- 9 Eylül 2007
- 4.311
- 370
- 43
-
- Konu Sahibi strawberrylips
Kızlar çok zor bir dönem sizin için ama dişinizi biraz sıkın! benimde göğüs ucum yoktu doğum yaptığımda ilk günler hatta haftalar çok zor geçti bebek emmek ister süt zaten çok değildi,silikon uç aldık çeşit çeşit onda da emerken başlık ıslanıyo ağzından çıkıyordu ya da tam oturmuyordu bir de zaten yeni doğmuşlar çeneleri yeterince güçlü değil yoruluverirdi yavrum aç aç ağlaya ağlaya sızardı.. Çok üzüldüm o dönemde asla ememiyecek zannettim (etraftan duyulan sözlerde bir o kadar üzüyor ailen bile olsa)elektrikli pompayla sağıp bebek emerken (ya da emmeye çalışırken)kaşıkla yandan ağzına döküyordum sütümü sırf emmekten vazgeçmesin diye..Birgün pompayla sağdıktan sonra göğüs ucum şişmişti biraz zorla ağzına soktum eşimde kafasından destekledi bi baktık hafif hafif tutmaya başladı çıldırdım sevinçten zaten bi emmeye başlasın o gün gögüs şekil değiştiriyor resmen o emdiği gün biraz acı çektim ama sıpa eme eme ucunu çıkardı,büyüklerin de dediği gibi sadece emzirin süt de o şekilde geliyormuş meme ucu da...diğer göğsü alması daha zor oldu 2 hafta kadar sonra diğerini de almaya başladı (tabi bu arada göğüs uçlarım aylarca yara içindeydi 3,5 ayda tam anlamıyla iyileştiler) ama şimdi çok rahatız iyiki de pes etmemişim diyorum emzirmek apayrı bir duygu anne-bebek arasında ( bu arada ilk 1ay süt yetmediği için 1 kutu mamada bitirdik)Umarım bebekleriniz bi an önce memelerine kavuşurlar ama dediğim gibi dişinizi mutlaka sıkın ,sonucu gerçekten hem maddi hem manevi çok güzel!
Suan ayni durundayim. 1 kutu mamabitti. Umarım başarırım; (Kızlar çok zor bir dönem sizin için ama dişinizi biraz sıkın! benimde göğüs ucum yoktu doğum yaptığımda ilk günler hatta haftalar çok zor geçti bebek emmek ister süt zaten çok değildi,silikon uç aldık çeşit çeşit onda da emerken başlık ıslanıyo ağzından çıkıyordu ya da tam oturmuyordu bir de zaten yeni doğmuşlar çeneleri yeterince güçlü değil yoruluverirdi yavrum aç aç ağlaya ağlaya sızardı.. Çok üzüldüm o dönemde asla ememiyecek zannettim (etraftan duyulan sözlerde bir o kadar üzüyor ailen bile olsa)elektrikli pompayla sağıp bebek emerken (ya da emmeye çalışırken)kaşıkla yandan ağzına döküyordum sütümü sırf emmekten vazgeçmesin diye..Birgün pompayla sağdıktan sonra göğüs ucum şişmişti biraz zorla ağzına soktum eşimde kafasından destekledi bi baktık hafif hafif tutmaya başladı çıldırdım sevinçten zaten bi emmeye başlasın o gün gögüs şekil değiştiriyor resmen o emdiği gün biraz acı çektim ama sıpa eme eme ucunu çıkardı,büyüklerin de dediği gibi sadece emzirin süt de o şekilde geliyormuş meme ucu da...diğer göğsü alması daha zor oldu 2 hafta kadar sonra diğerini de almaya başladı (tabi bu arada göğüs uçlarım aylarca yara içindeydi 3,5 ayda tam anlamıyla iyileştiler) ama şimdi çok rahatız iyiki de pes etmemişim diyorum emzirmek apayrı bir duygu anne-bebek arasında ( bu arada ilk 1ay süt yetmediği için 1 kutu mamada bitirdik)Umarım bebekleriniz bi an önce memelerine kavuşurlar ama dediğim gibi dişinizi mutlaka sıkın ,sonucu gerçekten hem maddi hem manevi çok güzel!
Kızlar bana yardımcı olun lütfen,benim göğüs uçlarım olmadığı için bebeğimi emziremedim silikon göğüs ucunuda önceleri denedim almadı sonrasında sütümü sağarak verdim ama 2 gündür zorlada olsa bebeğimi silikon uçla emzirmeye çalışıyorum çok ağlıyo ama mecburum alışması için,size sormak istediğim bu uçları göğüse nasıl yapıştırıyorsunuz?Emerken bebeğim yapışkanı birden çıkıyor ve oğlum çıldırıyor resmen lütfen bunun yolu nedir tavsiyelerinizi acilen bekliyorum:1no2:
Selamlar, ben krem kullanıyordum, gümüş kapakların açıklama kısmında, krem ile kullanılırsa etkisi azalır yazıyordu, dikkate almanıştım, öyle oldu. Ben de sırf gümüş kapakları kullanıyorum. Baya iyi geldi. Fakat şimdi yine acı ve yaralar başladı, iltşhaplanma olmasından korkuyorum allah korusun. Durup dururken de sızlamaya başladı ve bebepim emerken ilk başta uyuşup geçerdi, şimdi emme esnasında devam ediyor. Silikon göğüs kalkanı kullanıyorım verirken, damağı tutmadı diye doktor tavsiye etmişti. İyi geliyor baya fakat phılıps in daha pahalı olanları var, ağrıyı alıyormuş. Acaba ondan alsam mı, faydası farkeder mi?allah yardimcin olsun canim ..benimde gögüs ucum yok bende silikon meme ucuyla emzireceğim ama nasil başarabilirmiyim endişesi taşiyorum..ama lütfen elinden geldiği sürece emzir canim..
Allah yavrunu sana bağişlasin..kirkbirkere maşallahh paşana..
Silikon göğüs ucu alın . Göğsünüze yerleştirin . Benim bebeğim de almadı 3 haftada anca alistirdim onunla . 3 aylıkken biraktirdim anca silikon ucu . Sürekli deneyin . Sütünüzü o silikon için meme ucuna damlatın ki bebeğiniz süt geleceğini bilsin . Sürekli deneyin . Ben en son yürürken denedim . Öyle yürürken emzirmeye çalışıyordum o anda tam kavradi . Eğer aç kalıyorsa mama takviyesi yapın doktorunuza danışarak .Benimde 5 gunluk bebegim gogus ucumu almiyor gogus kalkani takiyorum yada sagarak veriyorum nasil alistiricam mememe bilmiyorum
1 aydir mememi aliyor,kendi kendine alisti,biberonu bile unuttu artikSilikon göğüs ucu alın . Göğsünüze yerleştirin . Benim bebeğim de almadı 3 haftada anca alistirdim onunla . 3 aylıkken biraktirdim anca silikon ucu . Sürekli deneyin . Sütünüzü o silikon için meme ucuna damlatın ki bebeğiniz süt geleceğini bilsin . Sürekli deneyin . Ben en son yürürken denedim . Öyle yürürken emzirmeye çalışıyordum o anda tam kavradi . Eğer aç kalıyorsa mama takviyesi yapın doktorunuza danışarak .
Çok sevindim sizin adınıza o mutluluğu çok iyib ilirim :)1 aydir mememi aliyor,kendi kendine alisti,biberonu bile unuttu artik
Merhaba nasil alisti acaba bebeğiniz1 aydir mememi aliyor,kendi kendine alisti,biberonu bile unuttu artik