• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkışan yüzük, şişen parmak..:(

Kelebenkk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2017
449
486
103
35
Birkaç gün önce hamilelikten dolayı zar zor parmağıma giren alyansımı çıkarıp tektaşımı ve kayınvalidemin bana hediye ettiği yedi taşı takıvereyim dedim çok da rahat oldu. Dün gece eşim elimi görünce çıkar şu yüzükleri parmağın şişmiş dedi öyle fark ettim sabun, vazelin her şeyi denedik çıkaramadık parmak iyice şişti. Sabah tül çorapla çıkarmaya çalıştık eşimle mümkün değil çıkmadı parmağım morarmaya başlayınca korktuk ve hemen itfaiyeye gittik kesip çıkardılar ikisini de.. Parmağımda hem şişlik hem ağrı devam ediyor acile gittik bi sorun yok diyip gönderdiler. Nasıl geçer bu şişlik bilgisi olan var mı..? Bi de bu yüzükler tekrar eski haline döner mi birleştirilir mi yani..?

Yüzüğü parçalamadan sadece bir bölgeden kestilerse birleştirme yaparlar

Parmağınıza da buz kompres yapın zamanla geçer, zaten kötü bişey olsaydı acilde müdahale ederlerdi.

Geçmiş olsun öncelikle. Yüzüklerin tekrar birleştirildiğini biliyorum. Annemin de çok eski bir söz yüzüğü vardı incecik o kırılmıştı, kuyumcuya götürüp yaptırdık. Ücret falan da almamışlardı.

Parmak gecer gecmis olsun.
Yuzuk kestirmek icinde itfaiye hic aklima gelmezdi benim ya kuyumcu ya hastaneye giderdim sanirim :)
Tek yerden kestilerse tamir olur.

geçmiş olsun..ben hamileyken yüzükle hiç yatmadım..çünkü sabah eller parmaklar şiş kalkılıyor..yüzükleri kuyyumcuya sorun..parmağınızada bol bol buz koyun..

Yüzüğü parçalamadan sadece bir bölgeden kestilerse birleştirme yaparlar

Parmağınıza da buz kompres yapın zamanla geçer, zaten kötü bişey olsaydı acilde müdahale ederlerdi.

Yaşadığım şehirde daha önce benim yaşadığım durumu yaşayan bi kadın olmuş ve parmağını kesmek zorunda kalmışlar insanın aklına geliyor ister istemez..:KK43:

Yaşadığım şehirde daha önce benim yaşadığım durumu yaşayan bi kadın olmuş ve parmağını kesmek zorunda kalmışlar insanın aklına geliyor ister istemez..:KK43:
His kaybınız var mı orada ? Ya da giderek morariklik devam ediyor mu ? O şekilde olursa belki sıkıntı olabilir fakat hastanede de görmüşler durumu zannetmiyorum bir şey olacağını... Hamilelik süresince bişey takmayın artık , geçmiş olsun

Ay gecmıs olsun
Aklımızda olsun barı denemeyelım ılerde

Parmak gecer gecmis olsun.
Yuzuk kestirmek icinde itfaiye hic aklima gelmezdi benim ya kuyumcu ya hastaneye giderdim sanirim :)
Tek yerden kestilerse tamir olur.

İnternetten baya bi araştırdım tam da yaşadığım şehirde yakın zamanda olmuş benim başıma gelen olay kadın hastaneye gitmiş hastane duruma müdahale edemeyince itfaiyeyi çağırmış.. Ben de iki iş olmasın diye direkt itfaiyeye gittim..:)

Öncelikle çok geçmiş olsun, eğer çıkarmaya çalışırken tahriş ettiyseniz bepanten ya da kantaron tarzı bir şey sürebilirsiniz. Yüzük de birleşir merak etmeyin de hamileyken şişiyorsanız yüzük takmak neden. bir komşumuz da benzer bir sıkıntı yaşamıştı, ona da demiştim doğur bebişini gitsin şişin ödemin sonrasında Barış Manço gibi gez istersen ama şimdilik ara ver diye.

Öncelikle çok geçmiş olsun, eğer çıkarmaya çalışırken tahriş ettiyseniz bepanten ya da kantaron tarzı bir şey sürebilirsiniz. Yüzük de birleşir merak etmeyin de hamileyken şişiyorsanız yüzük takmak neden. bir komşumuz da benzer bir sıkıntı yaşamıştı, ona da demiştim doğur bebişini gitsin şişin ödemin sonrasında Barış Manço gibi gez istersen ama şimdilik ara ver diye.

Öncelikle benzetmenize çok güldüm..:-) bu kadar sorun yaratacağını bilsem takar mıydım hiç.. Umursamadım suç bende.. Bi daha tövbe yani.. :KK35:

nişan arefesinde gerilmekten tansiyonum çıkmış parmağım şişmiş ödem olmuş yani farketmemişim bu sebeple parmağıma 3 numara gelen bir yüzüğüm var,bundan sebeptir ki hamileliğimde yüzüğüm tam da bir parmağa yakışacak şekilde durdu dolma parmaklarımda...siz siz olun parmağınıza tam olan yüzüklerinizi gebeliğinizi öğrenir öğrenmez çıkartın parmaklarınızdan.
bu bir kamu spotudur:D

Yüzük takmak çok mu önemli anlamıyorum illa takmak mı lazım alyansı çıkarmışsınız bu seferde hem tektaş hem yedi taşı takmışsınız hem de ikisini birden gerçekten ne gerek var? hamileliğinizde de yüzük takmayıverin zaten gereksiz ya tektaşı takarsın ya yedi taşı bir de ikisini birden takmak nedir?

Ayrıca neden itfaiye o nereden aklınıza geldi ben anlamadım adamlar yangın söndürüyor yüzük çıkarmakla mı uğraşacaklar hastaneye neden gitmediğiniz ayrı enteresan. İnsan inanmakta zorluk çekiyor gerçekten.

Birkaç gün önce hamilelikten dolayı zar zor parmağıma giren alyansımı çıkarıp tektaşımı ve kayınvalidemin bana hediye ettiği yedi taşı takıvereyim dedim çok da rahat oldu. Dün gece eşim elimi görünce çıkar şu yüzükleri parmağın şişmiş dedi öyle fark ettim sabun, vazelin her şeyi denedik çıkaramadık parmak iyice şişti. Sabah tül çorapla çıkarmaya çalıştık eşimle mümkün değil çıkmadı parmağım morarmaya başlayınca korktuk ve hemen itfaiyeye gittik kesip çıkardılar ikisini de.. Parmağımda hem şişlik hem ağrı devam ediyor acile gittik bi sorun yok diyip gönderdiler. Nasıl geçer bu şişlik bilgisi olan var mı..? Bi de bu yüzükler tekrar eski haline döner mi birleştirilir mi yani..?
Şişen parmağınıza soğuk suyla masaj yapın.

Allahtan banada dedilerde cikardim zar zor sabahlari daha sis oluyor parmaklar oglen denedim prille zor cikardim sizede gecmiş olsun

Yüzük takmak çok mu önemli anlamıyorum illa takmak mı lazım alyansı çıkarmışsınız bu seferde hem tektaş hem yedi taşı takmışsınız hem de ikisini birden gerçekten ne gerek var? hamileliğinizde de yüzük takmayıverin zaten gereksiz ya tektaşı takarsın ya yedi taşı bir de ikisini birden takmak nedir?

Ayrıca neden itfaiye o nereden aklınıza geldi ben anlamadım adamlar yangın söndürüyor yüzük çıkarmakla mı uğraşacaklar hastaneye neden gitmediğiniz ayrı enteresan. İnsan inanmakta zorluk çekiyor gerçekten.

İnternette yakın zamanda bir kadının başına gelmiş aynı olay ve benim yaşadığım şehirde olmuş hastanelere gitmiş hiçbir şekilde müdahale edememişler zaman kaybı olmuş ve en sonunda doktorlar itfaiyeyi aramış kadının yüzüğünü kesmişler fakat geç kalındığı için bi süre sonra kadının parmağını da kesmek zorunda kalmışlar.. Bu olay gece olmasaydı kuyumcuya gidecektim önce fakat parmağım morarmaya başlayınca vakit kaybetmeden itfaiyeye gitmek zorunda kaldık..

Niye taktığıma gelecek olursak deneme amaçlı taktım olunca da çıkarmadım iki gün içinde nerden bilebilirdim ki parmağımın şişeceğini yüzükler parmağımda dönüyordu zaten o yüzden endişe etmedim..

nişan arefesinde gerilmekten tansiyonum çıkmış parmağım şişmiş ödem olmuş yani farketmemişim bu sebeple parmağıma 3 numara gelen bir yüzüğüm var,bundan sebeptir ki hamileliğimde yüzüğüm tam da bir parmağa yakışacak şekilde durdu dolma parmaklarımda...siz siz olun parmağınıza tam olan yüzüklerinizi gebeliğinizi öğrenir öğrenmez çıkartın parmaklarınızdan.
bu bir kamu spotudur:KK70:

Bi daha mı tövbe Vallahi..:KK42: Hala ağrıyor parmağım ya..

Back