Sıkıntımın terimini bilen var mı?

flocke

topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
6.333
827
113
Diğer
konuyu doğru yere açtığımı umuyorum...benim problemim git gide artan ve artık rahatsızlık boyutuna varan unutkanlığım...hani en başta bir önceki akşam ne yedin gibi klasik sorularda bir an duraksadıktan sonra cvp veriyordum,ama daha sonra insanın hafızasına kazılması gereken iyi ya da kötü konuşmaları tekrar anımsamakta zorluk çektiğimi fark etmeye başladım.zamanla bırakın konuşmaları tekrar anımsamayı,bu dialogları 2gün gibi kısa bir süre içersinde bile tümden anımsamakta güçlük çektiğimi görüyorum.artık öyle bir hal aldı ki,yemek yaparken örneğin,buzdolabına gidip salça almam gerektiği zaman,buzdolabına varana kadar ne alacağımı unutuyorum.hepsinden ziyade bugün artık pes dedirtecek bir olayla karşı karşıya kaldım:biri oğlumun kaçıncı sınıfa gittiğini sordu,2-3saniye içersinde cvp verebildim ve bu beni gerçekten endişelendirmeye başladı.30'lu yaşların başındayım,hani bunuyor muyum acep diye netten bakiim dedim ama alzheimer gibi veya benzeri bir hastalığın eşiğinde olmadığımı da gördüm.çalışan bir bayan da değilim ki strese bağlayayım...aranızda benim bu sıkıntıma yardımca olacak biri varsa çok memnun olacam.şimdiden teşekkürler...

Konunuzu psikolojiye taşıdım.Daha fazla paylaşım şansı olabilir
İyi paylaşımlar diliyorum.

slm arkadaşlar bu sıkıntının kaynağını bende bulamıyorum aynı sorun bende de var buzdolabını açıyorum ben buradan ne alacaktım unutuyorum gidiyor
walla çözümü beraber arayalım derim ben umarım buluruz

flocke nereye gittin arkadaşım tam bana göre bi konu buldum dedim sen kayboldun yok mu muhabbet edecek biri canım çok sıkkın çok

valla inşallah buluruz,çünkü ciddi ciddi rahatsızlık vermeye başladı bu...vitamin eksikliği filan mıdır acep?

ben hemotolojiyede gittim arkadaşım b12 eksikliği unutkanlık yaparmış 3-4 ay kullandım ilaç ama pek faydasını gördüğümü düşünmüyorum açıkcası ben biraz herşeyi kafaya çok takan bi tipim acep ondan mıdır diye düşünmeye başladım
beynim unutarak kendini korumaya mı alıyor diyorum psikoloğa gideyim dedim kocam karşı çıktı

niye ki ne?psikoloğun ne gibi bi kötülüğü var ki? ben kafama pek birşey takan biri değilim,sanırım benim adres bu yüzden psikolog değil...b12 vitaminini bi de ben araştıriim belki bana bi faydası dokunur...

psikoloğun kötülüğünden değilde güvenmiyor her doktara şimdibi sürü ilç verip beynini uyuşturcak diyor şöyle güvenilir birini bulsak gitcem

b12 vitamini ve demir eksikliği çok önemli bir hastalıkmış aslında vücudumuzun demir depoları tükenince alarm verirmiş unutkanlık saç dökülmesi huzursuzluk sıkıntı ve benzeri daha bir sürüşey ihmal edilmemesi gereken bir konu ben 3-4 aydır bıraktım ilaçlarımı kullanırken saç dökülmem uyku halim gitti aşırı yorgunluk vardı birde hem ilaçlarımı kullandım hemde spora başladım iyi geldi ama bu unutkanlığı halledemiyorum o yüzden düşünüyorum acaba psikolojik mi diye

bir nebze doğru aslında,tıpkı diğer dr.larda olduğu gibi bunun da iyisini bulmak önemli ama psikologlar ilaç yazmıyor diye biliyorum ben,ilaç yazanlar psikyatrlar...yine de psikologların da tabi iyisi önemli...

bence bi hemotolojiye git derim ben güzel ilgileniyorlar birde çoğu hastalığın kaynağı kansızlık yada vitamin eksikliğimiş inşallah sana bir faydası olur

motor hareket gibi motor hatırlanası konular da bile duraksamanız -evlâdınızın yaşı gibi-
nörôlojik bir durum olabilir belki, dedirtti bana. nörôpskiyatri'ye de yönlenebilirsiniz.

olabilir aslında ya...haklı olabilirsin çünkü aşırı sigara ve kahve tüketimim var,aileme dikkat etsem de nedense aynı ihtimamı kendime göstermiyorum,kısaca sağlıklı beslenmiyorum.yürürken baş dönmem de oluyo çoğunlukla,sorunum kansızlıktan kaynaklanıyor olabilir...doğru bak,bu hiç aklıma gelmemişti,sağol.

motor hareket gibi motor hatırlanası konular da bile duraksamanız -evlâdınızın yaşı gibi-
nörôlojik bir durum olabilir belki, dedirtti bana. nörôpskiyatri'ye de yönlenebilirsiniz.
oy bu ciddi bişeye benziyo...

arkadaşım umarım o kadar önemli bir şeyin yoktur ama yinede ihmal etme bir önce hematolojiye git derim ben bu dertten kurtuluruz umarım...

Bende bu durumdan muzdaribim aynen senin tarif ettigin gibi canim daha genciz ama acayip unutkanlik hatirlamada zorluk cekiyorum

(bildiğim kadarı ile) psikiyatri -genelde- psikolojik kökenli olduğunu düşünüp ilaç yolu ile tedaviye bakıyor, geçmezse başka alanlara yönlendiriyor.
nöropsikiyatri ise önce fiziksel nörolojik muayene yaptıktan sonra sonuç karşısında tedavi uyguluyor. ilaç yazıyor v.s.
stresim de yok dediğiniz için öyle aklıma geldi.
ihmal etmeyin kendinizi .. geçmiş olsun ..

teşekkür ederim fikirleriniz için...stres hepimizde var elbet,ama benim demek istediğim çalışan arkadaşlarımızda daha çok olduğudur elbette,hani stresin beni ezmesine pek izin veren bir yapım yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…