sıkıntılar... diz boyu sıkıntılar... ne olur siz de bir akıl verin... :(((

benyoruldum

.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
710
1.426
113
Merhaba kızlar, 1 yıllık erkek arkadaşım var. Kendisi yüksek ücretli devlet memuru benim neredeyse üç katım maaş alıyor. benim maaşım da yeni açıklanan asgari ücret kadar. Aslında sıradan bir evlilikte eve giren gelir muazzam görünebilir fakat erkek arkadaşım ortaokul lise çağlarından beri ailesinin geçmiş dönem borçları nedeniyle rahat edememiş. Atanmadan önceki dönemde babasının durumunun daha da kötüye gitmesi nedeniyle ayın 15inde maaşı aldığı gün maaşı mecburen tüketmekte. maalesef son yıllarda benim ailemin durumları da sıkıntıya girmeye başladı. ikimizde birikim yapamıyoruz. anneme konuyu açtığımda maddiyattan dolayı çok sıkıntı çekip mutlu olamayacağımızı söyledi. erkek arkadaşım 3-5 sene sıkıntı çekeceğini söylüyor ama şu an onun işi nedeniyle farklı şehirlerde yaşamaya başladık. her haftasonu benim yanıma geliyor benim için fakat böylesi gerçekten zor, evlilik için yavaş yavaş adım atmak gerekiyor. bizim geleneklerimizde sözsüz nişansız düğünsüz evlilik olmaz, erkek arkadaşım da mecbur buna uymak zorunda.evlenmek masraf ayrıca onun da ailesinin zor duruma düşmemesi için ödemesi gereken 100bin tl civarında borç var. ne kadar off desem de bu duruma, onu seviyorum ve evlenmek istiyorum fakat maddiyat konusunda annemin dedikleri de kafama takılıyor. evliliğimizin ilk yıllarında lüks olmayacak ama geçinecek paramız da olur diyor erkek arkadaşım. ama ben borcu hiç sevmiyorum, nasıl olur ne yaparız bilemiyorum. sizlere danışmak istedim. bana yardımcı olun nolursunuz siz de bi akıl verin.

bu zamanda kimin borcu yok ki kim sever borcu ama işte borcu sevmiyorum demekle borçtan kaçamıyosun

Sevgilinin geliri 5 bin tl olsa da 100 bin tl borc icin yemeyip icmeyip 20 ay yani 1.5 yil calisip ödeyebilir ancak. Bencede beklemelisiniz evlilik gercekten masraflarla baslayan bir süreç. Evlenirken kendi yaptiginiz borcu odemek zor gelmez ama ailede olsa baskasinin borcu sıkıntılara sebep olur. Annenizi dinleyin.

evlenince masraf olmasın diye herşeyden mahrum kalırsınız

para gitmesin diye beraber yaşamayı teklif ederler ayrı ev açsanız bile daha sonra gelip yerleşirler..

sakın ama sakın durumunuzu düzeltmeden evlenmek gibi bi hata yapmayın çok pişman olursunuz.

Anne baba çalışmıyor mu ? Emeklileri de mi yok. Ya da başka hiç mi bir gelir yok da çocuğu bağlamışlar bu kadar anlamadım. Destek olursun tamam ama maaşının tamamını borçlarını kapatmak için kullanması ailesinin düşüncesizliği. Bizim çocuğumuz kaç yaşına geldi onun da kendince masrafı olacak evlenecek barklanacak demesi gerekmez mi. Durum böyleyken evlenmek aranızda sorun yaratır. Evlenene kadar da hatta sorun yaratır. Almak istediğiniz her şey sorun olur. Bence biraz durumlar rahatladıktan sonra düşünün. En azından önünüzü görün biraz daha

Sıkıntı çekmek özellikle borçla ilgili,sevgiyi de aşk ı da tüketiyor arkadaşım.

Annesinin emekli ayligi var ama zamaninda kredi çekilmiş o nedenle yarisindan fazlasi kesiliyo. Babasinin sgk borcu var o odenmeden emekli olamiyo. Ufak kardesi var üniversiteye hazırlaniyo. Babasi isyerini devretmekle uğraşıyor devrederse epey bi azalacak borcu umarim ama neticede epey büyük bi rakam kalacak. O borçlu ödememek diye bişeyi zaten kabul etmiyo ki borclar akrabalardan aldıklarıymis. Babasinin annesinin borcu diye bişeyi de kabul etmiyo biz diyo. Sen diyo bugün saçma gorebilirsin ama yarin senin yakinlarin da düşebilir ayni duruma elimizden geleni yapacaz diyo ve böyle diyince ben bisey diyemiyorum. Ben seninle evlenmeye karar verdiğimde sen bunlari kafana takma ben kendime güvenemeyecek olsam zaten bu yola girmem diyo. Ama bi yandan annemin sözleri kulagimda çınlıyor beni de etki altinda birakiyor. Korkularim büyük. Ayril boşver ben tekmeyi bastım mutluyum diyeni mi arasiniz allah evlenene yardim edermiş bişey olmaz diyeni mi. Neresinden tutsam olmuyo. Sanirim dediginiz gibi beklemeli.

Nickinizdeki mühendis doğruysa ve asgari Ücret alıyorsanız çok kötü. Üzüldüm gercekten.
Evlilik konusu için de acele etmeyin borçlar hafiflesin hem maddi hem de manevi olarak biraz rahatlayın. Çünkü bazen zamana bırakmak çok iyi geliyor. Halkınızda hayırlısı olsun, umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Borç ailesinin borcu mu?
Borç bitmeden evlenirseniz borç bitse de durum devam eder.
Borç bitince evlenme koşulu koyarsanız borç bittikten sonra ailesine asla vermez. Korkar.
Kendi kıymetinizi kendiniz belirlersiniz.
Anneniz haklı...

24 yaşındasın bekle daha gençsin. Biraz çalış deneyim kazan. Maaşın artsın. Adam borçları bitirsin. Ve kesinlikle evlendikten sonra kazandıkların kimseye gitmeyecek şartı koy.

Canım ''para var huzur var'' diye boşa dememiş büyüklerimiz ,şaka bi yana daha evlenmeden borç stresine girme derim dün yarının habercisidir derler bunu unutma sakın ...
Tamam sevgi herşeyden çok önemli ama ne gerek varki kendini şimdiden kasmaya borçlar biter sonra evlenirsin. İnsan yaşadığı sürece illaki ufak tefek borçlar oluyor zaten

Para yüzünden güzel bir ilişkiyi bitirme.

B benyoruldum canım sakın ki sevgilinin kendine güveni olsada ailevi borçları bitmeden evlenmeyin
ne diye en güzel zamanlarda istediğiniz şeylerden mahrum kalasınız ki
allah hakkınızda hayırlısını nasip eylesin

Yaşın daha küçük birkaç sene daha bekleyebilirsin,evlenirken de bir sürü borca gireceksiniz hepsini birden odemek çok zor olur, insan şimdi seviyorum herşeye katlanirim diyo ama işin içine girince herşey farklı oluyor inan,bunaliyosun istemeden bunu eşine yansitiyosun o sana... derken huzursuz bir ortam oluyo kendimden biliyorum 3 yillik evliyiz çok büyük kavgalarimiz yok ama mutsuzuz borçlar yüzünden, herşey icinde kalıyor, dışarda yiyeceğin bi dürümün bile hesabini yapıyorsun,evin önünden tramvaya binip eminonune bile gitmek bizim için lüks yani hayat öyle soğan ekmek yiyip mutlu olma zamanı değil, ihtiyaçlar bitmiyor. Offf bi defa daha düşün acele etme ne kadar geç evlensen o kadar iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…