şimdi ne yapsam Ben? Okul evlilik kaynana çıkmazı

20 yıllık ailene rest çektin. helal.
demek ki kararlı olursan istediğini yapabiliyorsun.
yine kararlı davran.
hayat senin hayatın. onu sadece sen koruyabilirsin.
Ailem destekliyor ama esim hayır diyor.
Kaynananla kayınpederin senin anan baban mı boyuna onun düşündüklerini yazmışsın onlara ne senin hayatından? Kocanı da o konuştuğu kişilere emanet et ve git hayatını kur bir an önce

Mümkün kılmıyor ki.

1 dakika bile düşünme derim, kendi hayatını düşün, anladigim kadarıyla evliliğin de 10 numara degil..El adamı icin sakın eğitiminden vazgeçme..yoksa hayatının geri kalanını her mutsuz oluşunda pişmanlıkla geçirirsin..Hani eskiler derler yaa kolunda altın bileziğin olsun diye iste tam olarak olay buu, özel dediğin yer berbat tir..Sen sen ol sakın vazgeçme hayallerinin ve geleceğini peşinden koş

Kayinvalide ve kayinpedere ne ki? Onlardan izin ve onay bekleme. Kaynana neden ben seni nasil gondereyim diyor? Yetiskin insansin.
Esinle ortak karar ver diyecegim esin de buna degecek bir herif degil. 3 5 birikmisin varda bir sekilde git bu sacma sapan ortamdan kurtul.
Gidecegin yer kucuk bir yer degilse; magazacilikta her zaman eleman acigi vardir. Ortalama bir memur kadar da maasi vardir. Bir cogunda da hic bir vasif aranmaz ve vardiyali oldugu icin okuyanlara cok uygundur.
Bence okula git bir yandan ise de gir. Kurtul...

Kayinvalide ve kayinpedere ne ki? Onlardan izin ve onay bekleme. Kaynana neden ben seni nasil gondereyim diyor? Yetiskin insansin.
Esinle ortak karar ver diyecegim esin de buna degecek bir herif degil. 3 5 birikmisin varda bir sekilde git bu sacma sapan ortamdan kurtul.
Gidecegin yer kucuk bir yer degilse; magazacilikta her zaman eleman acigi vardir. Ortalama bir memur kadar da maasi vardir. Bir cogunda da hic bir vasif aranmaz ve vardiyali oldugu icin okuyanlara cok uygundur.
Bence okula git bir yandan ise de gir. Kurtul...

Bakalım yazmayı düşünüyorum zaten..

Bak bunlar açmış olduğun önceki konuların.. Hepsinin de içeriği aşağı yukarı aynı.. 20 yaşındasın daha genceciksin o kadar küçüksün ki bence farkında bile değilsin, lütfen o üniversiteye git kendine yarım zamanlı iş de bulursun, o evden o hayattan kurtul artık..

IMG_8869.PNG

Bak bunlar açmış olduğun önceki konuların.. Hepsinin de içeriği aşağı yukarı aynı.. 20 yaşındasın daha genceciksin o kadar küçüksün ki bence farkında bile değilsin, lütfen o üniversiteye git kendine yarım zamanlı iş de bulursun, o evden o hayattan kurtul artık..

Eki Görüntüle 2042436

Gidicem de ya ayni şehrm çıkarsa napcam.

Kızlar önceden eşimin ailesi müstakil üç dört katli bir ev almak istiyorlardı.
Şimdi bize daire alın diyorlar...

Ek olarak kocamla aramız iyi.

Eşim sperm testi yaptırdı. Düşük çıktı kızlar.. Eşim bu aralar çok stresli ve üzgün.
Dün ışte annesi ile kardeşi doktora gittiler diye bende evde yemek hazırladım. Eşim söyledi ama ben istemedim başta gelmelerini herşeye bahane buluyorlar diye. Neyse ışte hazırladım üç dört çeşit. Yediler kalktılar . Öyle ışte..

Evet ailesi falan istiyor diye
Bende kararsizim zaten bu gidişle olmayacak çocuğumuz.

Haddim değil biliyorum ama söylemem lazım, sen bu aileye kv eliyle bilerek getirilmişsin ve sonuna kadar senin gibi 20 yaşında bir çocuğun tabiri caizse etinden sütünden faydalanmak, oğullarına baktırmak, ev işlerini hallettirmek ve torun sahibi olmak için evlendirilmişsin.. O yüzden şehir dışına çıkmanı istemiyorlar, kimsenin umrunda değil senin hayallerin.. Bak lütfen aç gözünü, kv kp istiyor diye çocuk sahibi olunmaz, onlar seni daha da kocana evine bağlamaya, seni iş hayatından okuldan uzakta tutmaya çalışıyorlar, lütfen lütfen aç gözünü..

Haddim değil biliyorum ama söylemem lazım, sen bu aileye kv eliyle bilerek getirilmişsin ve sonuna kadar senin gibi 20 yaşında bir çocuğun tabiri caizse etinden sütünden faydalanmak, oğullarına baktırmak, ev işlerini hallettirmek ve torun sahibi olmak için evlendirilmişsin.. O yüzden şehir dışına çıkmanı istemiyorlar, kimsenin umrunda değil senin hayallerin.. Bak lütfen aç gözünü, kv kp istiyor diye çocuk sahibi olunmaz, onlar seni daha da kocana evine bağlamaya, seni iş hayatından okuldan uzakta tutmaya çalışıyorlar, lütfen lütfen aç gözünü..
Katılıyorum
Tüm bunlara .
Ama malesef böyle bir insanla evlendim.

Diğer kaynima kız arıyorlar. 16 yaşındaymış okumak istiyormuş.
Gorumcemde diyor ki okucaksa evlenmesin

Bende dedim ki keşke bana da öyle deseydin

Niye sen pişman misin dediğinde evet dedim
Iyi orda dedi kapıyı gösterdi.

Maalesef böyle bir insanla evlenmişsin, ve evet evlendiğin gibi ayrılma kararı da senin elinde.. Çevrendeki insanlar sana öyle davranırlar ki sanki o ayrılma gücü sende yok sanırsın, bunu bilerek yapıyorlar işte seni ezmek ve sesini kesmek için.. Kapı orda diyenlere fırsat verme, yapamazsın diyenlere izin verme, sakın sakın eğitiminden vazgeçme.. Benim teyzem de 21 yaşında evlendi 9 ay evlilikte tanıdı kocasının ve o mendebur ailesinin gerçek yüzünü.. Bir ayda boşadı gitti o ş..zi.. Kendisine mis gibi de düzen kurdu, kolay olmadı ama kurdu..

Burda bir üye daha vardı senin gibi, ona da zamanında uzun uzun yazdı buradaki ablaları.. En sonunda onun da canına tak etti, terketti evini bir de küçük bebeği varken.. O kv kp koca kişisi nasıl pişman oldular, ama yine de dönmedi o eve.. Şimdi kimsenin lafını çekip pis evlerini temizlemiyor..

Hayatım oku, sonra çalış dimdik dur

Kaynanan göndermem demiş, sen koskoca bir insansın başka birinin iznine ihtiyacın yok. Tabi ki gitmeni istemez oh ne güzel sana bedavaya hizmetçilik yaptırıyor!!

Başka şehre git mutlaka. Uzun vadede bu evlilikten mutlu olabileceğini sanmıyorum. İnceyse de kopar.

X