• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınavda kopyanın önüne böyle geçilecek

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.806
55.289
1.123
[h=2]ÖSYM yeni sisteme geçiyor: Sınavlarda test usulü yerine kopyaya karşı daha etkili "açık uçlu soru" dönemi geliyor.[/h]Test usulü sınavların öğrencilerin yeteneğini sınırladığı ve kopyaya imkan tanıdığı eleştirileri,alternatif sınav arayışını hızlandırdı.
ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir, Londra'da Pearson Ölçme Merkezi'yle sınav sistemigeliştirmek için anlaşmaya vardı. Yeni sistemde doğru şık yerine yazılı cevap istenecek.
Sabah'ın manşetinde yer alan habere göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Londra'da, 70'den fazla ülkede hizmet veren Pearson Uluslararası Ölçme Merkezi ile Türkiye'deki sınavteknolojileri ve yöntemlerini daha da geliştirecek üç konuda ön anlaşma yaptı. İki kurum ilkaşamada ortak bir taslak hazırlayacak.
Prof. Demir, bu sistemle kopyanın önüne geçebileceklerini söyledi. Açık uçlu soru sistemindeklasik yazılı sınav yapılıyor, yanıtlar da özel bir bilgisayar programıyla merkezi olarak değerlendiriliyor.
Üniversiteye giriş sınav sistemini baştan aşağı değiştirecek olan yeni düzenlemenin nasıl işleyeceğinin ayrıntıları Sabah gazetesinde.

haber7













 
Yani sınavlar çoktan seçmeli olmayacak diyorlar peki o zaman obkektif bir şekilde nasıl değerlendirme yapılacak, her sene gittikçe zorlaşıyor sistem, öğrenciler sürekli değişen sisteme ayak uydurmak zorunda kalıyor ve stres altına giriyorlar, peki bunun sonu yok mu.Ortaokulda okuduğum dönemleri hatırlıyorum, liselere giriş sınavı için çalışırdık ve gazetede yayınlanan haberlerin hayatımızı değiştirecek olduğunu bilmek hiç de hoş bir durum değildi aynı şey tabiki liseli öğrenciler için de geçerli.Örneğin öğrenci kendisini çoktan seçmeli yani test şeklinde olan sınava hazırlamış siz gidip sistemi değiştirişyorsunuz o zaman o çocuğun tüm çalışmaları boşa gidiyor, belki konuları öğrenmiş olabilir ama sınava hazırlık taktiksel bir çalışma gerektiriyor.Bir de testlerde bile şaibeli olduğu yönünde söylentiler çıkıyor kaç tane sınav iptal edildi, tekrarlandı, açık sorular kafada soru işaretlerini arttıracak başka birşey değil.Peki neden not sistemine gidilmiyor, aslında üniversite sırasında yapılan sınavları zorlaştırsalar herkes kendine uygun olan bölümü tercih etmeye başlayacak aslında, yani merkezi tek bir sınav yerine,her üniversite belli bazı sınavlar yapsa,öğrenciler de kendi tercihleri ve ilgileri doğrultusunda zaten kendiliğinden yerleşecek sistemde.Örneğin ODTÜ diyecek ki, benim ilk dönem 4 temel sınavım var bu sınavları zamanında veremeyen öğrencilerin 1. sınıfa kayıt yapma şansı yok, o zaman öğrenciler zaten o riski almak istemiyecek ve bu sistemi uygulamayan başka bir okulu tercih edecek.
 
Back