Silikon meme ucu nasıl bıraktırılır?

bebeğim 4 aylık ve 3 aydır silikon meme ucunu bıraktırmaya çalışıyorum. tam vazgeçmiştim ki sütüm azalmaya başladı. doktor silikonun 3 aydan sonra sütü azaltabileceğini söyledi. ben de biraz silikonlu biraz silikonsuz hanımefendinin keyfine göre veriyorum. benimki öyle bi anda normal emmeye başlamadı ama alışıyor yavaş yavaş

yok canim silikon sütü azaltmiyo hem sütün azalmasinin silkonla ne alakasi olabilirki. ben alti bucuk aydir emziriyorum ve sütüm hic azalmadi.

Benimle aynı sorunu yaşayan anneler için yazıyorum. Biz silikon meme ucunu tamamen bıraktık. Çabalarımız sonuç verdi, geç de olsa. Bizimki birden bire tutmadı memeyi, zamanla alıştı. Sütüm tekrar artmaya başladı çok şükür. Bu sorunu yaşayan annelere stres yapmamalarını, kendilerini de bebeklerini de üzmeden ara ara vererek yavaş yavaş alıştırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu çocuk bakımında karşılaştığımız ilk zorluk değil, sorun haline getirip kendimizi yıpratmaya değmiyor.

benim sorunum sizinkilerden de fena :( hem silikonla emziriyorum ki zaten nerdeyse hiç sütüm yok :( tamamen mamaya döndük. dün gittiğimiz yeni çocuk doktorumuz her kadının sütü olduğunu sadece yanlış tekniklerden, moral bozukluğundan gittiğini ya da azaldığüını söyledi bana bayağı bi moral verdi ben de dünden beri silikonu bıraktırmaya çalışuyorum. silikon ve sütün de şöyle bir alakası varmış sizlerle paylaşayım. "sütün var mı diye kendi göğsünü sıktığınızda nasıl sıkıyorsunuz? çevresindeki kahvarengi kısmından di mi? işte silikonda o kısım uyarılmıyor halbuki bebek direkt tutsa o kısmı da tutacak ve süt kanalları uyarılacak" dedi doktorum. çok makul geldi bana da. ama biberonla mama verme kaşıkla ver diyor akşam deneyim dedim hem aç kaldı hem de canından can kopmuş gibi ağladı:14: benim de içim parçalandı yine biberonla verdim. ağlaması da neyse hadi dayan diyeceksiniz, ağzında biriktirdi kaşıkla verdiklerimi ve sonra çıkardı:14: üzülmemeye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. çevremde bir iki ay sonra bile sütü gelen kişi olduğunu duyuyorum inş benimki de gelir vazgeçmeden emzirmeye devam!

benim sorunum sizinkilerden de fena :( hem silikonla emziriyorum ki zaten nerdeyse hiç sütüm yok :( tamamen mamaya döndük. dün gittiğimiz yeni çocuk doktorumuz her kadının sütü olduğunu sadece yanlış tekniklerden, moral bozukluğundan gittiğini ya da azaldığüını söyledi bana bayağı bi moral verdi ben de dünden beri silikonu bıraktırmaya çalışuyorum. silikon ve sütün de şöyle bir alakası varmış sizlerle paylaşayım. "sütün var mı diye kendi göğsünü sıktığınızda nasıl sıkıyorsunuz? çevresindeki kahvarengi kısmından di mi? işte silikonda o kısım uyarılmıyor halbuki bebek direkt tutsa o kısmı da tutacak ve süt kanalları uyarılacak" dedi doktorum. çok makul geldi bana da. ama biberonla mama verme kaşıkla ver diyor akşam deneyim dedim hem aç kaldı hem de canından can kopmuş gibi ağladı:14: benim de içim parçalandı yine biberonla verdim. ağlaması da neyse hadi dayan diyeceksiniz, ağzında biriktirdi kaşıkla verdiklerimi ve sonra çıkardı:14: üzülmemeye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. çevremde bir iki ay sonra bile sütü gelen kişi olduğunu duyuyorum inş benimki de gelir vazgeçmeden emzirmeye devam!

Arkadaşım kesinlikle vazgeçme benimde başlarda hiç sütüm yoktu sağıyordum filan hiç gelmiyordu ve bende silikonla emzirenlerdenim. 2. aydan sonra mamayı bırakıp sadece anne sütüne geçtim. Bebeğin kaç aylık? sık sık emzir onun çok etkisi var süt yapan çaylar ve yiyecekler var onlardan ye iç özelikle sıvı tüket ve birazda sabret herşey yoluna giriyor

Arkadaşım kesinlikle vazgeçme benimde başlarda hiç sütüm yoktu sağıyordum filan hiç gelmiyordu ve bende silikonla emzirenlerdenim. 2. aydan sonra mamayı bırakıp sadece anne sütüne geçtim. Bebeğin kaç aylık? sık sık emzir onun çok etkisi var süt yapan çaylar ve yiyecekler var onlardan ye iç özelikle sıvı tüket ve birazda sabret herşey yoluna giriyor

çok tşk ederim. inan moral oluyor bunları okuyunca. bebeğim şu an 1 ay 5 günlük. ve gerçekten dünden beri bi artış oldu sütümde. devamlı emziriyorum kavga ediyoruz, ağlıyoruz ama süt gelince de keyfi yerine geliyor. bol bol su içiyorum, humananın çayından içiyorum, bir de incir tüketiyorum. onun dışında aç kalmamaya farklı beslenmeye dikkat ediyorum. rabbim yardımcımız olsun.

canım sakın vazgeçme... ben de aynen senin gibiydim.. sabahlara kadar bağırırdı yavrum açlıktan..hiçsütüm gelmiodu..şimdi öyle güzel çoğaldıki maşallah göğsümü açarken daha akıo sütler.. bu bir dönem canım..geçecek.. sen sabırla emzirmeye devam et...ben de silikon uçla emzirdim 1.5 ay falan ...ayy millet herşeyi söylüyo..kendini iyi anne değilmiş gibi yarım gibi hissettiriyorlar insama kimseyi takmayın valla..ilkten çok üzülüodum sonradaan hiç takmadım kafama...sonuşta benim bebeğim iştahla emiodu silikonlada olsa ve bir gün mutlaka bırakacak bunları dedim..sonradan yavaş yavaş 5 dk silikonla emzirdim sonra göğsümün ucu çıkınca hemen silikonu atıp göğsümü verdim..sonra sonra ucu iyice çıkınca tamamen attım silikonu..şimdi 2.5 aylık olduk.. maşallah gece gündüz cok cok emiyor...mama da veriyorum..sütüm var ama bizimki çok iştahlı dymuyor sadece sütle bir sabah b, de gece yatarken mama veriyorum..büyüyoruz..biberonla vermektende çakinme..korkma bırakmaz seni..dinleme kimseyi bildiğini oku...senin bebeğini senden iyi kimse tanıyamaz..kimseyi takmayın sadece bebeğinize konsantre olun:)bol sütlü günler dilerim...

Son düzenleme:
bende silikonla emziriyorum 13 günlük bebeğim umarım bi gün bende silikonu bıraktık diye mesaj yazabilirim çok tembel kızım ucu biraz da olsa çıktı göğsümün ama bizimki uğraşmıo:((((

bizde bugün 30 günlük olduk bende göğsümün ucu olmadığı için siliko nla emzirdim yavaş yavaş çıkmaya başladı ama kızım tembellik ediyor çok ağlıyor morarıyor resmen memeyi alamayınca bende dayanamayıp dayıyorum silikonu ağzına emiyor ama silikonla doymadığığını hissediyorum mamada veriyorum 3 öğün inş bende bıraktırırım silikonu bebeğime çok zor anne olmak kimseyi dinlememek lazım arkadaşlarımızın dediği gibi bebeklerimizi kendimiz büyütelim onları bizden başka kimse iyi tanıyamaz.

çok şükür silokonu bıraktık hem de bir günde! annem geldi bugün bıraktırıcam ben bu silikonu deyip aldı attı çöpe :) anne dur belki almaz falan dedim yok alacak dedi. biraz mama yaptı sonra göğsüme doğru akıttı oğlumun ağzına süt geldikçe yaladı ama memeyi alamdı böyle bütün gün uğraştık bazen bikaç saniye tuttu. sonra şekerli su, sağdığım anne sütü derken annem üstümüzü başımızı berbat ede ede zorla memeyi tutturdu. sonra akiam oldu ve gittii :) ee ben yalnız başıma kaldım zaten sütüm çok az zar zor silkonla alıyordu onu da bıraktık nasıl olacak bakalım ddim. he en önemlisi memeyi her daim uyarnırken yani uyku sersemi ya da uyumak üzereyken verdim. aklı başına gelince istemiyordu. ben bazen mamayla bazen normal tutturmaya başladım, yalnız bu arada hep konuştum sesimle sakinleştirmeye çalıştım yanımda birisi varsa başını okşattırdım, sırtını, poposunu :) sakinleşmesi için elimden geleni yaptım allah çok şükür 15 gündür artık silikon uç yok hayatımızda. tavsiyem bir an evvel kurtulun kızlar. ah bir de sütüm olsa :(

Bende silikon göğüs ucuyla emZiriyorum 2aylık oldu ama silikonsuz emzirmek istiyorum her konuda çok zor oluyor bıraktırmaya çalışıyorum ama onsuz çok az 5dk tutuyor sonra çok fazla ağlıyor onu istiyor ne yapabilirim daha önce bıraktıran varmı ?

Merhabalar sizden 11 sene sonra aynı sorunları yaşayan biriyim ve 3 aylıkken yenice memeye döndük. Daha evvel silikonla doymayıp üstüne de biberonla 60 cc mama veren biri olarak dönüş yok zannediyordum . Bunu da benim gibi arayan ve araştıranların görmesi için yazıyorum.Silikonu bırakmanın en iyi yöntemi Emzirme destek sistemi (Eds) eğer memeninizi eds ile beraber teklif ederseniz kabul alma şansınız yükseliyor.Sikana nın eds videosundan nasıl olduğuna bakabilirsiniz. Biz 3 günde memeye döndük.Ankarada olanlar için emzirme danışmanı Doç.Dr Hatice Tatar Aksoyu tavsiye ederim.Ilk seansta 1.5 saat sorunu bulmak için uğraştık. Sonrasında silikon uç ile 10 dk ve eds ile her göğüste 30 luk mama ile meme teklifine karar kıldık. Iki günümüz böyle geçti. Sonrasında ise silikona gerek kalmadan acıkınca memeyi kendisi tuttu. Sürecin çok daha zor ve yorucu olmasını bekliyorduk. Allah kolaylaştırdı. Ümidinizi kaybetmeyin , pes etmeyin. Sizi anlayan sizin yolunuzda sizinle beraber yürüyecek bi danışmanla çözülmeyecek sorun yok gibi bu tabi ki pahalı bir yol oldu bizim için. Eğer imkanınız yoksa yukarıda dediğim yöntemi bir deneyin. Çok istediğinizi farkedince ikna oluyor kuzucuklar. Allah kolaylık versin :)

Back