Simarik misafirim

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.770
12.158
Merhaba kizlar konuya gireyim. Ben ruanda'da kucuk bir koyde yasiyorum ve bir multeci kampinda calisiyorum. Zature oldugumda bile izin anlamadigim bir ortam dogru duzgun yemek yok psikolojim iyi degil sicak suyum yok vs vs. Mayista sozlesmem bitecek yenilemeyecegim simdi is ve doktora basvurularina bakiyorum haril haril. Kalmayacagim burda daha fazla Yani is bulur bulmaz gidecegim. Mayista sozlesmem bitince is bulmamis olsam bile birakacagim Yani en gec mayis. haftasonu onlarca sayfalik rapor yazdigim yetmiyor mulakatlara hazirlaniyorum doktora tez konusu bulmak icin makaleler okuyorum vs vs.

Benim kaldigim koy baskent Kigali'ye 3 saat. Baskentte buyuk bir evde ev arkadaslariyla paylasilan kucuk bir oda kiraladim her haftasonu baskente gelmek bana ilac gibi geliyor. Guzel restoranlara gitmek, haftaici yemek icin ekmek peynir makarna filan almak (koyde yok), havuza bazen kuafore filan gitmek arkadaslarla bulusmak yogaya gitmek kisacasi turkiye'de alistigim hayat tarzini haftasonu yakalamak cok iyi oluyor. Tabi bunlari yaparken elimde her zaman laptop ile mail cevapliyorum ama olsun.

Neyse ben bu ulkeye ilk geldigimde sehir turunda londrada yasayan polonyali bir kizla tanistim. Cok iyi anlastik ve kiz ruanda'yi cok sevdi. Ve sonrasinda da defalarca geri geldi buraya. Geldiginde benim odamda kaliyor (yatagim buyuk). Tabi baskentteki odamda. Ben haftaici koyde kaliyorum haftasonu ona katiliyorum. Haftaici kendi geziyor zaten gide gele burda arkadaslari oldu. Genelde iyi zaman geciyoruz ama bu gelisi biraz canimi sikti.

Bir kere her gelisinde izin almami istiyor. Oyle bir isim olmadigini, zature oldugumda bile izin anlamadigim anlatmaya calisiyorum ama anlamiyor. Abarttigimi dusunuyor ve baska birine de surekli isinden sikayet ediyor demis. Ikincisi haftasonlari benim kendi yapmak istedigim seyler oluyor ve onlari hatta calismayi bile erteleyip onunla turlara katilmami (pahali turlar) ve burada edindigi 23 yasinda rapci sacma sapan arkadaslariyla vakit gecirmemi bekliyor. Kiz 40 yasinda bu arada. Yani cok da seviyorum aslinda ama kendi kardesime bile tahammul edecek halim kalmadi. Her haftasonu biraz konfor icin 6 saat yol cekiyorum. Ve iki haftasonum bu kizin kaprislerine gitti. Surekli onun istedigi olacak.

Aslinda kizcagizin bir sucu yok sorun benim 31 yasinda bile acik acik hayir diyememem. Hayatin her alaninda bu basima geliyor icten ice kuruyorum pasif agresif gibi. Mesela bir is arkadasimin dugunune katilmami gerekiyordu katilamiyorum bugun ve simdi de sacma bir konsere gitmek istiyor. Ben de bir yandan kiz ta nereden gelmis agirlamayi Kabul ettin azicik caba foster diye dusunurken bir yandan da Allah Allah bana ne ya ne yaparsa yapsin modundayim. Biraz da kabalasmaya basladim. Dun mesela onun salak arkadaslariyla otururken birden Ben yorgunum diye yemegimi bile bitirmeden masadan kalktim ve eve giderken yol boyunca agladim Boyle ergen ergen hareketler. Kiz degil sorun muhtemelen genel olarak k..tak patronum dahil insanlar asiri anlayissiz geliyor. Hicbir seye tahammulum yok.

Istifa et gel diyeceklere: edecegim is ariyorum.

Coğrafi bilgim zayıf olduğu için orası neresi bilmiyorum, ama Afrika kıtası olabilir, bu anlattıkların oraya daha yakın. Her neyse.

Allah öcelikle kolay bir o kadar da sabır versin, iş yönünden. Bu ara da geçmiş olsun. Umarım tez zamanda istediklerine ulaşabilirsin.

Kadına gelecek olursak, okurken dedim herhalde 20 - 22 yaşında falan, ama kocaman kadınmış, biraz anlayış göstermesi gerek, kendini onlara göre ayarlayamazsın her defasında. Senin de işin gücün var, senin de kendine göre sıkıntıların var. Onun gönlü hoş olacak diye, devamlı dediklerini yapmak zorunda değilsin. Biraz daha mesafe bırakmaya çalış. Kendi hayatını yaşa, o da seni, onu sevdiğin saydığın kadar sevip sayıyorsa, azıcıkta o senin istediklerini yapar, senin suyundan gider.

Girişte işinizle ilgili olumsuzlukları anlatmışsınız. Belki arkadaşınıza da bahsettiniz ondan dolayı işinden şikayet ediyor demiştir. Kafanız çok dolu anladığım kadarıyla belki farkında degilsinizdir. Ayrıca bu misafirlik ne kadar sürecek? Su an ki hayatımıza pek tahammülünüz kalmamış. Mayıs a kadar psikolojiniz daha kötü etkilenmez umarım. Misafirinize de açıkça söyleyin istemediğiniz şeyleri. Belki biraz rahatlarsınız..

Biz Türklerin sorunu hayır diyememek. Uygun değilsen hayır demeyi bileceksin.

Kesinlikle. Turk soylemez soylenir. Ama nasil reddecegimi bile bilmiyorum bazi seyleri. Oraya gelemem diyince yuzu dusuyor ve bu bana vicdan yaptiriyor biraz strese sokuyor. Bir de israr ediyor cogu zaman karsi koyamiyorum.

Yok normal arkadasim.
O halde dürüst olup bize anlattığınız gibi onada anlatın hissettiklerinizi, bazen insanlar fark edemiyor içinde olduğumuz durumun bize yaşattıgi psikolojiyi. Arkadaşınız olgun karşılayacaktır umarım. Üzülmeyin, standartlarıniza kavuşmaya az kalmış, çabuk geçer bu zaman, biraz daha sıkın dişinizi.

Şunu belirteyimki avrupalılar aşırı derecede bencil insanlar, sen onu ağırladıkça göreceksinki o daha fazlasını isteyecek, ve sen bişey istediğinde sana düşünmeden hayır diyecek, ve sen bön bön bakacaksın. Emin ol o seni yerde yatırırdı :).
Hiç vicdan yapma, sen milletin stres topu değilsin, kimle eğleniyosa eğlensin, o senin yokluğunu hissetmez bile.

Arkadaşınızı karşınıza alıp güzel ve samimi bir konuşma yapabilirsiniz. İşinizin onun düşündüğünden daha zor olduğunu, halihazırda kendinize hiç vakit ayıramadığınızı ve bunun sizi bunalttığını, onu çok sevdiğinizi ama biraz kişisel alanınızı korumak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bazen kafamızda büyüttüğümüz ve dert ettiğimiz şeyleri samimi bir şekilde paylaşınca olumlu karşılıklar alabiliyoruz.
Ha hala anlamıyorsa; bizim oralarda bir laf var: dökülegalsın! Salın gitsin.
Bu arada oralarda ne iş yapıyorsunuz, yeryüzü doktorlarından mısınız? :KK36:

Arkadaşınızı karşınıza alıp güzel ve samimi bir konuşma yapabilirsiniz. İşinizin onun düşündüğünden daha zor olduğunu, halihazırda kendinize hiç vakit ayıramadığınızı ve bunun sizi bunalttığını, onu çok sevdiğinizi ama biraz kişisel alanınızı korumak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bazen kafamızda büyüttüğümüz ve dert ettiğimiz şeyleri samimi bir şekilde paylaşınca olumlu karşılıklar alabiliyoruz.
Ha hala anlamıyorsa; bizim oralarda bir laf var: dökülegalsın! Salın gitsin.
Bu arada oralarda ne iş yapıyorsunuz, yeryüzü doktorlarından mısınız? :KK36:

Haklisiniz.

Avukatim multeci kampinda cinsiyete dayali siddet alaninda calisiyorum Birlesmis Milletlere bagliyim.

Ablacim Avrupalilar eli sıkıdır beleşe e bayilir. Avrupa ulkelerinde oyle arkadasinin evinde kalmak falan da yoktur, misafire ikramda bulunmak falan da yoktur davet ederler önüne 50centlik kola bile koymazlar. Arkadasliklar ya birlikte aktivite yapmak seklinde ya da cikara dayali oncelikle bunu soyleyeyim.

Eeee kadini belese alistirmissin, yetmemis bir de ustune sana laf ediyor??? Zaten evini odani bedava bulmus yayiliyor ustune bir de sana mi kulp takiyor? Milli kufurumuz olan ittirsin gitsin diyorum burdan.

Öncelikle yazıyı okuyunca kültür şoku yaşadım. Biz burda bu tür dertlere alışkın değiliz. Kıskanç elti olur, geçimsiz kayınvalide olur, cazgır görümce olur, ne bileyim boyu devrilesice sorumsuz koca olur. Şaşırdım biraz :KK64:
Şaka bir yana harika bir deneyim yaşıyorsunuz. Sizin kadar cesaretli ve özgür olabilmeyi isterdim gerçekten. Sorununuza gelince arkadaşınız bencilin tekiyim diye bağırıyor ve sizi sömürmeye çalışıyor. Lütfen kendinizi kullandırmayın. Çok istiyorsa o sizin şartlarınıza göre ayarlasın kendini. Dünya onun etrafında dönmüyor.

Ablacim Avrupalilar eli sıkıdır beleşe e bayilir. Avrupa ulkelerinde oyle arkadasinin evinde kalmak falan da yoktur, misafire ikramda bulunmak falan da yoktur davet ederler önüne 50centlik kola bile koymazlar. Arkadasliklar ya birlikte aktivite yapmak seklinde ya da cikara dayali oncelikle bunu soyleyeyim.

Eeee kadini belese alistirmissin, yetmemis bir de ustune sana laf ediyor??? Zaten evini odani bedava bulmus yayiliyor ustune bir de sana mi kulp takiyor? Milli kufurumuz olan ittirsin gitsin diyorum burdan.

Yaa benim kibarca reddetmem lazim ama nedense reddedemiyorum yapamiyorum yani cok kotu.

Öncelikle yazıyı okuyunca kültür şoku yaşadım. Biz burda bu tür dertlere alışkın değiliz. Kıskanç elti olur, geçimsiz kayınvalide olur, cazgır görümce olur, ne bileyim boyu devrilesice sorumsuz koca olur. Şaşırdım biraz :KK64:
Şaka bir yana harika bir deneyim yaşıyorsunuz. Sizin kadar cesaretli ve özgür olabilmeyi isterdim gerçekten. Sorununuza gelince arkadaşınız bencilin tekiyim diye bağırıyor ve sizi sömürmeye çalışıyor. Lütfen kendinizi kullandırmayın. Çok istiyorsa o sizin şartlarınıza göre ayarlasın kendini. Dünya onun etrafında dönmüyor.

Yaaa cok sag olun. Su an evli degilim ama emin olun evlensem kaynanama da hayir diyemem ve yine gelir buraya konu acarim "gorumcem bizde kaliyor bunaldim ama kalma diyemiyorum suratimi asip oturuyorum ne yapmaliyim" seklinde. Sorunun kaynagi ayni :KK70:

X