Silikon meme ucu nasıl bıraktırılır?

inciragaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
106
2
46
İstanbul
doğumdan sonra göğüs uçlarım küçük olduğu için bebek ememedi.Hemşire silikon göğüs ucu önerdi. Kullanmaz olaydım. Bebek güzel emiyor aslında.Ama bebekle göğsüm arasında mesafe giriyor olması, suni meme ucunu sürekli yanında bulundurma ve temiz tutma ihtiyacı olması, enfeksiyon ihtimali gibi nedenlerle bıraktırmak istiyorum. Ayrıca sosyal bi baskı da var tabi. Ama bebek sadece göğsümü verdiğimde tutmakta zorlanıyor ve az az emdiği için sürekli emme ihtiyacı hissediyor.doymadığı için sık sık uyanıyor. Nasıl yapsam bilemiyorum. Silikon meme ucunu bıraktırmayı başaranlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

canım hıc uzme kendını baskalarını bosver yeterkı emsın oyle emsın bak ben sagarak verıyorum . sadece temiz tutman onemlı allah yardmcın olsun

canım ilk zamanlarda bende gögüs ucu kullandım 1.5 ay falan zamnla alıştı biraz başlayınca emmeye alıp göğsümü verdim öyle yapabilirsn.sonra diğerini denedim derken bıraktık tamamen.ama şimdi başka sorun çıkt gündüz emmek istemiyor uykulu olunca ancak emziriyorum.Ama sen bırakmaya çalışalışır zor oluyo temiz tutması dediğin gibi düşüyo falan off ya zor annelik allahkolaylık versin hepimize.

canım ilk zamanlarda bende gögüs ucu kullandım 1.5 ay falan zamnla alıştı biraz başlayınca emmeye alıp göğsümü verdim öyle yapabilirsn.sonra diğerini denedim derken bıraktık tamamen.ama şimdi başka sorun çıkt gündüz emmek istemiyor uykulu olunca ancak emziriyorum.Ama sen bırakmaya çalışalışır zor oluyo temiz tutması dediğin gibi düşüyo falan off ya zor annelik allahkolaylık versin hepimize.

nurceng, silikon meme ucunu önce takıp emmeye başladıktan sonra mı çıkartıyordun? benim bebeğim de 1,5 aylık. daha erken deneseydim belki daha kolay bırakırdı. silikon ucun sevmediğim bir tarafı da (ki bu beni çok rahatsız ediyor), sürekli soluk borusuna süt kaçırıyor. bu konuda deneyimi olan arkadaşların yardımlarına çok ihtiyacım var.
ayrıca dün silikon ucu evde unutup annemlere gittim, bütün gün onsuz emzirmeye çalıştım. karnını tam doyuramadığı için uyuyamadı,perişan oldu (tabi ben de)

nurceng, silikon meme ucunu önce takıp emmeye başladıktan sonra mı çıkartıyordun? benim bebeğim de 1,5 aylık. daha erken deneseydim belki daha kolay bırakırdı. silikon ucun sevmediğim bir tarafı da (ki bu beni çok rahatsız ediyor), sürekli soluk borusuna süt kaçırıyor. bu konuda deneyimi olan arkadaşların yardımlarına çok ihtiyacım var.
ayrıca dün silikon ucu evde unutup annemlere gittim, bütün gün onsuz emzirmeye çalıştım. karnını tam doyuramadığı için uyuyamadı,perişan oldu (tabi ben de)

evet önce takıp emmeye başlayınca hemen çıkarıyordum.bir de bu uçlaemince bebek çok hava yutuyo dolayısıyla gazıda çok oluyo.

doğumdan sonra göğüs uçlarım küçük olduğu için bebek ememedi.Hemşire silikon göğüs ucu önerdi. Kullanmaz olaydım. Bebek güzel emiyor aslında.Ama bebekle göğsüm arasında mesafe giriyor olması, suni meme ucunu sürekli yanında bulundurma ve temiz tutma ihtiyacı olması, enfeksiyon ihtimali gibi nedenlerle bıraktırmak istiyorum. Ayrıca sosyal bi baskı da var tabi. Ama bebek sadece göğsümü verdiğimde tutmakta zorlanıyor ve az az emdiği için sürekli emme ihtiyacı hissediyor.doymadığı için sık sık uyanıyor. Nasıl yapsam bilemiyorum. Silikon meme ucunu bıraktırmayı başaranlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Göğüs ucun bir anda büyüyerek çocuğun emişini normale döndürmez bu nedenle biraz çocuğun büyümesini beklemelisin ki kavrama kabiliyeti gelişsin , enfeksiyon ihtimalini temizliğe dikkat ederek düşük tutabilirsin , en azından bir emzik kabında saklayabilirsin silikon uçları bir yere giderken. Sosyal baskı bebeğinin aç kalmasından önemli olmamalı bir anne için.. Ne derlerse desinler sen doğru olanı yaptıktan sonra bebeğin için , çok mu önemli yani başkalarının söyledikleri?
Ben göğüslerim yara olduğu için bir dönem kullanmıştım , sağda solda soranlar da oldu mutlaka , kısa ve net ne olduğunu söyledim , karşılığında baskı görmek yerine kararlı ve bilinçli tavrım nedeniyle şaşırdılar , böyle bir şeyin varlığından haberdar olmadıklarını söyleyip kendileri sustular. Bırakmam da çok kolay oldu , göğüs uçlarım iyileşince çıkarıp direk emzirdim çocuğu. Ama senin çocuğun göğüs ucunun küçüklüğü nedeniyle alışamıyor bu yüzden kavrama kabiliyeti iyice gelişmeli yoksa , alıştırıcam derken aç kalır bebeğin.

buarada ben silikon meme ucunu bıraktırmaya çalışırken, tam bebek normal emmeye alışıyordu ki, yeni yeni kendini toparlamakta olan göğüs uçlarım tekrar çatladı. çok acı çekmekteyim ama her iki şekilde de vermeye devam edeceğim. bebeğin keyfi ne zaman isterse o zaman normal göğüs ucu, istemediği zaman silikon uçla vereceğim. silikon ucu birden bire bıraktırmaya çalışıp bebeğimi üzdüğüm için çok üzgünüm. o daha çok küçük:ecrin_bebek:

buarada ben silikon meme ucunu bıraktırmaya çalışırken, tam bebek normal emmeye alışıyordu ki, yeni yeni kendini toparlamakta olan göğüs uçlarım tekrar çatladı. çok acı çekmekteyim ama her iki şekilde de vermeye devam edeceğim. bebeğin keyfi ne zaman isterse o zaman normal göğüs ucu, istemediği zaman silikon uçla vereceğim. silikon ucu birden bire bıraktırmaya çalışıp bebeğimi üzdüğüm için çok üzgünüm. o daha çok küçük:ecrin_bebek:

göğüs ucu çatlakları için bi krem kullanıyorum ben...
kesinlikle etkili..
lansinoh die bi krem... emzirmedne önce ve sonra uçlarına sürüosun... kremi temizlemene gerek yok emmeden önce, zararsız tatsız bi krem, hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını da engelliyor, doktor önermişti bize hç çatlak sorunum olmadı çok şükür...
silikon meme ucu bende tek göğsüm için kullandım ucu çıkmadığı için alamıodu ama ucunu azcık çıkartana kadar onunla verdim sonra normal emzirdim eme eme çıkardı ucunu...

Doğru bir karar verdiğini düşünüyorum , tebrik ederim. Göğüs uçların düzelene kadar zaten bebeğinin ağız kasları daha da gelişir eninde sonunda göğsünü emebilecek merak etme sen.
Bazı göğüs çatlaklarına sadece çatlak kremi pek fayda etmiyor , kreminin yanında silikon meme ucunu kullanmaya da devam et. Sağlıklı günler.

bende silikon göğüs ucuyla emziriyorum ve aynı sorunları yaşıyorum benim bebeğim 55 günlük bende çok uğraştım bırakmak için ama benim göğüs uçlarım hiç yoktu yani içine çökük yeni yeni çıkmaya başladı benimde göğüs ucum yeniden deneyeceğim bıraktırmayı Allah hepimize kolaylık versin bu arada hangi marka göğüs ucu kullanıyorsunuz??

canlarım umutsuzluğa kapılmayın bende ilk başta göğüs ucu kullanıyordum küçük olduğu için bebeğiminde kilosu düşüktü ememiyordu 2750 dogmuştu ama 2 aylık olmasına 10 gün kala bende önce onunla emzirmeye başladm sonra ta tutunca çıkardım 1 dk 2 dk derken göğsümü tutmayı öğrendi hiç üzülmeyin bana da çok baskı oldu çevremden bende sonuşç olarak anne sütü alıyo mama vermek daha mi iyi deyince sustular hiç bozmayın mıoralinizi ...bebişlere sağlıklı uzun ömürler bizlerede kolaylıklar diliyorumm:)

Kızlar endişe etmeyin benimki 3 ay silikonla emdi sonra bir gün hadi memeyi deneyeyim derken bir baktım memeyi kavradı ve emmeye başladı.Şİmdi maşallah nerdeyse amuda kalkarak emecek ama benim süt azalmaya başladı bu seferde.O yüzden endişe etmeyin zamanla göğüs ucu büyüyor.

ben 40 gün silikonla emzirdim..o arada göğüs uçlarım bayağı çıkmış meğersem :) 41. gün silikonsuz deneyeyim dedim,tuttu..yeterince çıkması lazım demek ki..zamana bırak bence,er geç meme ucu kavranacak hale geliyor.ha bir de silikonla göğüsler çatlamıyor,bu seni yanıltmasın ,çıplak emmeye başlayınca hemen çatladı göğüslerim..kesinlikle lansinoh öneririm....sürüp silmeden verebilirsin bebeğe zararı yok..

benimle aynı sorunları yaşayan başka annelerin olduğunu bilmek beni rahatlattı. cevap yazan arkadaşların çoğu bu sorunun üstesinden gelmiş. inşallah biz de zamanı gelince kurtuluruz bu silikonlardan. beni motive ettiniz, teşekkürler

olmuyor, sanırım vazgeçeceğim. bu şeyi bıraktırmaya çalıştıkça göğüs uçlarım tekrar acımaya başladı. ne zararı var ki diye düşünmeye başladım.

inciragaci,sakın vazgeçme derim sana. aynı problemleri yaşadım doğum yaptığım ilk günlerde. meme ucum neredeyse yoktu bekarken bile hep korkardım bebeğim olursa nasıl emecek diye. korktuğum başıma geldi ve kızım memeyi tutamadı. eşime silikon meme ucu aldırdım ama kullanmadım çünkü eczacı uyarmış bebek alışırsa memeyi tutmaz diye. inat ettim olmayan meme ucumu verdim ağzına. bir kaç gün içinde bebeğim eme eme çıkardı ucunu. tabi ki yara oldular çünkü küçük olam bir şeyi büyütüyor yani geriliyor normal olarak. öyle kötü oldu ki anlatamam. emzirirken bağıra bağıra ağlıyordum ve dua ediyordum "allahım sabır ver yavrum için bana dayanma kuvveti ver" diye. rabbim yardım ediyor bana dayanma gücü verdi. hala yaralar var çatlaklar var ama dayanıyorum. garmastan diye bir krem var fiyatı 30 tl civarı onu kullanabilirsin. özetle: sakın vazgeçme biliyorum çok zor ama minik yavrun için dayanmalısın onun sana ihtiyacı var.

arkadaşlar hiç dert etmeyin kendinize bende 1bucuk ay bebeğimi silikon göğüs ucuyla emzirdim daha sonra önce göğüs ucuyla emzirip biraz emdikten sonra kedi göğsümü veriyordum tabi başlarda acıyordu acıyınca yine göğüs ucuyla emziriyordum sonra yavaş yavaş alıştı bebeğim hiç canını sıkma alışmasa bile silikon göğüs ucunun ne zararı varki millete neden dert oluyorsa!

arkadaslar bencede dert etmeyin üzülmeyin. ben oglumu tam alti bucuk aydir silikon meme ucuyla emziriyorum. neler denedim gögsümü almasi icin ama istemiyo cünkü cok kücük alamiyo agzina.:69:

Back