• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınavsız geçiş hakkında bilgisi olan var mı ?

RABARBA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
2.245
13
158
İstanbul
Arkadaşlar benim kardeşim bu sene meslek lisesinden mezun olucak. Sınavsız geçişten yararlarnmak istiyo bu konu hakkında bilgisi olan var mı ??

Benim bildiklerim şudur; önemli olan yaşı ve diploma notudur. Diploma notu ne kadar yüksekse tercih ettiği myo'lara yerleşebilir, tabi yaşa da önem veriliyor ama çok da önemli değil sanırım ufak bir etken sadece.

canım okulun verdigi puana bakılıyor....
notların yüksek derecesi iyiyse istedgi yeri secebilir...istanbul'daa
ma düşükse başka şehirlere..ben direk geciş yapanlardanım bu arada ...başarılar..

Arkadaşlar sınavsız geçiş normal 2 yıllık fakültemi yoksa açıköğretimemi bağlı bide not ortalaması ile yaş küçük olanlarmı arasından yerleştirme oluyo

2 yıllık meslek yüksekokulu oluyor mezuniyet yılı en son olan ve ortaöğretim başarı puanı yüksek olan önceliklidir onun dışında mezun oldugu lisenin türünede bakılır

mrb kızlar ben bu sene sınava gireceğim..ayrıca sınavsız geçiş hakkımda var ben daha sonra öğrendim bunu..başvuruda sınava girmke istiyorum dedim..sınava gireceğim olmassa sınavsız geçişden faydalana bilirimiyim acep?bunun için ne yapmam gerekli...

sınavsız geçiş hakkı kaldırıldı diye okumuştum
nedeni hakkı ile MYO kazanıp girenler ile sınavsız giriş yapanlar arasındaki adaletsilik
ve sınavsız giriş yaparak girenlerin üniversite kalitesini düşürdüğü yazıyordu.

Back