• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıldım bu tür insanlardan

merhaba arkadaşlar.bugünlerde canım fena halde sıkkın .nedenine gelince..ben ünv.mezunu anasınıfı öğretmreniyim.lise dahil 7 sene çocuk gelişimi eğitimi aldım.5 yıl zeka engelli bir çocuğun bütün ağitimiyle ilgilendim.ablamın ikizlerine bir yıl ablamla baktık.onun haricindeailede ilgilenmediğim bakmadığım çocuk yok gibi .bebek olunca ailede beni çağırırlardı hemen anneye yardım ederdim bir süre.neyse ben şimdi küçük bir şehire gelin geldim.eşimin ailesi genelde köyde oturur.bebeklerin ağzına emöziği koyup tarlaya giderler bebek akşama kadar onu emer avunur yanınada 4-5 yaşındaki ablalar bırakılır.yanlış anlamayın ben de çok üğzülüyorum o hallerine ama çok iş var tarlada mecburlar.büyükler lohusa gelini hemen tarlaya götüryolar.gelelim benim sorunumaşibdi tüm bu akrabalar komşularım doğurmuş doğurmamış herkes bana annelik taslıyor.bebek görmeye geliyorlar.bebekle tek başıma onca hazırlık yapıyorum.geliyorlar .başını öyyle tutma öyle giydirme böyle uyutma,ay şimdi düşürcen bebeği.ay tırnaklarını hiç kesmiyomusun kafasından bandı çıkar sıkar..ya allah aşkına ben çocuğum için kötülüğü istermiyim.bilmediğim bişey söylesinler sağol diycem ama çok şükür 3 aydır bebişime çok güzel baktım .çok küçüktü zayıftı .şimdi çok şükür topladı.doğura doğura bunumu doğurdun dediler geldiklerinde.artık misafir kapıdan çıkıyor ağlamaya başlıyorum.cevap versem dert vermesen dert.zaten yalnızım bir tek akrabamn yok burda .bilinçli bir insanım atlatmaya çalışıyorum ama zorla depresyona giricem.bazılarıda b unları söyleyince benimde yüzüm düşüyo ister istemez bu da kendini birşey zannetmeye başladı deyip dedikodunu yapıyorlarmış..birde kötü oldum yani

Merhaba,
Öncelikle durumunuza çok üzüldüm. Benim bu hayattan öğrendiğim bir şey varsa o da, insanlar, senin izin verdiğin şekilde sana davranırlar. Sen susup, sineye çektikçe daha da çok bu durumla karşılaşırsın. Bu akraba ilişkisinde de böyle, evlilikte de anne babada da... Bu yüzden bence tavrını koy. Belki kötü olan sen olursun "ay geline bak..." falan derler ama bir süre sonra yaptıklarını daha fazla yapamayacaklarını görürler ama sustukça aynı şeyleri yapmaya devam ederler. Tabi saygısızlık yaparak değil. Bence açıkça söyle... Ben bebek bakmayı iyi biliyorum, bu işin eğitimini de aldım, siz endişelenmeyin falan de. Hele hele "bunu giydirme" gibi şeyler söylediklerinde sakın "peki deyip" değiştirme üzerini. Kıyafeti uygun, de geç. Bandı sıkı değil merak etmeyin falan de. Onlar da zamanla anlarlar seni yönlendiremeyeceklerini. Yoksa hep üzülmeye, sinirlenmeye devam edersiniz. Bir süre sonra eşinizle olan ilişkiniz de zarar görür.

Canım yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm.Her yerde bu tür insanlardan var aynısını ben yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum ki bebeğim 7.ayında.Düşün bebeğimi 7.ayına kadar tek başıma bakmışım hala bana cahil muamelesi yapıyorlar nasıl sinir oluyorum anlatamam.Senin durumunu çok iyi anlıyorum.Sen bir de 7 yıl bu işin eğitimini almışsın bir bebeğe nasıl bakılması gerektiğini çok iyi bilirsin.Ben söylenenlere susuyorum cevap veremiyorum bari sen susma tavrını koy.

Back