Sınavsız Geçiş..

Mehtapp1

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013
18
1
6
34
İstanbul
Arkadaşlar sınavsız geçişte istanbul üni. yada marmara'ya girmek için diplomanın kaç olması gerek? Öncelik teknik liselerin sanırım, sonra anadolu meslek. Bende anadolu meslek'teyim.70 diploma puanıyla istanbul üni. dış ticarete yada bankacılığa girebilir miyim acaba?

canım o puan senin tercih yapman için puan değil okulda sana puan vericek o puanı sen şimdiden bilemezsin ki. sınava giricekler sınava giricek onların sınav sonucu çıktığı zaman sana da bi puan çıkıcak onunla tercih yapıcaksın. bide şöyle bişey var hangi bölüm mezunuysan o bölümle ilgili tercihler yapabiliyosun onun haricinde bölüm tercih edemiyosun tercih edersen puanın düşüyo ve yerleşemiyosun

Hangi bölümlere geçiş yapabileceğimi biliyorum zaten araştırdım bunları :)
Bize ayrıca bi puan vermicek okul öyle sanıyorum ben..
Sınavsız geçiş önceliklerini buldum,sanırım diplomayada bakmıyorlar :) Yani ilk şartlarda o yok :) Neyse teşekkür ederim :)

Meslek Liselilerin Sınavsız Geçiş Öncelikleri
1- Mezuniyet yılı daha büyük adaylara öncelik verirler. (Yani yeni mezun olacaklara en öncelik, sonra sırasıyla daha yeni mezun olanlardan başlayarak böyle giderler. Yani eski mezunların şansı düşüyor.)

2- Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre sırayla şu şekilde belirlenir: Anadolu teknik lisesi, Teknik lise veya Anadolu meslek lisesi, Meslek Lisesi (Çok eski yıllarda mezun olanların enstitü adı altında mezun olduklarından Meslek lisesi sınıfına dâhildir.)

3- Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.

4- Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi veya METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP'si yüksek olan adaylara öncelik verilir.

5- Yukarıdaki 4 şarta göre eşit olan adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir.

bunların hepsini biliyorum. ösym için yeni kayıt yaptırdım ve sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam daha önceden kullanmamıştım ve açık öğretim tercih yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…