure düşmeye baslıyor bu yuzden toplamda dedıgınden daha uzun sure gecmıs oluyor ama yıende super bır makıne tavsıye ederım.bana cok kolaylık oldu.

arkadaşlar bende çeyizim için almıştım. 1,5 yıl oldu alalı. kullanmak istiyorum ama bir kaç defa denedim başaramadım. süre bitiyor ama pişmiyor. bir defa nohut yemeği denedim.süre bitti, suyu bitti ama nohutlar pişmedi hemde akşamdan ıslatılmış nohut. bir arkadaş tam olarak anlatırsa nasıl pişirdiğini çok iyi olur. düğmeleri, kapağı,. baştan sona anlatırsa sevinirim. teşekkürler.

sizinkinin üzerindeki düdüğünde bi sorun mu var acaba omu kapanmıyoki su buharlaşıyo ben normal düdüklüde koyduğum sudan daha az su koyuyorum hiç eksilmiyo suyu

arkadaşlar bende çeyizim için almıştım. 1,5 yıl oldu alalı. kullanmak istiyorum ama bir kaç defa denedim başaramadım. süre bitiyor ama pişmiyor. bir defa nohut yemeği denedim.süre bitti, suyu bitti ama nohutlar pişmedi hemde akşamdan ıslatılmış nohut. bir arkadaş tam olarak anlatırsa nasıl pişirdiğini çok iyi olur. düğmeleri, kapağı,. baştan sona anlatırsa sevinirim. teşekkürler.

üzerinden bir yıl geçmiş ama belki hala ihtiyaç duyanlar vardır diye paylaşayım istedim ((: yazıyı bir blogtan buldum :

Sinbo'yu ilk aldığımda bir türlü kullanamadım. Sonra internette araştırınca gördüm ki pek çok kişi sırf kapağını kapatamadığından kullanamıyor tencereyi. Kısaca onu da anlatayım:

Tencerenin iç haznesine yemek malzemelerini koyuyorsunuz. Sonra iç hazneyi tencerenin içine yerleştiriyorsunuz. Tencereyi fişe takıyorsunuz. Dijital gösterge size doğru bakacak. Tencerenin kapağının üstünde düdüğü var. O düdüklü kısmı sol tarafınıza doğru getirip kapağı hafifçe kapatıyorsunuz. Tencerede ve kapağın çevresinde çıkıntılar var. O çıkıntıların birbirine kenetlenmesi lazım. Kesinlikle zorlamıyorsunuz, eğer zorlanıyorsa hatalı bir hareket yapıyorsunuz demektir. Kapağı kapattıktan sonra düdüğün çıkıntılı ucunu tam karşı duvara, kuzey yönüne doğru çeviriyorsunuz. Dijital göstergede ilgili düğmeye basıyorsunuz (çorba, sebze, et, pilav vs). Yemek piştikten sonra da düdüğün çıkıntılı kısmını tutup yavaş yavaş sağa doğru çeviriyorsunuz ki içerideki buhar boşalsın. Eğer yemek piştikten sonra bir süre beklerseniz buhar kendiliğinden boşalıyor. Eğer beklemek istemiyorsanız, diğer düdüklülerden farklı olarak soğumasını beklemek kesinlikle gerekmiyor. Buharı anlattığım şekilde kendiniz de boşaltabilirsiniz. Ama boşaltırken dikkatli olun, sıcak buhar elinizi yakmazın. En iyisi düdüğün çıkıntılı kısmını bir havlu yardımıyla tutun ve buharın da havlunun içerisine doğru çıkmasını sağlayın.

Pişirmeyle ilgili bir ayrıntı daha:
Tencerenin iç haznesi çıkıyor. Zeytinyağlı gibi önceden kavrulması gereken yemeklerde iç hazneyi doğrudan ateşin üzerine koyanlar varmış. Bense yiyecekleri kavurmak istediğimde kapak açıkken "Çorba" düğmesine basıyorum. Tencerenin dibindeki elektrikli ısıtıcı çalışmaya başlayınca iç haznedeki yiyecekler de pişmeye başlıyor zaten. Gerekli kavurma işlemini yaptıktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıyor ve ilgili düğmesine basıyorum.

İç hazne ayrıca bulaşık makinesinde de yıkanabildiğinden, temizliği de son derece kolay bu tencerenin. Her yönüyle pratik işte, daha ne diyeyim :)

Back