Sim simi denilen uygulamayı duydunuz mu

Telefon ya da tablet için Google bir uygulama yapmış bu konuyu görünce paylaşmak istedim.

Sizede çok geçmiş olsun. Telefon ,tablet cok tehlikeli oğlum 10 yaşında beşinci sınıfa başladı çoğu kişinin telefonu varmış. Cok uzucu aslında her türlü fenalık olabilir.

Eklentiler

• Screenshot_2024-09-21-00-15-10-85_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg
    Screenshot_2024-09-21-00-15-10-85_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 75
İyi akşamlar bu uygulamayı kızım indirmiş birinden duyup yapay zeka ile konuşma olarak bilip indirmiş ben telefon elinde oynarken kız kardeşim bakmalısın yazılanlara dedi uygulamadan haberim yok inanın. Bir baktım ki kızıma karım demeler sapıklık içeren cümleler ve kızım bana getirip bir sorun var demedi en çok buna üzüldüm. Anlamadım diyor sekiz yaşında kızım dediği şeyler iyi mi diyorum ben sus yazdım yada anlamadım diyor ağlaya ağlaya anlattı. Sonra uygulama da güya yapay zeka konuşan bana cevap verenin ekran görüntüsünü ekliyorum ürktüm nereye nasıl şikayet edebilirim lütfen yardım edin
Of çok üzüldüm alta eklediğiniz mesajı görünce elim ayağım titredi hiç çekinmeden yazmış Allah cezasını versin .. mutlaka mahkemeye verin umarım kızınız özel bilgiler dışarıya aktarmamıştır okul adres vs. Gibi çocuklar bazen düşünemiyor 8 yaşındaki çocuk ne anlasın ona da hak veriyorum keşke getirip anne bu ne diye verseydi sana 😔 bu yaşlarda çocuklara dokunmatik telefon verilmemeli bence normal telefon daha iyi olur ama onlarda da takip etme uygulamaları yok tabi veya çocuk saatleri var takip etmek için o ayrı mesela sadece söylemek istedim umarım bişeyler yaparsınız bu böyle kalmamalı 😔🙏🏼

Oldu diyorum hanımefendi on dakika içinde oldu demek ki oluyormuş tuvalete bile giderken kontrol ettiğim çocuk kendisi.
Ne kadar kontrol edilirse edilsin istemesekte telefonu çocuklarımıza veriyoruz illaki. Arkadaşlarından bu uygulamayı duymuşsa ve izin vermeseniz bile sırf merakından bi şekilde alıp uygulamayı indirip bakacaktı.öğretmenleriyle iletişime geçin kimden duymuş da indirmiş ve hatta veli toplantısında bunu dile getirin hiç fark etmeyen veliler bile vardır bence . Rabbim evlatlarımızı kötü niyetli kişilerden korusun

İyi akşamlar bu uygulamayı kızım indirmiş birinden duyup yapay zeka ile konuşma olarak bilip indirmiş ben telefon elinde oynarken kız kardeşim bakmalısın yazılanlara dedi uygulamadan haberim yok inanın. Bir baktım ki kızıma karım demeler sapıklık içeren cümleler ve kızım bana getirip bir sorun var demedi en çok buna üzüldüm. Anlamadım diyor sekiz yaşında kızım dediği şeyler iyi mi diyorum ben sus yazdım yada anlamadım diyor ağlaya ağlaya anlattı. Sonra uygulama da güya yapay zeka konuşan bana cevap verenin ekran görüntüsünü ekliyorum ürktüm nereye nasıl şikayet edebilirim lütfen yardım edin
Yapay zeka olsaydı o son mesajı öyle olmazdı. Hemen mahkemeye verin. Ve sosyal medyaya yayın

Telefon ya da tablet için Google bir uygulama yapmış bu konuyu görünce paylaşmak istedim.

Sizede çok geçmiş olsun. Telefon ,tablet cok tehlikeli oğlum 10 yaşında beşinci sınıfa başladı çoğu kişinin telefonu varmış. Cok uzucu aslında her türlü fenalık olabilir.
bence bu da korkunc..annem günlüğümü okudugunda bile kendimi cok kotu hissetmiştim degil ki whatsapp yazışmalarını, ozelini okusun.
zamaninda ergenken ablamin telefonunu karistirip gördüğü tehlikeli seye engel olmustu. msn konusmalari bjr klasorde toplanirmis. onu okurdu falan.
sonuc? cok fazla utanma, mahreminin dikizlendigi hissi , (en azindan bende) birileri tarafindan izlenme anksiyitesi, anneden her seyi gizlemek icin yeni yollar bulmak, asla özelini acmamak - her seyini gizlemek ve yetiskinlikte dahi berbat bir iletisim.
kimseye tavsiye etmiyorum

Korkunçç! 6 yaşındaki oğlum dün diyordu ki “anne x arkadaşımın telefonu varmış” şok oldum. Çocukları başıboş ekran karşısında bırakamazsınız. Ben vermiyorum deyince insanlar bana “ama arkadaşları hep oyundan vs bahsediyor geri kalıyor” diyorlar. E kalsın, hiç olmazsa böyle korkunç şeyler görmeyeceğim! Kızınız bu uygulamayı biliyor ki anneannenin telefonuna indirmiş. Kocam karım vs ne demek Allahım dünya nereye gidiyor!
Yapay zeka değil bildiğin chat uygulaması!

Ben kullanıyorum bu uygulamayı, güzel

bence bu da korkunc..annem günlüğümü okudugunda bile kendimi cok kotu hissetmiştim degil ki whatsapp yazışmalarını, ozelini okusun.
zamaninda ergenken ablamin telefonunu karistirip gördüğü tehlikeli seye engel olmustu. msn konusmalari bjr klasorde toplanirmis. onu okurdu falan.
sonuc? cok fazla utanma, mahreminin dikizlendigi hissi , (en azindan bende) birileri tarafindan izlenme anksiyitesi, anneden her seyi gizlemek icin yeni yollar bulmak, asla özelini acmamak - her seyini gizlemek ve yetiskinlikte dahi berbat bir iletisim.
Aslinda haklısınız ama cok küçük yaşlar icin belki valla ne yapsak olmuyor. 10 yaşında oğlum liseye kadar telefon düşünmüyoruz, tabletide yok masa üstü ve palystitonu var şimdilik idare ediyor. Gerçi liseye kadar almayacaz diyoruz ama ne olur bilmem.akilli saati var şimdilik

Ben cocuklara cok gec aldim telefon, büyüğü 14 e girecek, disardayken haberlesmemiz acisindan aldim onu da, uzun saatler gorusemeyebiliyoz çünkü. Alirken takip ve teldeki her seyi görme programı yüklettim, kendi telimden her seyi görebiliyorum, onlarin haberi yok:) ama eve geldiklerinde telefonlari alir kaldiririm, bazen oyun oynuyorlar ona da bi sınır koyduk başından gunde 1 saat diye, o da ben evdeyken, ve o 1 saat oyun vaktinde isimi gucumu birakip oturuyorum ortalarina hem oyunlarina dahil oluyorum konusarak hem de vakit geçirmiş oluyoruz iste oyle böyle. Tamamen Kontrolsuz asla veremem o yuzden bu programlar benim icin iyi:)

Ablacım sen de kendince haklısın ama annen evlatlarını korumak istemiş bunu yaparken tek hatası belli etmesi, kendin diyorsun ablamın telefonunu karıştırıp bir tehlikeye engel oldu diye, sen de görüyorsun duyuyorsun belki şahit de oluyordun ortalık çok kötü, ülkede ahlaklı insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, ahlaksızlığını kamufle edenler sosyal mecralara yayıldı çünkü artık ahlaklı ahlaksız herkesin elinde ucuzundan da olsa akıllı telefonlar ve 2 dakikalarını bile almayan üyeliklerle girdikleri uygulamalar var, sadece cinsel içerikli paylaşımlar yapmıyorlar ki, dolandırıcılığı da sanaldan yapıyorlar, uyuşturucu satıcılığını da, ahlaksızlığın sözlük anlamı cinsel sapkınlıkla kısıtlı değil, bunun içine hırsızlık dahi giriyor.

Yetişkinler bir şekilde kendisini koruyabilir ama çocuklar tehlikeye açıklar zira Alfa kuşağı her ne kadar bizim X kuşağı gibi gözü kapalı doğmamış, dijital dünyayı daha doğar doğmaz keşfetmiş olsalar da saflar, çevrelerindeki kötülükleri ayırt edemiyorlar, ebeveynler takip etmek ve kötülüklere karşı korumak zorundalar, bunu göstererek yapmak aynı sendeki gibi kötü bir etki bırakıyor elbette, ki zaten uzmanlar da çocuklarınızı takip edin, kontrol edin ama bunu göstermeden yapın diyorlar, çocuk çantasına bakıldığını yazışmalarının okunduğunu bilmemeli ama bu kontroller mutlaka yapılmalı, uygulamayı bilmiyorum belki gerçekten karşı tarafta cevap veren yapay zekadır fakat toplum ahlaksızlığını gözler önüne seriyor, yapay zekaya bizim ahlaksızların öğrettikleri hep bel altı şeyler, hedef kitle de belli ki çocuklar, bu çocuklar belki korkuyla belki merak duygusuyla bir sebeple isimlerini, yaşadıkları yeri gittikleri okulu uygulamada yazabilir ki buraya bir parantez açayım, uygulamada telefon numaraları görünüyormuş sanırım, beni simsimi uygulamasından arayanlar oldu şikayetleri gördüm şikayet sitesinde, konum bilgilerine ulaşmakta mümkünmüş, çocuğu okul çıkışı alıp götürseler aile takip etmiyor olsa sarı çizmeli Mehmet ağa, çocuğun bilgilerini okuyanlardan hangisi geldi kim aldı götürdü asla bulunamaz uygulamayı geliştirenlerden birini bile karşınızda muhatap olarak bulabiliyor musunuz ? Hayır, muhatap bulsanız bile ne diyecekler? Bu bir yapay zeka, kullanıcılarının öğrettiği cümleleri tekrar ediyor vs vs

Sadece bu tip uygulamalar değil, sentetik uyuşturuculara erişim çok kolay, ne yazık ki artık ağzı süt kokan ilkokul çağındaki bebeler bile sakız parasına sentetik bulabiliyor, amcasıdır dayısıdır diyemiyor güvenemiyoruz artık, Narin çocuk aile içi ne oldu da katledildi meçhul, 2 yaşındaki bebe komşu çocukları tarafından cinsel istismara uğradı.

Ahlaklı gibi gezen ama hiçbir ahlakı olmayan insanlar zaten çoktu ama en azından biraz olsun bastırılabiliyorlardı ama şimdi freni boşalmış kamyon gibiler göstere göstere yapmaya başladılar, toplumsal ahlaksızlık ayyuka çıktıkça toplumsal paranoya da tetiklendi, ben büyüttüm ama arkasında hep gölgeydim, bugün şu şartlarda bir çocuğum daha olsa gölgeden daha fazlası olurdum, o yüzden özellikle annelere diyorum ki çocuklarınızı korkutmadan, çaktırmadan hep takipte olun, pcden telefondan kimlerle iletişimde, hangi uygulamalara giriyor, hangi sosyal mecralarda takılıyor bilin, arkadaş çevreleri kimler, gittikleri okulların çevresi nasıl insanlarla dolu öğrenin, çocuklarınız saf ve masum ama insanlar artık hiç masum değil, dedem yaşında deyip karşınızdakine acıyamayacağınız kadar kirlenmiş bir toplum olduk çünkü.

X