• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav başvuruları hep böyle zor mu?

elifak0106

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
442
512
103
arkadaşlar aranızda sınavlara hazırlanan var mı bilmiyorum, bu hafta ALES başvuruları başladı. Ancak ÖSYM sitesinden başvuru yapmaya çalıştığımda başvurumu kabul etmiyor. Bir merkeze gidip fotoğraf vermem gerekiyormuş. Foroğrafı kendim mi götüreceğim, orada mı çekecekler? Bunun İÇİN ayrı bir ücret veriyor muyum bilgisi olan varsa sevinirim.. internetten baktım ama bir sonuç göremedim

Normalde üniversiteye hazırlık sınavında merkeze gidip orda çektiriyorsunuz resmi.
Resim ücreti 3 veya 5 lira olması lazım. Ales'te de büyük ihtimal geçerlidir bu.

Şehrinizde bulunan üniversitenin ÖSYM bürosuna giderek resminizi çektirmelisiniz. Ücreti orada alırlar sanırım. Ben yıllar önce girdigim için detaylara çok hakim değilim.

Fotoğraf süreniz dolduğu için kabul etmiyor. Genelde her kampüste başvuru merkezi olur. Osymnin kılavuzunda bazi formlar var onlari doldurup çıktı alıp gidin. Bilgilerinizi güncelleyip fotoğraf cekecekler .O sırada başvuru da alirlar zaten .Gecen senelerde bir kac lira biseydi. Başvuru sonrasi basvuru ucretinizi belitilen bankalardan birinden yatirin .Yoksa sistem iptal eder .Zor degil aslında kılavuza bakarsanız herşey detayli yaziyor

Valla ben birkaç tıkla başvurdum alese hiçte zor değil :) Bulunduğunuz şehirdeki ösym bürolarından birine gidip bu işlemi yapabilirsiniz. Ücret alıyorlar cüzi bir miktar o esnada işlemi yapan memur tahsil ediyor sizden.

Back
X