• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon protez ve Röntgen filmi

Freyja643

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
13
12
38
Merhaba sevgili kk üyeleri. Bir süredir aklıma takılan bir soru var, silikon protez taktırmayı düşünüyorum ama Ciğer filmi çektireceğim zaman bu protezlerin belli olmasından korkuyorum çünkü iş yerinde rutin kontrollere giriyoruz yılda bir kez. Göğsünde silikon olan ve Röntgen filmi çektirmiş arkadaşlar biraz bilgi verebilir mi? Filmde belli oluyor mu?

birkaç ay önce kalça üstü düştüğüm için röntgen filmi çekilmiştim. haliyle üst taraftan da biraz görüntü alınmıştı ve protezler gözüküyordu. yuvarlak ve sisli bir boşluk biçiminde gözüküyor. evlilik zamanında da röntgen istiyorlarmış. bunu da geçelim, günün birinde mutlaka film istenir. eşimizden gizleyeceğimiz bir konunun sonradan açığa çıkması hem bizi hem onu kırar. üzücü durum...

birkaç ay önce kalça üstü düştüğüm için röntgen filmi çekilmiştim. haliyle üst taraftan da biraz görüntü alınmıştı ve protezler gözüküyordu. yuvarlak ve sisli bir boşluk biçiminde gözüküyor. evlilik zamanında da röntgen istiyorlarmış. bunu da geçelim, günün birinde mutlaka film istenir. eşimizden gizleyeceğimiz bir konunun sonradan açığa çıkması hem bizi hem onu kırar. üzücü durum...
Ben şuan bekarım ve eşimden gizlemeyi düşünüyorum röntgene bakan doktor anlıyor diyorsunuz sadece nasıl sıkıntı olacak? O kadar bariz bir yuvarlak mı başkasının anlayacağı kadar

Bir de mesela ortaya çıktı bir şekilde diyelim senle evlenmeden taa kaç yıl önce yaptırdım söyleme geregi duymadım falan desem olmaz mı? Gerçekten söylemek istemiyorum ben

Bir de mesela ortaya çıktı bir şekilde diyelim senle evlenmeden taa kaç yıl önce yaptırdım söyleme geregi duymadım falan desem olmaz mı? Gerçekten söylemek istemiyorum ben
Pekiiii ya acil bir kaza olsa Allah korusun... Göğsünden yaralansan yada bir müdahale olması gerekse... Sen kendinde olmasan,doktorlar hemşireler herhangi bir protez gibi birşey varmı diye sorsa,eşin yok dese... Göğsüne direk neşteri vursalar ve protez o anda karşılarına çıksa... Bir komplikasyona yol açsa...
Bu durumda eşine ne derler,eşin ne düşünür ne yapar ??
Evet belki kötü bir senaryo Allah kimsenin başına vermesin ama hayat bu. Neler yaşarız bilemeyiz yani..
Ben ne olursa olsun bilmesinden yanayım..

Pekiiii ya acil bir kaza olsa Allah korusun... Göğsünden yaralansan yada bir müdahale olması gerekse... Sen kendinde olmasan,doktorlar hemşireler herhangi bir protez gibi birşey varmı diye sorsa,eşin yok dese... Göğsüne direk neşteri vursalar ve protez o anda karşılarına çıksa... Bir komplikasyona yol açsa...
Bu durumda eşine ne derler,eşin ne düşünür ne yapar ??
Evet belki kötü bir senaryo Allah kimsenin başına vermesin ama hayat bu. Neler yaşarız bilemeyiz yani..
Ben ne olursa olsun bilmesinden yanayım..
Ya farklı şeyler düşünürse hakkımda? Ben dış görünüş olarak baya bakımlı biriym bi de silikon taktrdm ben gençliğimde dediğimde başka bişey şekillenmesin aklında? bayanlar bile o şekilde düşünüyo erkekleri hele hiç anlamaz bizim psikolojimizi. Haksız mıyım

Ya farklı şeyler düşünürse hakkımda? Ben dış görünüş olarak baya bakımlı biriym bi de silikon taktrdm ben gençliğimde dediğimde başka bişey şekillenmesin aklında? bayanlar bile o şekilde düşünüyo erkekleri hele hiç anlamaz bizim psikolojimizi. Haksız mıyım
Göğüslerim çok küçüktü,sorun vardı dersin bir şekilde masum gösterebilirs olayı..
Bende eşime silikon yaptırmak istiyorum dediğimde karşı çıkmıştı. Sonra fibrokistlerim OLDUĞUNU ögrendim ve ameliyata ikna etmem daha kolay oldu ;)
Ayrıca bu ayıp birşeyde değil.. Tabi bizi bizden başkası anlamaz ama muhakkak senin ona kolay bir şekilde anlayabileceğin bir yol vardır ;)

Canım,senin bileceğin bir konu. Ama normalde bu ameliyat-ı olanların protez kartını bile cüzdanlarında taşıması gerek acil bir durumda bilgi verilmesi için. Tutabilmek ben olaya ciddi yaklaşıyorum sen daha farklı :KK66:
Bekar oldugum için biraz tedirginim canım işin eş boyutu şuan daha öncelikli geliyo. Neyse zaman gösterecek artık :))

Ben şuan bekarım ve eşimden gizlemeyi düşünüyorum röntgene bakan doktor anlıyor diyorsunuz sadece nasıl sıkıntı olacak? O kadar bariz bir yuvarlak mı başkasının anlayacağı kadar

bence doktorla ve filmi çekecek kişilerle önceden görüşmek gerek. film çekilirken eş ya da başka biri zaten yanımızda duramaz. işlemler yapılırken ve doktorla görüşürken de yanımıza kimseyi almayız olur biter. artık filmler elden teslim edilmiyor ayrıca. film sonuçları doğrudan sisteme yansıtılıyor ve doktorlar bilgisayarlarından bakıyorlar. bu bizler için de bir fırsat oluyor bir yerde. benim filmime bakan doktor da anlamıştır. karşımızdaki doktor öküz değilse ameliyatımızın sır olma ihtimalini düşünür ve susar diye düşünüyorum.
bence çok korkmaya gerek yok.
az önce yine sıkarak dokundum memelerime. gayet doğal ve yumuşacıklar. ihtiyacı olan herkesin güzel ve doğal memelere kavuşmasını diliyorum.

iş yerinde bulunanların eline film geçmeyecek merak etme.
Çalıştığım yer küçük, İSG uzmanımız da sağolsun fazla meraklıdır. İş yerinde saklanıyor bu tetkik sonuçları, geçen gün bir arkadaş sütyenini çıkarmadan film çektirdiği için sütyen kopçalarına kadar belli oluyordu ve görüldü. Yani sıkıntı olacağını düşünmemin nedeni boş değil. Ama arkadaşlar sağolsunlar açıkladılar, doktordan başkası anlamaz diye. :KK16:

Back
X