İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

öncelikle hepinize hayırlı olsun diyorum.ben 2 sınıf annesiyim araya sıkışayım dedim:) geçen yıl çektiğim sıkıntılardan ve bunlara bulduğum çözümlerden 1 tanesini tavsiye etmek istiyorum sizlere.biliyorsunuz ki el yazısının okunması ve yazması epey zor çocuklar için, aynı zamanda onlara destek olurken bizim için de çok zor. geçen yıl ben oğlum için Nasreddin Hoca veli eğitim cd setini almıştım.duymuşsunuzdur belki.imkanınız varsa mutlaka edinin derim.harfleri öğrenip birleştirip okumaya çalıştıklarında lat - let kelimelerinde bütün sınıfımız çok zorlanmıştı.biz bu eğitim cd sindeki animasyonlu anlatımla aştık bu zorluğu.inanın çok faydası oldu.çocuğu 1 sınıfa başlayan tüm ailelere tavsiye ettim.hem aile için daha az yorucu oluyor hemde çocuk için animasyonlu anlatımdan dolayı daha zevkli oluyor. Allah çocuklarınızın yardımıcı olsun sizinde sabrınıza mukayyet olsun:)
başaracaksınızkaydirigubbakcemile5

evet bizdende istendi sınıf masrafımız 100 ytl tutuyor,40 ytl okula katkı payı, 10ytlede senelik sınıf temizletme parası vereceğiz ayrıca28 ytleye klavuz kitap alacağız.biraz masraflı başladık okula ama okul hakklı devlet okullara gereken yardımı yapmıyor.bizim okula yaptığımız katkı payını bile devlet okuldan vergi adı altında bir kısmını alıyor.müdür yardımcımız çok üzülmüş bazı veliler biz kayıt anında okula paraverdik başka para vermeyiz diye okulda bağış miktarını belirlememişti ve zorlama yapılmadı başka okullar gibi vermeyen velilerde zorlanmadı.kimse elini taşın altına sokmuyor temiz bir okul iyi bir eğitim istiyoruz ama bunun için para lazım ve okulların çoğunda bu yok.çocuklarımız o okulda okuyacaksa bizde bu paraları vereceğizki çocuklara geri dönüşümü olsun biz tek maaşlıyız eşim çalışıyor (öğretmen olduğu için okulların sıkıntılarını biliyor o yüzden bu paraları öderken içimiz rahat) herkesi olduğu gibi bizide okul masrafları zorluyor.Bukadar uzun anlatmamın sebebi ödediğimiz paraların çocuklarımızın iyiliği için olduğunun bilinmesi çünkü çoğu veli bu para konusunda açımazsız yorumlar yapıyor bilmek istemedikleri devletokullarının geçimi bizim verdiğimiz paralar devletin okullara hiç bir yardımı yok her okul kendi yağıyla kavruluyor.okul hizmetli parasınıda dışardan aldığı ücretli öğretmen maaşınıda kendi veriyor onların sigortasını okul ödüyor buna karşılık devlette ödenen sigorta karşılığı okuldan stopaj vergisi alıyor. Hepimizin çocuğuna başarılar diliyorum el yazısı çalışmalarındada allah hepimize kolaylık versin.

merhaba benim oğlumda bu sene 1.sınıfa başladı.geçen senede aynı okulda anasınıfı okuduğu için bi problem yaşamadık.kitapları devlet verdi herhangi bi ekstra ücret ödenmedi yardımcı kitapları normal ders kitapları toplam 8 kitap verildi.ama daha toplantımız yapılmadı bakalım toplantıda ne gibi istekleri olacak.öğretmenimiz biraz ukala gibi kücücük çocukların anlayamayacağı dilden konuşuyo.birazda soğuk bakalım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.ayrıca okuduklarım karşısında şok oldum bu devirde hala varmı yaa döven öğr.peki dayak yiyen öğrenci velileri napıyo acaba .

Geçen perşembe veli toplantısı yaptı öğretmenimiz. Gittim haliyle işten izin alarak. Birkaç tane bilinçli veli var o kadar. Gerisi fasa fiso. Çok üzüldüm bu duruma.Görseniz, her kafadan bir ses çıkıyor. Öğretmen konuşuyor ama duymak imkansız gürültüden. Vıcır vıcır kadınlar. Kendi adıma utandım resmen. Nedir bu Allah aşkına.

Çocuğunu hala okula getirip götüren, sabahtan akşama kadar başını bekleyen veliler var. Nedir bunun açıklaması. Toplantıda dayanamayıp söyledim artık. Akılları sıra iyilikmi yapıyorlar çocuklarına. Ben günlerdir kızıma benim neden onun yanında olamadığımı açıklamaya çalışıyorum."Anlıyorum anne "diyor ama ertesi gün aynı şeyi tekrar dile getiriyor.

Veliler lütfen yapmayın bunu, bırakın çocuğunuz kendi başının çaresine baksın, onlar bebek değilki.

Sınıf oturma planı yapılmış, kızım ilk 3 gün 3.sırada oturmuş. Sonra yeni biri gelmiş sınıfa benim kızım kaldırılmış hooooop en arkaya atılmış.Neden?? O kadar uzun boylumu benim kızım. Madem o kadar uzundu neden ilk 3 gün ön sıralara oturdu. Öğretmenlede konuştum. Ertesi gün aynı yerine aldı.

Çocukları sahipsiz bırakmamak lazım sn arkadaşlar. Özellikle devlet okuluysa kesinlikle öğretmenle birebir iletişim içinde olmak lazımmış her an, her dakika..Hatta yalakalık yapmak lazımmış. Bunu öğrendim şu 2 hafta içinde. Ne laçkalıktır bu, nasıl bir işleyiştir.

Son düzenleme:
Biz de bu sene ilkokul 1.sınıfa başladık..

Özel okul olduğu için defter kitap çanta taşıma derdimiz yok bizim..Hepsi okulda dolabında duruyor..Baştan toplu olarak aldık tüm araç gereçlerini, dolabına yerleştirdik..Kahvaltı yemek olaylarını da okulda hallediyorlar..
Elini kolunu sallaya sallaya biniyor servise akşam da ayn şekilde geliyor..

Bir de okul sistemine göre, ev ödevi olayı yok..Akşam etüde kalıyorlar eve ödev verme olayı yok bu okulda..Artık anne baba olarak şanslı mıyız bilemiycem..

Çok mutlu oğlum şu anda..Bakalım zaman ne gösterecek..

Vaaay, Denizgüneş loto filanmı çıktı , özel okullar filan.sengözlerimebaksanab

Biz devlet okulundayız şekerim, ama pek memnun değilim, hayırlısı bakalım. Umarım düzelir herşey.

Birde minik kelebeğim yapı olarak sessiz bir çocuk. Öyle kendini hemen belli eden, öne çıkaran bir çocuk değil. sakin bir yapısı var.Söz verirsen konuşur yoksa konuşmaz. Çekingen biraz. Umarım düzelir bu hali. Yoksa bildiği varsa bile söylemez:1no2:

bende küçükken aynı böyleydim benneyaptımki
o halimi hiç sevmezdim bende
sonradan tabi baya bi sonradan lise 2de 3te açıldım
açılış o açılış

Hayır Kuzu güveç, loto falan çıkmadı....2 kişi çalışıyoruz ya yetmez mi?:jeyyar:Loto çıksa daha farklı olur herşey neyse:jeyyar:

Benim oğlan sessiz sakin sayılmaz..Okulda ilk bir hafta alışma dönemiydi ve resmi derslere geçilmedi, çeşitli faaliyetlerle geçti ilk 1 hafta..

Bizimki de ilk 2 gün sınıfta öğretmenini pek dinlememiş..Öğretmeni söyledi bize..Biz de dedik ki öğretmenin yanında '' oğlum neden dersi dinlemiyorsun?

Ne dese beğenirsiniz; öğretmen hep masal anlatıyor resim yaptırıyor ben anaokulunda doydum bunlara, okuma yazma öğretmeye başlayınca dinliycem dersi..:1shok:

Bu hafta başladılar derslere de rahatladı bizim ki.

Hazır cevaplıkta anasına çekmiş anlayacağınız benim ki..

E bizde çalışıyoruz ama hayatta özel okula veremem bu halimle. Sen demekki çok kazanıyorsun, Allah artırsın bacım.

off devlet okullarının hali harap:1no2:

kızlar çocuklarınız nasıl?ödevler verilmeye başlandı..sizinkilerin ödevlerle arası nasıl?ben biraz dertliyim bu konudaçünkü benim kızım bir sayfalık ödevi , üç satte tamamlıyor..çok sıkılıyorgamyoncuiremsuve halen oyun oynamak istiyor..ödevini bitirdikten sonra oynayabileceğini söylüyorum ama bu seferde anne sen yaparmısın diyor..ilk kızımda hiç böyle değildi..şaşırdım kaldımkafamçokkarıştı

benimkide aynı canım hiçders yapmak istemiyo çok konuşuyo .geçen gün amcasıyla ders yaparken amcası her satırın sonunda konuşucaksın dedi de bi rahat ettik.satır sonu gelince motor gibi konuşup diğer satıra geçiyokaydirigubbakcemile3tabii konuşabilmekl için debi çırpıda bitiriyo satırı heheeee.ama çok sıkılıyo herhalde okuma ve yazmayı blmesi etken bu duruma.bende erken öğrenmiştimde çizgi çubuk çok sıkmıştı beni

Çok şükürki sınıf mevcudumuz 32 kişi. 55 kişiyi düşünemiyorum bile:1shok:

Off ya çocukların yerine ben stres oldum:tomato:

Kuzum:)öncelikle hayırlı uğurlu olsun;Allah minik kelebeğine zihin açıklığı versin:)Yazıyı okuyunca direkt kendi yaşadıklarım aklıma geldi;bence bu durum öğretmeniyle konuşulursa iyi olur.Ne kadar erken bu durum düzelirse o kadar iyi.Çünkü ileride çok zorluk çeker söyleyeyim.Kendimden biliyorum çünkü.

ödevlere başlanmadı daha.hatta çizgi çalışmalarına bile başlanmadı. 2 hafta geçti hala bekliyorum. bizdede etüt olayı var ama göndermeyi düşünmüyorum. sabah 8 buçukta okulda oluyor. tam gün okul. 3 te bitiyor. etüde verirsem 5 te bitecek. daha 1. sınıf çocuğu bıktırmayayım.zaten gerekte olacağını sanmıyorum. zaten daha önce açtığım bir topicte bahsetmiştim. şimdilik sorun yok ama eğer sivrilmeye başlarsa öğretmen sınıf başkanlığı yada kendisine yardımcılık gibi görevler verip oyalamayı düşünüyor. artık bıraktım oluruna. tek isteğim öğretmenin es geçmemesi ve biliyor diye ilgisiz davranmaması.

bizim öğretmenimiz beş sayfa ödev vermiş fakat çizgi değil..sanırım çocukların eli elyazısına alışsın diye, eğik , bükük şekiller..ama daha öncede dediğim gibi, kızım bir sayfayı 1 saatte yaptı ve benim bayaa dellendirdi..kafamçokkarıştı

kızlar bizimde ödevler basladı e harfine basladık bide l ye kitapda üstünden geçmek kolayda deftere yazmak cok zor geldi aglaya ağlaya bir hal oldu oğlan niye yapamaıyorum diyeee

Bizdede ödevler başlayalı çok oldu ama çok zorlanıyor bir sayfayı yapana kadar saatler geçiyor, üstünden geçmek güzelde diger türlü yazamıyor nasıl olacak bilemiyorum.

herkeze merhaba benim kzım da bu sene 1.sınıfa başladı. şu andaki tek sıkıntımız ezber yapma haricinde yazmayı çok seviyo.

kızlar bizimde ödevler basladı e harfine basladık bide l ye kitapda üstünden geçmek kolayda deftere yazmak cok zor geldi aglaya ağlaya bir hal oldu oğlan niye yapamaıyorum diyeee

aynen benimlide öyle..ve öğretmeni not düşmüş.zorlandığını belirtmiş..:mymeka:bende çok üzüldüm..moralim bozuldu..senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…