Sıkıntım 5 yaşında :)

MassiveStroke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
218
1
26
İstanbul
Arkadaşlar merhaba
Kızım 5 yaşında, geçen senelerde de sorun olan ama çok fazla büyümeyen bir sıkıntımı sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum. Kızım evde çorapsız geziyor, üzerine bir yelek bir hırka giydiremiyorum.. Bu da dert mi demeyin lütfen zira eylül ayından bugüne 2 kere grip, bir kere grip sonrası akut bronşit ve iki kere de bademcik enfeksiyonu geçirdi. Ne yapsam ne desem dinlemiyor, bazen bakıyorum ayakları buz gibi olmuş, içim yanıyor. Ne denesem olmuyor, iyilikle denedim, kızdım, anlattım, her yolu denedim yok..

Ne olur bir fikir... Teşekkürler

hep böyleydi? yeni başlayan birşey mi.. inatlaşıyor muhtemelen.. konuşarak, örnekler wererek çözebilirsiniz aslında..

hep böyleydi? yeni başlayan birşey mi.. inatlaşıyor muhtemelen.. konuşarak, örnekler wererek çözebilirsiniz aslında..

Vardı aslında daha önceden de ama küçük olduğu için bir şekilde dikkatini başka yöne çekerek vs.. giydiriyordum, bu sene hiç söz dinlemez oldu (( Diğer konularda Allah'a şükür pek sıkıntımız yok, çok inatçı bir çocukta sayılmaz.. Sıcak mı basıyor acaba diyorum ama.. Ne bileyim.. Offf...

geçici bir durumdur umarım..
benim kızımda da etek giyme takıntısı başladı.. soğuk zamanlarda bile ince çorapla etek giymek istiyor. kalın çorap giydirmeye kalkınca basıyor çığlığı :) gözünü açar açar açmaz eteeeeek diyor! etekleri üst rafa kaldırdım tamamen bugün, çözücem bu işi..

bu sıkıntı sadece biz türklere özgü zaten.ya rusyada o soğukta cocuklar incecik dolaşıyor bizde doğdugu andan itibaren giydirdikçe giydiriyoruz cocugun soğuğa karşı hiç toleransı kalmıyor çabucak hasta oluyor.giymesin boşverin eninde sonunda üşüyecek.benim 4 yaşındaki kızımda bazı şeyleri yemiyor bazen üstünü giymiyor önceleri takardım kafama ama artık kızım özgür birşeyi zorla yaaptırınca ters tepiyor güzellikkede kabul ettiremiyorsanız bırakın dolaşsın öyle

walla bende de sorun aynı. çıldırcam artık. 3 haftadır öksğrğk burun akıntısı geçmedi. allah tan çok hasta olan çocuk değil. ama gene de üşüyor biliyorum buz gibi ayakları. doktorum hiiiç korkma üşümekle hasta olunmaz mikroplar hasta eder bırak üşüyünce giyecek diyor. ama bilemiyorum içim hiiç rahat değil.

Bizimde aynı sorunumuz var daha ıkı yas 2 aylık kızım ama yelek hırka corap gıymıyor gıysede arkamı donuce cıkarıyor, babaannesı guzel suveterler ordu ınce kalın bırkac tane cıceklı fılan onları sevıyor gıyıyor cıkaramıyorda henuz, corap konusunda ıse kılotlu corap gıyıdrdım bırkac kez cıkaramadı sonrada kısa corabın ustune kendı sectıgı ev ayakkbısı yada patıgını gıydırıyorum bazen duruyor genelde cıkartıyor aksama kadar 20 kere gıy cıkar yasıyoruz bızde

Bizde de durum aynı,
Bırak özgür kalsın diyen bir doktor ya çocuksuz bir doktordur,yada kendi çocuğunun hastalıklarından haberdar değildir,daha ne denebilir..
Çocuk değilibu soğukta ben dolaşsam hasta oluyorum,nasıl serbest bırakacaksın ki..
Çocuk göz göre göre yarı çıplak dolaşırken nasıl içim raaht edecek,
Evde hep kavga sebebi bu,
Hiç sevmediğim işler ama sürekli konuşuyorum,dikkatini dağıtarak giydiriyorum,çıkardıkça yine giydiriyorum,yine giydiriyorum,napiyim..

Bizim doktorumuz o kadar rahat değil :) Kızıma sürekli tembihliyor.. Çorapsız gezersen yine hasta olursun, giyinirken annenle beraber seç kıyafetlerini vs.. Giyinmesin diyen doktor da garip geldi bana :) zira benim kızım gece üstünü açıp üşüse sabah burnu akan çocuk, üşümekten nasıl hasta olunmaz anlamadım :)

benim kızım da evde yangın ayşe gibi dolanır ... defalarca uyarırım bir türlü çoraplarını giydiremem hele geceleri kaç kez üzerini örttüğümüzü hatırlamıyoruz bile ama bünye meselesi herhalde .. kolay kolay hasta olmuyor..
bir de sabahları birer kaşık keçi, boynuzu pekmezi içiriyorum.. sanırım o da kan yaptığı için hanımı sıcak basıyor :)) eğer siz de pekmez içiriyorsanız ondan da yapabilir...

Evet, her sabah aç karınla bir kaşık pekmez içiriyorum. O mu yapıyor dersiniz...

3 gün önce buradaki kullanıcı adın sabah sabah aklıma geldi :)daha doğrusu adını bir türlü hatırlayamadım.. adına benzeyen bir sürü kelime kafamdan geçti, ben bu adı nerde gördüm diye diye kendimi yedim
soruna gelince kesin pekmezdir demiyoruz ama olabilir :)

bir bilsem ,sanırım forum sitelerinde fazla geziyorum kendim öğretmenim , bir keresinde de eğitimle ilgili bir sitedeki bazı isimlerle sabaha kadar uğraşmıştım :))

bbenim profildeki de benim cadının yaklaşık 3 buçuk sene önceki resmi :)
kızım 2008 mayıs doğumlu :) dört buçuğu devirdik ama ona sorsan 5 yaşında, eksiğini de fazlasını da kabul etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…