• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler sinagis adlı aşıyı yaptıran var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gxoxkyxuxzxuxm16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
160
1
96
Bursa
Kızım 30 haftalık doğdu,doktoru sinagis adlı gribe karşı koruyucu aşıyı önerdi,aşı çok pahalı,tek dozu 800tl,beş doz yapılıyormuş,ancak devlet prematüre bebekler için karşılıyormuş,heyet raporuyla.Biz kontrollerimizi fakültenin yeni doğan bölümünde de devam ettiriyoruz.Oradaki doktor "Biz bu aşıyı solunum makinesine bağlanan,ağır ciğer tahribatı yaşayan bebeklere yaptırıyoruz,sizin bebeğinize yapılmasına gerek yok "dedi. Siz yaptırdınız mı bu aşıyı?

öncelikle geçmiş olsun annesi sen fakültedemi doğum yaptın orayamı götürüyosun sürekli yoksa başka bi doktora götürüyosunda o doktormu önerdi sana bizim doktor o tür bişey söylemedi ama bak şimdi benimde aklım karıştı senin bebeyin kaç aylık oldu ki annesi

Benim bebeğim Zübeyde'de doğdu.Zübeyde de prematüre bebeklerle ilgilene Aygün Küçükerdoğan'a götürüyoruz.Doktoru kontrollerimize Fakülte de devam etmemizi söyledi,yeni doğana,fiziğe,nörolojiye de götürdük,ultrason falan çekildi.Bebeğimin herşeyi çok iyi çok şükür,ama biz tedbiri elden bırakmıyoruz.Bu zamana kadar her ay bir defa fakülteye gitti,rop muayeneleri falan da orada oldu.Doktoruna da götürüyoruz her ay.30 haftalık doğdu 19 mayısta,şu an 5. ayının içinde.

Kızım 30 haftalık doğdu,doktoru sinagis adlı gribe karşı koruyucu aşıyı önerdi,aşı çok pahalı,tek dozu 800tl,beş doz yapılıyormuş,ancak devlet prematüre bebekler için karşılıyormuş,heyet raporuyla.Biz kontrollerimizi fakültenin yeni doğan bölümünde de devam ettiriyoruz.Oradaki doktor "Biz bu aşıyı solunum makinesine bağlanan,ağır ciğer tahribatı yaşayan bebeklere yaptırıyoruz,sizin bebeğinize yapılmasına gerek yok "dedi. Siz yaptırdınız mı bu aşıyı?

Canım ben de burada bebeğine synagis aşısı yaptıran var mı diye geçen ay bir konu açmıştım. Bir kişi yaptırdığını ve bebeğinin hiç hasta olmadığını söylemişti. Onun dışında kimseden yaptırdık diye bir cevap gelmedi.
Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu. Bizim özelden gittiğimiz doktorumuz da bu aşıyı önermişti. Ama bebeğim hiç cihaza bağlanmadı. Sağlığı da şimdilik iyi çok şükür. Bu aşı bebeğimiz grip olmasın diye yapılıyormuş. Özelde yapılırsa 800 tl civarı ama heyet raporuyla üniversite hastaneleri yapıyor ücretsiz olarak.
Ben şöyle düşündüm bu aşıyı yaptırmak için kış aylarında 5 ay boyunca bebeğimi ÇAPA'ya götürüp oralarda çeşitli mikroplara maruz bırakmaktansa evde ciddi bir koruma yapacağım. Devlet hastaneleri ve üniversitelerin durumu çok kötü. ROP muayenelerinde ÇAPA'ya götürüyordum bebeğimi ve her gittiğimde bekleme bölümleri hiç hijyen olmadığından ve çok kalabalık olduğundan bir sürü korku yaşamıştım. Bebeğim buralarda hastalanacak diye. Bir de bunlar yeni bulunan ve bizim ülkeler gibi ülkelerde denenen aşılar. Belki çok iyi bir aşı ama yeni olduğu için bende tedirginlik yaratıyor. Bebeğim şimdi kronolojik 5 ay 3 günlük; düzeltilmiş 2 ay 12 günlük. Evde annem eşim ve benimle temas ediyor. Başka kimseyi kabul etmiyoruz. Bu kış biz de kendimize çok dikkat edeceğiz. İnşallah bebeklerimiz grip olmadan bu kışı atlatır.

merhaba, benim kızımda 25 haftalık ve 670 gr. doğdu. Biz bu aşıyı 6 ay yaptırdık.Evet bu aşı prematüre bebekler için özel koruyucu bir aşı, grip, soğukalgınlığı gibi rahatsızlıklara karşı yapılıyor. Çünkü bu tür rahatsızlıklarda prematüre bebeklerde özellikle ciğerlerde kalıcı tahribat olabiliyormuş, bunu önlemek amacı ile yaptırdık. Çok şükür benim bebeğim daha hiç grip falan olmadı.

benim üçüzlerimde 33 haftalık doğrdular dün özele gittik dr bu aşıyı bebeklerim küvözdeyken onlarla ildgilenen dr sorun dedi bu hafta sorucam bende eve kimseyi kabul etmiyoruz herşeye dikkat ediyoruz ama bu tarz bir aşı varsa bencede uygulanmalı rabbim bebeklerimizi korusun

merhaba, benim kızımda 25 haftalık ve 670 gr. doğdu. Biz bu aşıyı 6 ay yaptırdık.Evet bu aşı prematüre bebekler için özel koruyucu bir aşı, grip, soğukalgınlığı gibi rahatsızlıklara karşı yapılıyor. Çünkü bu tür rahatsızlıklarda prematüre bebeklerde özellikle ciğerlerde kalıcı tahribat olabiliyormuş, bunu önlemek amacı ile yaptırdık. Çok şükür benim bebeğim daha hiç grip falan olmadı.

sizin aşınızı devlet karşıladın mı peki?

Arkadaşlar heyet raporunu aldıktan sonra aşıyı yazdırıp eczaneden alıp,doktorun muayenehanesinde yaptırdık biz.Hastaneye gitmedik yani aşı yaptırmaya.ımkanınız elverdiği ölçüde yaptırın bu aşıyı.Sadece grip diye düşünmeyin.Ciğerlerle ilgili tüm sorunları kaldırıyor ortadan.En ufak bir enfeksiyonda etkilenir bebekler.Rop için bile hiç enfeksiyon kapmaması lazım.

Bizde geçtiğimiz hafta bebeğimizi cerrahpaşaya götürdük. 31 haftalık doğdu bebeğim. ve 45 gün yoğun bakımda kaldı. Ciğerleri söndü, ciğerleri kanama geçirdi ve hava kaçağı vardı. En ağır ciğer hastalıklarını biz geçirdik. Ve hala her hafta hemen hemen solunum tıkanmasından dolayı acile kaldırırz oksijen verirler ilaç vs o anlık iyi olur sonra tekrar.. Bunu bilmelerine rağmen cerrahpaşa bizim bebeğe yaptırmadı. Şaşırdım kaldımm ya buna yapılmayacaksa hangi bebeğe yapılır diye düşündüm.. bizde artık özel alıp yaptırmayı düşünüyoruz çünkü bebeğim her hafta hastanede.

Evet ayla ilgisi yok Ekim ayından itibaren 6 ay boyunca yapılıyor.Hatırladığım kadarıyla bebeğin kilosu başına 15cc yapılıyor.Bir aşı 50cc. Yani ancak 3 kg olan bir bebek için yeterli.4-6 kg arası 50x2 ve öyle artıyor işte.Aslında yurt dışında 100cc olanları varmış ama Türkiyeye gelmiyor.En son ay yani mart ayında 50x3 veya 50x4 uygulanması gerekebilir bebeğin kilosuna göre.Baya pahalıya geliyor yani.Ne yapın edin heyet raporu almaya çalışın

Arkadaşlar heyet raporunu aldıktan sonra aşıyı yazdırıp eczaneden alıp,doktorun muayenehanesinde yaptırdık biz.Hastaneye gitmedik yani aşı yaptırmaya.İmkanınız elverdiği ölçüde yaptırın bu aşıyı.Sadece grip diye düşünmeyin.Ciğerlerle ilgili tüm sorunları kaldırıyor ortadan.En ufak bir enfeksiyonda etkilenir bebekler.Rop için bile hiç enfeksiyon kapmaması lazım.

Heyet raporunu nasıl aldınız canım bu konuda yol gösterirmisin

Üniversite hastanelerinin yeni doğan bölümünden alınıyor.Aşı polikliniğindeki doktor 32 haftadan önce doğanlara rapor verilir dedi,yeni doğandaki durumu iyi,yapmaya gerek yok diyor.Kendi doktoru da yapılmalı dedi.ınşallah bir şekilde rapor alabiliriz.

kızlar şimdi bütün prematüre bebeklere yapılması gereken bişeymi benim kızımda 28 haftalık doğdu durumu iyi olanlara yapılmıyo derken nasıl anlamadım sende bursadasın fakülteyemi götürüyosun bebeyini ayy kafam karıştı ya

Arkadaşlar ben size bilgi vereyim.Benim bebeğime geçen sene Ekim- Nisan ayları arasında her ay düzenli yapıldı.Bebeklerimiz prematüre doğdukları için akciğerleri enfeksiyonlara karşı dirençli olamıyor.i akciğerlerini enfeksiyona karşı korumak için yapılıyor bu aşı.Devlet hepsini ödüyor. ılaç raporu çıkartmanız lazım.Yüzdesini bile ödemiyorsunuz.Bebeğim şu an düzeltilmiş yaşıyla bir yaşında.Doktorumuz bu senede tekrarlamamızı söyledi.Bu ay birincisini vurdurduk.Ateş, huzursuzluk yapmıyor.

ilaç raporunu fakiltedenmi çıkaracaz peki çarşamba günü kontrolümüz var doktorumuza sorayım bende verdiyin bilgi için çok teşekkürler şu anda grip oldu 15 gündür geçmedi burnu sürekli tıkalı canımı çok sıkıyo bu durum

Back