- 2 Kasım 2015
- 710
- 1.426
- 113
- Konu Sahibi benyoruldum
-
bu zamanda kimin borcu yok ki kim sever borcu ama işte borcu sevmiyorum demekle borçtan kaçamıyosunMerhaba kızlar, 1 yıllık erkek arkadaşım var. Kendisi yüksek ücretli devlet memuru benim neredeyse üç katım maaş alıyor. benim maaşım da yeni açıklanan asgari ücret kadar. Aslında sıradan bir evlilikte eve giren gelir muazzam görünebilir fakat erkek arkadaşım ortaokul lise çağlarından beri ailesinin geçmiş dönem borçları nedeniyle rahat edememiş. Atanmadan önceki dönemde babasının durumunun daha da kötüye gitmesi nedeniyle ayın 15inde maaşı aldığı gün maaşı mecburen tüketmekte. maalesef son yıllarda benim ailemin durumları da sıkıntıya girmeye başladı. ikimizde birikim yapamıyoruz. anneme konuyu açtığımda maddiyattan dolayı çok sıkıntı çekip mutlu olamayacağımızı söyledi. erkek arkadaşım 3-5 sene sıkıntı çekeceğini söylüyor ama şu an onun işi nedeniyle farklı şehirlerde yaşamaya başladık. her haftasonu benim yanıma geliyor benim için fakat böylesi gerçekten zor, evlilik için yavaş yavaş adım atmak gerekiyor. bizim geleneklerimizde sözsüz nişansız düğünsüz evlilik olmaz, erkek arkadaşım da mecbur buna uymak zorunda.evlenmek masraf ayrıca onun da ailesinin zor duruma düşmemesi için ödemesi gereken 100bin tl civarında borç var. ne kadar off desem de bu duruma, onu seviyorum ve evlenmek istiyorum fakat maddiyat konusunda annemin dedikleri de kafama takılıyor. evliliğimizin ilk yıllarında lüks olmayacak ama geçinecek paramız da olur diyor erkek arkadaşım. ama ben borcu hiç sevmiyorum, nasıl olur ne yaparız bilemiyorum. sizlere danışmak istedim. bana yardımcı olun nolursunuz siz de bi akıl verin.
Para yüzünden güzel bir ilişkiyi bitirme.Merhaba kızlar, 1 yıllık erkek arkadaşım var. Kendisi yüksek ücretli devlet memuru benim neredeyse üç katım maaş alıyor. benim maaşım da yeni açıklanan asgari ücret kadar. Aslında sıradan bir evlilikte eve giren gelir muazzam görünebilir fakat erkek arkadaşım ortaokul lise çağlarından beri ailesinin geçmiş dönem borçları nedeniyle rahat edememiş. Atanmadan önceki dönemde babasının durumunun daha da kötüye gitmesi nedeniyle ayın 15inde maaşı aldığı gün maaşı mecburen tüketmekte. maalesef son yıllarda benim ailemin durumları da sıkıntıya girmeye başladı. ikimizde birikim yapamıyoruz. anneme konuyu açtığımda maddiyattan dolayı çok sıkıntı çekip mutlu olamayacağımızı söyledi. erkek arkadaşım 3-5 sene sıkıntı çekeceğini söylüyor ama şu an onun işi nedeniyle farklı şehirlerde yaşamaya başladık. her haftasonu benim yanıma geliyor benim için fakat böylesi gerçekten zor, evlilik için yavaş yavaş adım atmak gerekiyor. bizim geleneklerimizde sözsüz nişansız düğünsüz evlilik olmaz, erkek arkadaşım da mecbur buna uymak zorunda.evlenmek masraf ayrıca onun da ailesinin zor duruma düşmemesi için ödemesi gereken 100bin tl civarında borç var. ne kadar off desem de bu duruma, onu seviyorum ve evlenmek istiyorum fakat maddiyat konusunda annemin dedikleri de kafama takılıyor. evliliğimizin ilk yıllarında lüks olmayacak ama geçinecek paramız da olur diyor erkek arkadaşım. ama ben borcu hiç sevmiyorum, nasıl olur ne yaparız bilemiyorum. sizlere danışmak istedim. bana yardımcı olun nolursunuz siz de bi akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?