Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yavaş yavaş biraktirabilirsin . Daldığı zamanlar çıplak vermeyi dene ama ısrar etme her emzirmede ilk çıplak sonra almazsa ucu tak. Biraktiranlar bu yolla bıraktırmis. Zamanla çıplak emme süresi uzuyormus. Ama öyle hemen almadı pes etme banyoda su altinda , gece uykuluyken , ayakta zıplatarak,yada plates topunda, arabada dene ilk çıplak çok ağlarsa silikonu ver. Hergun uzun bir süre olacak ama sabır. Başka yöntemde keserek yavaş yavaş gün gün uç kısmını kesin en son çıplak verin . Evet daha az süt gider aynı zamanda memeyi de az uyaran verir. Az emdiği içinde az süt üretilir. Siz yavaş yavaş biraktirmaya çalışın.Merhaba göğsümün ucu olmadığı için doğumdan itibaren bebeğim göğsümü tutmadı. Silikon ucu tuttu ve bebeğimi silikon göğüs ucuyla emzirmek zorundayım. Size sorum silikonla emdiği zaman normal memeye göre daha mi az süt gider acaba doyma süresi uzar mı?
Çok teşekkür ederim sağolun. Elimden geleni yapıcamYavaş yavaş biraktirabilirsin . Daldığı zamanlar çıplak vermeyi dene ama ısrar etme her emzirmede ilk çıplak sonra almazsa ucu tak. Biraktiranlar bu yolla bıraktırmis. Zamanla çıplak emme süresi uzuyormus. Ama öyle hemen almadı pes etme banyoda su altinda , gece uykuluyken , ayakta zıplatarak,yada plates topunda, arabada dene ilk çıplak çok ağlarsa silikonu ver. Hergun uzun bir süre olacak ama sabır. Başka yöntemde keserek yavaş yavaş gün gün uç kısmını kesin en son çıplak verin . Evet daha az süt gider aynı zamanda memeyi de az uyaran verir. Az emdiği içinde az süt üretilir. Siz yavaş yavaş biraktirmaya çalışın.
Ay inşallah bende normal emzirmeyi çok istiyorum. Sürekli gittiğim yerlere silikon taşımak insan içinde o şekilde emzirmek garip oluyo.Ben de bu şekilde bıraktırdım. Silikon uçla emiyordu. Gece uykudan uyanıp emmek istediğinde önce silikonla memeyi içiyordu sonra hızlı bir hamleyle (özellikle de memeye süt indiğinde) çekip memeyi verdim içti . İlk gün 30-50 saniye ancak çıplak içiyordu ağlayınca silikonu tekrar takıyordum 2. 3. gece emme süresi uzadı. Bikaç gün geceleri bu şekilde emzirdim.sonra gündüz denemeye başladım. Gece yaptığım şeyin aynısını yapıyordum bazen hemen itiyordu bazen biraz emip bırakıyordu derkeen toplamda 4-5 gün sonunda sadece memeyi emmeye başladı. Darısı başınıza olsun inşallah.
Nolur pes etmeyin. Öyle güzel bir his ki allah size de nasip etsin. Şuan çalıştığım için emziremiyorum azaldı sütüm iyice hiç doyamadım emzirmeye. Keşke hep emse diyorum saatlerce asssla rahatsız olmam. Emzirmenin değerini gerçekten emziremeyenler biliyor. Dediğim şekilde yapın allahın izniyle siz de bırakacaksınız. Sadece biraz sabırlı olunAy inşallah bende normal emzirmeyi çok istiyorum. Sürekli gittiğim yerlere silikon taşımak insan içinde o şekilde emzirmek garip oluyo.
Merhaba kaç aylıktı bebeğiniz? Benim de 45 günlük ben de bıraktırmak istiyorum silikonu ama meme reddi yaşar mı diye korkuyorum. Bu aralar silikon varken memede kavga ediyor bi de. Şuan yapsam mı yapmasam mı bilemedim o yüzdenBen de bu şekilde bıraktırdım. Silikon uçla emiyordu. Gece uykudan uyanıp emmek istediğinde önce silikonla memeyi içiyordu sonra hızlı bir hamleyle (özellikle de memeye süt indiğinde) çekip memeyi verdim içti . İlk gün 30-50 saniye ancak çıplak içiyordu ağlayınca silikonu tekrar takıyordum 2. 3. gece emme süresi uzadı. Bikaç gün geceleri bu şekilde emzirdim.sonra gündüz denemeye başladım. Gece yaptığım şeyin aynısını yapıyordum bazen hemen itiyordu bazen biraz emip bırakıyordu derkeen toplamda 4-5 gün sonunda sadece memeyi emmeye başladı. Darısı başınıza olsun inşallah.
Bana sormamışsınız ama silikonu bırakmak için savaş vermiş yeni bırakmış bir anne olarak yazmak istedim. Bebeğim 70 günlük 3 gün oluyor silikonu bırakalı. Daha önce birkaç girişimim olmuştu. Bebek silikonla emiyor ne gerek var diyordum ama 17 günlükken- 30 günlükken - 55 günlükken denedim . Bırakmak isteme sebebim özellikle memede süt akışı azaldığında ağzından çıkarıp geri alıp tekrar bırakıyordu. Süt gelmeyince memede ağlıyordu, kısacası meme reddi başlamıştı. Sürekli memede kalmak istiyordu, doymadığını hissediyordum. Daha önceki girişimlerimin hiç birinde bebeğim silikonu bırakmaya hazır değildi, çok ağladı, memeyi tutamadı aktif ememedi. Hepsinde silikonu aradan çıkarıp verdim. 17 günlükken ilk ağlayışında tekrar silikon taktım. 30 küsür günlükken de aynı şekilde tek denemede olmuyor yapamıyorum dedim. 55 günlükken tüm gün vermedim gece uyumadı çook ağladı, emdi ama memeyi de boşaltamadı. silikonu taktığım anda uykuya daldı çocuk bayılmış gibi. En sonunda geçen cuma yine silikonu ağzından çıkarıp dururken bu böyle olmayacak dedim ve normal verdim almadı. Memeyi unutmuş gibi sadece meme ağzında bekledi,eyvah dedim keşke daha önce bıraksaydık memeyi unuttu çocuk. O gece çok üzüldüm ertesi sabah uyanır uyanmaz normal verdim emdi meğer bir önceki gece tokmuş Bir daha gün içinde hiç silikonla vermedim ayakta emzirdim zıplayarak emzirdim vs. o günden beri sanki hiç silikon kullanmamış gibiyiz inşallah böyle devam eder .benim bebeğim 67. Gün hazırdı belki seninki şu an hazır. Bence tamamen bebeğin hazır olması önemli.Merhaba kaç aylıktı bebeğiniz? Benim de 45 günlük ben de bıraktırmak istiyorum silikonu ama meme reddi yaşar mı diye korkuyorum. Bu aralar silikon varken memede kavga ediyor bi de. Şuan yapsam mı yapmasam mı bilemedim o yüzden
Ay ne güzel bırakmışsınız, darısı başıma. Benim de memede kavga ediyor dün artık herhalde sütüm yetmiyor diye ilk defa hemen öncesinde emdiği memeyi sağdım 5dk, baktım baya süt geliyor, neden kavga etmeye başladığını anlayamıyorum. Dediğiniz gibi sanki doymuyor gibi de geliyor ya da başka bir derdi mi var acaba diye düşünüyorum. Gazlı bi bebek ve silikon da gaz yapıyor bence. Bugün bir deneyeyim dedim sosyal medyada bir videoya denk geldim, randımanlı emdiği anda çıkartıp memeyi verin diyor onu denedim, yok valla çocuk kriz geçirecek gibi oldu resmen. Ben de meme boşaldı mı, akış var mı silikon yüzünden hissedemiyorum sanırım. Aslında bi bırakacak gibi oldum 40ından önce ama o dönem silikonla daha iyi emiyordu sanki silikonsuz aç mı kaldı diye düşündüm devam ettim silikona keşke bıraktırsaydım o zaman çok pişmanımBana sormamışsınız ama silikonu bırakmak için savaş vermiş yeni bırakmış bir anne olarak yazmak istedim. Bebeğim 70 günlük 3 gün oluyor silikonu bırakalı. Daha önce birkaç girişimim olmuştu. Bebek silikonla emiyor ne gerek var diyordum ama 17 günlükken- 30 günlükken - 55 günlükken denedim . Bırakmak isteme sebebim özellikle memede süt akışı azaldığında ağzından çıkarıp geri alıp tekrar bırakıyordu. Süt gelmeyince memede ağlıyordu, kısacası meme reddi başlamıştı. Sürekli memede kalmak istiyordu, doymadığını hissediyordum. Daha önceki girişimlerimin hiç birinde bebeğim silikonu bırakmaya hazır değildi, çok ağladı, memeyi tutamadı aktif ememedi. Hepsinde silikonu aradan çıkarıp verdim. 17 günlükken ilk ağlayışında tekrar silikon taktım. 30 küsür günlükken de aynı şekilde tek denemede olmuyor yapamıyorum dedim. 55 günlükken tüm gün vermedim gece uyumadı çook ağladı, emdi ama memeyi de boşaltamadı. silikonu taktığım anda uykuya daldı çocuk bayılmış gibi. En sonunda geçen cuma yine silikonu ağzından çıkarıp dururken bu böyle olmayacak dedim ve normal verdim almadı. Memeyi unutmuş gibi sadece meme ağzında bekledi,eyvah dedim keşke daha önce bıraksaydık memeyi unuttu çocuk. O gece çok üzüldüm ertesi sabah uyanır uyanmaz normal verdim emdi meğer bir önceki gece tokmuş Bir daha gün içinde hiç silikonla vermedim ayakta emzirdim zıplayarak emzirdim vs. o günden beri sanki hiç silikon kullanmamış gibiyiz inşallah böyle devam eder .benim bebeğim 67. Gün hazırdı belki seninki şu an hazır. Bence tamamen bebeğin hazır olması önemli.
Hiiç pişman olmayın lütfen, bebek hazır değildir çene kasları kuvvetli olmuyor ve silikon sert olduğu için kolay emilebiliyor. Emmek için kavramasına gerek yok. Memeyi kavramaları gerekiyor ki emebilsin ama nasıl emeceklerini bilmiyorlar. Kızım bırakma girişimlerimizde hep emmeye çalıştı çabaladı ama kavrayamadı göğsümü. Ben alıştırmak için bebeği yatağa yatırıp üzerine uzanarak vermeye çalıştım kavrayamadığı için o şekilde emiyordu. Şimdi her türlü kavrayabiliyor. Henüz zamanı değildir endişelenmeyin elbet bırakacakAy ne güzel bırakmışsınız, darısı başıma. Benim de memede kavga ediyor dün artık herhalde sütüm yetmiyor diye ilk defa hemen öncesinde emdiği memeyi sağdım 5dk, baktım baya süt geliyor, neden kavga etmeye başladığını anlayamıyorum. Dediğiniz gibi sanki doymuyor gibi de geliyor ya da başka bir derdi mi var acaba diye düşünüyorum. Gazlı bi bebek ve silikon da gaz yapıyor bence. Bugün bir deneyeyim dedim sosyal medyada bir videoya denk geldim, randımanlı emdiği anda çıkartıp memeyi verin diyor onu denedim, yok valla çocuk kriz geçirecek gibi oldu resmen. Ben de meme boşaldı mı, akış var mı silikon yüzünden hissedemiyorum sanırım. Aslında bi bırakacak gibi oldum 40ından önce ama o dönem silikonla daha iyi emiyordu sanki silikonsuz aç mı kaldı diye düşündüm devam ettim silikona keşke bıraktırsaydım o zaman çok pişmanım
Sikilikona da çok süt akışı olmuyor bende gün içinde dediğiniz gibi ortada yavaşlıyor galiba ama sıkıyorum süt var, sabah ve geceleri daha çok süt akıyor o zaman kavga etmiyor ondan sanırım. Gün içinde bugün dahil hep kavga kıyamet. Gerçekten çok moralim bozuldu, sütüm var ama çocuğum memeyi reddediyor sanırım. Ne yapmam gerek sizce?Hiiç pişman olmayın lütfen, bebek hazır değildir çene kasları kuvvetli olmuyor ve silikon sert olduğu için kolay emilebiliyor. Emmek için kavramasına gerek yok. Memeyi kavramaları gerekiyor ki emebilsin ama nasıl emeceklerini bilmiyorlar. Kızım bırakma girişimlerimizde hep emmeye çalıştı çabaladı ama kavrayamadı göğsümü. Ben alıştırmak için bebeği yatağa yatırıp üzerine uzanarak vermeye çalıştım kavrayamadığı için o şekilde emiyordu. Şimdi her türlü kavrayabiliyor. Henüz zamanı değildir endişelenmeyin elbet bırakacak
arada normal alıp emiyor mu? Eğer emiyorsa sık sık normal teklif edin ben denemelerimden sonra unutuyordum teklif etmeyi. Eğer emmiyorsa emebileceği bir pozisyon bulmaya çalışın üzerine yatarak vermek gibi. Ten tene temas yapabilirsiniz üzerinizi çıkarın uzanın bebeğin de üzerini çıkarıp göğsünüze yatırabilirsiniz o şekilde de emmeye çalışıyordu kızım. Bebeği gözlemleyin ağzından memeyi çıkardığında huzursuzlandığında teklif edin silikonsuz süt akışının kolay olduğunu fark etsin. Kurutma makinesi- beyaz gürültü eşliğinde emzirebilirsiniz. Ben özellikle ayakta çok emzirdim huzursuzlanınca.Duşta da emzirenler var ben denemedim. Yani tümüyle bırakmasa da bir öğün silikonsuz emerse çok daha kolay bırakıyolarSikilikona da çok süt akışı olmuyor bende gün içinde dediğiniz gibi ortada yavaşlıyor galiba ama sıkıyorum süt var, sabah ve geceleri daha çok süt akıyor o zaman kavga etmiyor ondan sanırım. Gün içinde bugün dahil hep kavga kıyamet. Gerçekten çok moralim bozuldu, sütüm var ama çocuğum memeyi reddediyor sanırım. Ne yapmam gerek sizce?
Sizle yazıştıktan sonra bismillah dedim bu böyle olmayacak, gün içinde silikonsuz vermeye başladım, geceleri silikonla veriyorum. Biraz kavga dövüş oluyor ama öğrendi kavramayı galiba. İnşallah geceyi de yavaş yavaş bıraktırabilirimarada normal alıp emiyor mu? Eğer emiyorsa sık sık normal teklif edin ben denemelerimden sonra unutuyordum teklif etmeyi. Eğer emmiyorsa emebileceği bir pozisyon bulmaya çalışın üzerine yatarak vermek gibi. Ten tene temas yapabilirsiniz üzerinizi çıkarın uzanın bebeğin de üzerini çıkarıp göğsünüze yatırabilirsiniz o şekilde de emmeye çalışıyordu kızım. Bebeği gözlemleyin ağzından memeyi çıkardığında huzursuzlandığında teklif edin silikonsuz süt akışının kolay olduğunu fark etsin. Kurutma makinesi- beyaz gürültü eşliğinde emzirebilirsiniz. Ben özellikle ayakta çok emzirdim huzursuzlanınca.Duşta da emzirenler var ben denemedim. Yani tümüyle bırakmasa da bir öğün silikonsuz emerse çok daha kolay bırakıyolar
Geceleri süt daha fazla oluyor gerginlik yüzünden kavrayamıyorlar ben o yüzden öne eğilip verdim ilk geceler hala arada tutamadığı oluyor vaktiniz olursa önden biraz sağıp da verebilirsinizSizle yazıştıktan sonra bismillah dedim bu böyle olmayacak, gün içinde silikonsuz vermeye başladım, geceleri silikonla veriyorum. Biraz kavga dövüş oluyor ama öğrendi kavramayı galiba. İnşallah geceyi de yavaş yavaş bıraktırabilirim
Bu gece değil de yarın gece artık gece de öyle vermeye başlayacağım bakalım ne olacak. Bir de bişey sormak istiyorum, dün gün içinde normal emerken bir ara ağzını çekti ve süt fışkırdı bu hiperlaktasyon değildir di mi? Çünkü zaten bi çekiş vardı sonrasında bir anda ağzından bırakınca oldu bu. Ona göre önlem de alayım eğer öyleyse çünkü, belki ondan da zorluyor diye kavga ediyor olabilir mi acaba diye aklıma geldiGeceleri süt daha fazla oluyor gerginlik yüzünden kavrayamıyorlar ben o yüzden öne eğilip verdim ilk geceler hala arada tutamadığı oluyor vaktiniz olursa önden biraz sağıp da verebilirsiniz
emerken tıkanması falan çok oluyor mu ya da yutkunması çok fazla mı oluyor emerken nefes nefese kalıyor mu yetişemiyormuş gibi? öyleyse hiperlaktasyon olabilir tabiiBu gece değil de yarın gece artık gece de öyle vermeye başlayacağım bakalım ne olacak. Bir de bişey sormak istiyorum, dün gün içinde normal emerken bir ara ağzını çekti ve süt fışkırdı bu hiperlaktasyon değildir di mi? Çünkü zaten bi çekiş vardı sonrasında bir anda ağzından bırakınca oldu bu. Ona göre önlem de alayım eğer öyleyse çünkü, belki ondan da zorluyor diye kavga ediyor olabilir mi acaba diye aklıma geldi
Bazen tıkanıyor, yutkunma konusunda da kana kana su içeriz ya hani öyle ama acelecilikten olabilir diye düşünüyorum. Bir de ilk emmeye başladığında tıkanma ve bu yutkunma sesi çok olmuyor sanki, sonradan oluyor genelde bunlar. Hiperlaktasyonda ilk anda olması gerekmiyor mu bu belirtilerin?emerken tıkanması falan çok oluyor mu ya da yutkunması çok fazla mı oluyor emerken nefes nefese kalıyor mu yetişemiyormuş gibi? öyleyse hiperlaktasyon olabilir tabii
Hiperlaktasyon konusunda çok bilgim yok maalesefBazen tıkanıyor, yutkunma konusunda da kana kana su içeriz ya hani öyle ama acelecilikten olabilir diye düşünüyorum. Bir de ilk emmeye başladığında tıkanma ve bu yutkunma sesi çok olmuyor sanki, sonradan oluyor genelde bunlar. Hiperlaktasyonda ilk anda olması gerekmiyor mu bu belirtilerin?