Simarik misafirim

Yaaa cok sag olun. Su an evli degilim ama emin olun evlensem kaynanama da hayir diyemem ve yine gelir buraya konu acarim "gorumcem bizde kaliyor bunaldim ama kalma diyemiyorum suratimi asip oturuyorum ne yapmaliyim" seklinde. Sorunun kaynagi ayni :KK70:
Merhaba,bu şekilde yaşayarak yani Hayır demeyi bilmeyerek cok yıpratır ve yorarsınız kendinizi.Bi on sene sonra da insan yüzü görmek istemezsiniz.Şimdiden önleminizi alın lütfen.

Hic boyle avrupali gormedim , ya arkadasinizin genlerinde turkluk var yada turkler hayir diyemeyen millet istedigini yaptirirsin diye bir nasihat almis birinden
Avrupali bireyseldir , hayir dediginiz zaman ok der gecer , sorun burada tamamen sizin hayir demeyisinizde , hayatinizda hayir demeyi ogrendiginiz an pek cok probleminiz cozulur zaten
Cozumunuz cok basit hayir istemiyorum , hayir ben oraya gitmeyecegim , hayir benim baska planim var vs vs , hicbir aciklama yapmak zorunda degilsiniz

Hic boyle avrupali gormedim , ya arkadasinizin genlerinde turkluk var yada turkler hayir diyemeyen millet istedigini yaptirirsin diye bir nasihat almis birinden
Avrupali bireyseldir , hayir dediginiz zaman ok der gecer , sorun burada tamamen sizin hayir demeyisinizde , hayatinizda hayir demeyi ogrendiginiz an pek cok probleminiz cozulur zaten
Cozumunuz cok basit hayir istemiyorum , hayir ben oraya gitmeyecegim , hayir benim baska planim var vs vs , hicbir aciklama yapmak zorunda degilsiniz
Hah tam da bunu yazacaktım. Avrupa’da kişisel mesafeye çok önem verildiği, aile ve akraba ilişkilerinin bizdeki gibi samimi olmadığı herkesçe bilinir. Hayır dersen Polonyalı kadın alınmaz gönül koymaz bence😊

tesadüf mü bilmiyorum ama iki polonyali is arkadasim oldu.Ikisi de illallah dedirtti bana.Ikisi de asiri derecede dominant ve acimasizdilar.Sizin bu arkadasinizin tavri da cok bencilce.Gayet rahat bir sekilde hayir deyip gönlünüzün istedigini yapmalisiniz.Hayatinizi arkadasinizin belirlemesine müsade etmeyin.

Hayatınız yeterince yoğun ve stresliyken bir de bunu dert etmeyin. Ben olsam bir kere açıklama yapardım. Sonra da gerçekten isteklerine cevap veremeyecek durumdaysam hayır başka bir planım var ya da işim var diyip geçerdim sanırım.

Yaaa sen derdini anlatmissin ama okurken özendim. Gerçekten çok guzel,anlamli bir isin var.
ben de avukatlar arasinda çalışıyorum. Inan ki yaptiklari isin albenisi yok, katmadegeri yok, herhangi bir x kisisinin rahatlikla yapacagi (ki baska firmalarda avukat olmayanlar da yapiyor) bir iste calisip köreliyorlar.
Oysa sen orada pek cok seyden mahrum kalsan bile vicdanen yararli bir is yapmanin tatminini yasiyorsundur. Ya da su an sefaletten öyle bunaldigin icin bunu yasayamiyorsundur ama turkiyeye donup yine konfor alanina girdigin vakit ne guzel bir is yaptigni anlayacaksın...
Ben de vassalam vakfinin bir is ilanina basvurup zanzibar'da, gonullulerin gelip kadinlara sürdülebilir istihdam saglamasina yardimci oldugu bir duzende çalişmayi hayal ediyorum bazen. Ama henüz beni almalari icin bir sebep bulamadigim icin basvurmadim hicbir ilanlarina :))
Yaniiiii bazen zor olsa da isini sevmeye calis. Yine dönüş planlari yap elbet ama hayatini bosa geciriyormus gibi düşünme.
Konuna gelince...daha yeni , karadenizin bir sehrinde turist bir kizla tanistim. Turkiyeye 5. Gelisiymis, cok seviyormuş şöyle böyle... coook severim gercekten gezgin ruhlu insanlari.turkiyenin Sehirlerinden,gittigimiz ortak ulkelerden konustuk, telefonunu sarj etsin diye powerbankimi verdim.
Sonra kalkmam gerekti. Birine gidecektim. Bana bir ton israr etti yemek de yiyelim diye. Otobus saatine daha cok varmis.
O yemek yedi,ben cay içtim (yemege birine gidecektim çünkü) . Sonra kalktik oteline yürüdük ,valizini aldi falan,onu bekledim. Sonra otogara dogru yurumeye basladik. Ilk oturdugumuz yerden bile minubusum varken sirf ona eslik edeyim diye 1 km uzattim yolumu, yanimda koca cantamla. Ilk "kalkalim" dediğimin ustune 2 saat oylandim,milleti de beklettim. Ama neyse dedim,kiza yol arkadasi oldum ne guzel.
Neyse,otogara cok yakin duraga geldik. Kiz sarildi,sen cok tatlisin,istanbulda da goruselim dedi gidiyor. Ben minubus beklerken eslik edip edemeyecegini sordum, "i have to go" dedi gitti. Lan zalımın kizi, 2 saattir benim de i had to go ,ama seni bekledim😂 o gitti ben sap gibi araba bekledim.
sonraki hafta istanbulda da bulustuk ama ayni senaryo gerceklesti. Niye uzattim bilmiyorum ama iste seni anliyorum. Bazi insanlar senin fedakarlıgini asla görmüyorlar bile. Benciller ve fedakarlık sirasi onlara gelince yok oluyorlar 😁
Bu arada ben hayir demeyi cok da iyi beceriyorum. Ama ne fayda.. icten ice şişiyorum da yine boyle

Genlerinde Turkluk yok.Turkleri cok iyi taniyolar sadece.ben de yurt dişinda yasiyorum.genellike Turk sevgili bulurlar.yolunacak en iyi kazdir cunku bizim erkeklerimiz. Ama konu sahibinin arkadasi daha bi uyanik.bedavadan oturuyo sevgilisi de gecimini sagliyodur kesin.

Ablacim Avrupalilar eli sıkıdır beleşe e bayilir. Avrupa ulkelerinde oyle arkadasinin evinde kalmak falan da yoktur, misafire ikramda bulunmak falan da yoktur davet ederler önüne 50centlik kola bile koymazlar. Arkadasliklar ya birlikte aktivite yapmak seklinde ya da cikara dayali oncelikle bunu soyleyeyim.

Eeee kadini belese alistirmissin, yetmemis bir de ustune sana laf ediyor??? Zaten evini odani bedava bulmus yayiliyor ustune bir de sana mi kulp takiyor? Milli kufurumuz olan ittirsin gitsin diyorum burdan.
..🤣🤣🤣😂😂😂

Merhaba kizlar konuya gireyim. Ben ruanda'da kucuk bir koyde yasiyorum ve bir multeci kampinda calisiyorum. Zature oldugumda bile izin anlamadigim bir ortam dogru duzgun yemek yok psikolojim iyi degil sicak suyum yok vs vs. Mayista sozlesmem bitecek yenilemeyecegim simdi is ve doktora basvurularina bakiyorum haril haril. Kalmayacagim burda daha fazla Yani is bulur bulmaz gidecegim. Mayista sozlesmem bitince is bulmamis olsam bile birakacagim Yani en gec mayis. haftasonu onlarca sayfalik rapor yazdigim yetmiyor mulakatlara hazirlaniyorum doktora tez konusu bulmak icin makaleler okuyorum vs vs.

Benim kaldigim koy baskent Kigali'ye 3 saat. Baskentte buyuk bir evde ev arkadaslariyla paylasilan kucuk bir oda kiraladim her haftasonu baskente gelmek bana ilac gibi geliyor. Guzel restoranlara gitmek, haftaici yemek icin ekmek peynir makarna filan almak (koyde yok), havuza bazen kuafore filan gitmek arkadaslarla bulusmak yogaya gitmek kisacasi turkiye'de alistigim hayat tarzini haftasonu yakalamak cok iyi oluyor. Tabi bunlari yaparken elimde her zaman laptop ile mail cevapliyorum ama olsun.

Neyse ben bu ulkeye ilk geldigimde sehir turunda londrada yasayan polonyali bir kizla tanistim. Cok iyi anlastik ve kiz ruanda'yi cok sevdi. Ve sonrasinda da defalarca geri geldi buraya. Geldiginde benim odamda kaliyor (yatagim buyuk). Tabi baskentteki odamda. Ben haftaici koyde kaliyorum haftasonu ona katiliyorum. Haftaici kendi geziyor zaten gide gele burda arkadaslari oldu. Genelde iyi zaman geciyoruz ama bu gelisi biraz canimi sikti.

Bir kere her gelisinde izin almami istiyor. Oyle bir isim olmadigini, zature oldugumda bile izin anlamadigim anlatmaya calisiyorum ama anlamiyor. Abarttigimi dusunuyor ve baska birine de surekli isinden sikayet ediyor demis. Ikincisi haftasonlari benim kendi yapmak istedigim seyler oluyor ve onlari hatta calismayi bile erteleyip onunla turlara katilmami (pahali turlar) ve burada edindigi 23 yasinda rapci sacma sapan arkadaslariyla vakit gecirmemi bekliyor. Kiz 40 yasinda bu arada. Yani cok da seviyorum aslinda ama kendi kardesime bile tahammul edecek halim kalmadi. Her haftasonu biraz konfor icin 6 saat yol cekiyorum. Ve iki haftasonum bu kizin kaprislerine gitti. Surekli onun istedigi olacak.

Aslinda kizcagizin bir sucu yok sorun benim 31 yasinda bile acik acik hayir diyememem. Hayatin her alaninda bu basima geliyor icten ice kuruyorum pasif agresif gibi. Mesela bir is arkadasimin dugunune katilmami gerekiyordu katilamiyorum bugun ve simdi de sacma bir konsere gitmek istiyor. Ben de bir yandan kiz ta nereden gelmis agirlamayi Kabul ettin azicik caba foster diye dusunurken bir yandan da Allah Allah bana ne ya ne yaparsa yapsin modundayim. Biraz da kabalasmaya basladim. Dun mesela onun salak arkadaslariyla otururken birden Ben yorgunum diye yemegimi bile bitirmeden masadan kalktim ve eve giderken yol boyunca agladim Boyle ergen ergen hareketler. Kiz degil sorun muhtemelen genel olarak k..tak patronum dahil insanlar asiri anlayissiz geliyor. Hicbir seye tahammulum yok.

Istifa et gel diyeceklere: edecegim is ariyorum.

Reddetmeyi öğrenmelisin geç olmadan, yoksa daha çok canın sıkılır hayatta. Misafir dediğin 1 bilemedin 2 gelir. Bu zaten her fırsatta geliyor anladığım kadarıyla ( defalarca demişsin) artık misafirlikten çıkmış o. Siz kimsenin kuklası değilsiniz. Diyelim birşeyi istemiyorsunuz o zaman kesin bir dille vurgulayarak yapmayın. Bunun da ayıp olduğunu düşünmeyin

Arkadaslar simdi de ocakta turkiye'ye girecegimi ogrenince Ben de geleyim dedi. Ben olmusum burn out turkiye'de sadece kardesimle yanyana saatlerce oturup kahvalti yapmak istiyorum bu izni 7 aydir bekliyorum. Dedim daha belli diil ama reddecegim tabi ki.

Genlerinde Turkluk yok.Turkleri cok iyi taniyolar sadece.ben de yurt dişinda yasiyorum.genellike Turk sevgili bulurlar.yolunacak en iyi kazdir cunku bizim erkeklerimiz. Ama konu sahibinin arkadasi daha bi uyanik.bedavadan oturuyo sevgilisi de gecimini sagliyodur kesin.

Tanıdığım genç bir çocukcağızın sevgilisi Polonyalı, kız evlenelim demiş şimdi evleniyorlar. Kız da benim yanımda laf soktu buna Türkiyede olsan evlenemezdin çulsuzsun diye. Okurken aklıma o an geldi😶

kendi ülkesindeki kızları sabahtan akşama kadar Türk kızı şöyledir Türk kızı böyledir, şöyle hesap kilitler böyle kezbandır gösterir de vermez bla bla.. diye terbiyesizce aşağılayan heriflere eğer gerçekse böylesine yolunmak az bile..açın sözlüklere bakın. Ama konu Avrupalı kadınlar olunca herşey mübahtır, öve öve bitiremezler. Valla kaz gibi yolunuyorlarsa da çok iyi oluyor

Tanıdığım genç bir çocukcağızın sevgilisi Polonyalı, kız evlenelim demiş şimdi evleniyorlar. Kız da benim yanımda laf soktu buna Türkiyede olsan evlenemezdin çulsuzsun diye. Okurken aklıma o an geldi😶
Bi polonyalinin culsuz biriyle evlenmesi nadir gorulen bisey.benim gorduklerim genellikle sevgililerini yolup o paralara altin alip birikim yapiolar

kendi ülkesindeki kızları sabahtan akşama kadar Türk kızı şöyledir Türk kızı böyledir, şöyle hesap kilitler böyle kezbandır gösterir de vermez bla bla.. diye terbiyesizce aşağılayan heriflere eğer gerçekse böylesine yolunmak az bile..açın sözlüklere bakın. Ama konu Avrupalı kadınlar olunca herşey mübahtır, öve öve bitiremezler. Valla kaz gibi yolunuyorlarsa da çok iyi oluyor
Hem de ne yolunma.altin birikimi yapiolar.bi arkadasimin komsusu var 2 kardes polonyali.sizin enayiler sayesinde iyi altin biriktirdik diye dalga geciyolarmis.geneli de evli barkli cocuklu erkekler malesef.ben zaten zerre kadar acimiyorum ama cok yuvalar yikiliyo iste.cocuklara uzuluyorum.yoksa ne halleri varsa gorsunler

X