• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıntı.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Bugün diş taşlarımı temizletmek için doktora gittim temizledi ama sonra diş dolgularımın değişmesi gerektiğini söyledi. Bir yıl olmadı yaptıralı doktora da söyledim ama yine de gel dedi değişmesi gerek dedi sızıntı yapar dedi. Bi sızım da yok karar veremedim doktora güvensem mi? Randevu da verdi ama bilemedim. Devletin ağız ve diş sağlığı merkezi. Doktor iyi bir doktora benziyordu yer de çok temiz ve kaliteli bir yerdi. Ama kafamı karıştıran benim şuanki dolgum gri renk amalgam dolgu doktor beyaz dolgu kompozit dolgu yapacakmış. İnternette amalgam daha dayanıklı diyor kafam karıştı. Sizce ne yapmalıyım? Ağrısız dişimde ağrı olsun istemiyorum. Ama doktor da haklı olabilir. Ne yapayım?

Bugün diş taşlarımı temizletmek için doktora gittim temizledi ama sonra diş dolgularımın değişmesi gerektiğini söyledi. Bir yıl olmadı yaptıralı doktora da söyledim ama yine de gel dedi değişmesi gerek dedi sızıntı yapar dedi. Bi sızım da yok karar veremedim doktora güvensem mi? Randevu da verdi ama bilemedim. Devletin ağız ve diş sağlığı merkezi. Doktor iyi bir doktora benziyordu yer de çok temiz ve kaliteli bir yerdi. Ama kafamı karıştıran benim şuanki dolgum gri renk amalgam dolgu doktor beyaz dolgu kompozit dolgu yapacakmış. İnternette amalgam daha dayanıklı diyor kafam karıştı. Sizce ne yapmalıyım? Ağrısız dişimde ağrı olsun istemiyorum. Ama doktor da haklı olabilir. Ne yapayım?
Benimde dolgularim var, amalgamlar saglikli degil diyor bazi arastirmalar.
Mideye salgi gonderiyormus ve alzheimer yapiyormus.
Ama suan sikintiniz yoksa elletmeyin, dolgulariniz zarar gorunce degistirin tavsiyesinde bulunabilirim.

Amalgam dolguyu değiştirmek daha zararlı diye duymuştum. İşlem görürken zararlı kısmı dışarı çıkıp mideye gidiyormuş. Böyle şeylerde tek doktorla yetinme.. maalesef para için neler yapıyorlar. .

Saçmalık ya saglammis bilmem ne. Beyaz dolguya hic bi sey olduğu yok. Ayrica amalgam cıva içeriyo. Beyaz dolgu hem estetik acidan hemde sağlık acisindan daha iyi. Bence yaptırın. Özel deseydniz bi hinlik var diye dusunebilirdim ama devlet hastanesiymis.

amalgam dolgular en sağlam dolgulardır..15-20 yıl hatta daha uzun süre kullanımlarda bile sızıntı çok az olur.amalgam dolgular bi yapılırken bi sökülürken cıva salınımı yapar ağız içinde durduğu sürece vücuda hiç bir zararı yoktur.aksine kompozit dolgular 4-5 yılda bi sızdırma ve renk değişimi yapar özellikle ön bölgelerde renk değişimleri rahatsız eder. bence ağrınız sıkıntınız yoksa dolgulu dişlerinizde hiç değiştirmeyin

Değişince birde ona alışmak için zaman geçicek ve gri dolgular herzaman daha dayanıklıdır ama yine de sen bilirsin başka bir doktorada göster istersen

Back