• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav stresi ile başedemiyorum..

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.418
19
683
merhaba,şu an kpss sınavına hazırlanıyorum..ve ciddi bir şekilde sınav kaygısı yaşamaktayım..ve yenemiyorum ya da yenecek formülleri bilemiyorum..
öss den bu yana üniversite + yüksek lisans bitiminden önce stres yaşamıyordum hatta yaşayanları garipsiyordum.insan sınavda neden heyecanlanır diye...fakat 2 yıllık güzel bir çalışma sonucu ve denemelerden aldığım güzel sonuçlarla 2008 kpss sınavına girmemle başlayan sınav stresi yakamı bırakmıyor.!!
sınava girmeden müthiş bir kalp çarpıntısı oluyor sınavda ne yapacağını şaşırıp herzamanki sürede soru çözümüne başlamama ve o an aklıma hangisi eserse onu yapma, acele etme ve soruları görememe, telaşlanma, dizlerimde oluşan titreme kollarımın dirsekten başlayan bir içten gelen sızının kalemimi tutması, ağlama hissi ve endişe..sorulara asla konsatre olamama ile gelen yetiştirememe...
inanın çok kötü bir durum sınavımı ciddiye alıyorum..çok çalışıyorum..en son güne kadar çalışıyorum hatta sınava giderken bile yanımda hatırlatacak küçük notlar da taşıyorum..herkes denemelerde aldığı puanı sınavda alırken ben hiç almadığım kadar düşük bir not alıyorum..her sınavın sonu aynı hüsran..kendime güvenim sıfırlandı..bu ruh hali sınav yaklaşınca tüm bedenimi esir alıyor..2008 kpss ve mayıs ayında girdiğim ales sınavı aynı sonuçtan dolayı hüsrana uğradı..şimdi 2010 kpss ye gireceğim..şimdiden vücudumda oluşan gerginliği hissediyorum ve yardım istiyorum..sınavımın emeğimin geleceğimin mahvolmasını istemiyorum..ne olur bana fikir verin ben ne yapmalıyım..

Back