• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıldım bu tür insanlardan

rainmistik

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
862
682
648
Nevşehir
merhaba arkadaşlar.bugünlerde canım fena halde sıkkın .nedenine gelince..ben ünv.mezunu anasınıfı öğretmreniyim.lise dahil 7 sene çocuk gelişimi eğitimi aldım.5 yıl zeka engelli bir çocuğun bütün ağitimiyle ilgilendim.ablamın ikizlerine bir yıl ablamla baktık.onun haricindeailede ilgilenmediğim bakmadığım çocuk yok gibi .bebek olunca ailede beni çağırırlardı hemen anneye yardım ederdim bir süre.neyse ben şimdi küçük bir şehire gelin geldim.eşimin ailesi genelde köyde oturur.bebeklerin ağzına emöziği koyup tarlaya giderler bebek akşama kadar onu emer avunur yanınada 4-5 yaşındaki ablalar bırakılır.yanlış anlamayın ben de çok üğzülüyorum o hallerine ama çok iş var tarlada mecburlar.büyükler lohusa gelini hemen tarlaya götüryolar.gelelim benim sorunumaşibdi tüm bu akrabalar komşularım doğurmuş doğurmamış herkes bana annelik taslıyor.bebek görmeye geliyorlar.bebekle tek başıma onca hazırlık yapıyorum.geliyorlar .başını öyyle tutma öyle giydirme böyle uyutma,ay şimdi düşürcen bebeği.ay tırnaklarını hiç kesmiyomusun kafasından bandı çıkar sıkar..ya allah aşkına ben çocuğum için kötülüğü istermiyim.bilmediğim bişey söylesinler sağol diycem ama çok şükür 3 aydır bebişime çok güzel baktım .çok küçüktü zayıftı .şimdi çok şükür topladı.doğura doğura bunumu doğurdun dediler geldiklerinde.artık misafir kapıdan çıkıyor ağlamaya başlıyorum.cevap versem dert vermesen dert.zaten yalnızım bir tek akrabamn yok burda .bilinçli bir insanım atlatmaya çalışıyorum ama zorla depresyona giricem.bazılarıda b unları söyleyince benimde yüzüm düşüyo ister istemez bu da kendini birşey zannetmeye başladı deyip dedikodunu yapıyorlarmış..birde kötü oldum yani

Son düzenleme:
şaka gibi, ne kadar görgüsüz insanlarmış... bebek bakmaya değil senin moralini bozmaya geliyorlar herhalde. bende hamileyim böyle bir yorum duysam o taraftan kimse evime bebek bakmaya falan gelemez artık sanırım. bu lohusa halinle bile iyi sabırlıymışsın canım:18:

Sen o patavatsızlara ; uygun bir dille cevaplarını ver cnm hiç çekinme.Lohusa
halinle sen dert edeceğine onlar dert etsin,çok kırılırsa da söylediklerine gelmesinler
öyle insan lazım değil kimseye,

o ne ya seviye sifir:47:

canim nerede yasiyorsunuz baska bir yere tasinma gibi durumunuz yokmu esinle kendi ailenle:44:

tokatta cnm.ben istanbulluyum.aslında buraya alıştım istanbula gitme şansımız yok.en azından burayı biliyorum işim güzel.çok iyi arkadaşlarım var.ama yakın çevremiz böyle maalesef.zaten bundan sonra çok görüşceğimi sanmıyorum çünklü artık beni sevmiyorlarmış.10 günlük lohusayken mevlüt yaptım.o kadar moralimi bozdularki.bende üzüntüden yüzüm asıldı.arkamdan bir sürü şey diyorlarmış.bizi kötü karşıladı demişler.inan öyle şeyler söylüyorlardıki.kızım zayıf doüğduğu için birde sarılığı vardı sarıydı yavrum uzaylıymış gibi davrandılar.çirkin olduğunu ima ettiler sürekli.burda güzellik anlayışı sarışın olcak çocuk renkli gözlü bide şişman .he birde erkek:1:bizim kız baştan kaybetti yani. daha kabul etmiycem zaten .eylülde okul açılınca zaten işe başlıycam.kızıma bakıcı bakacak sürekli nasıl emanet edicen öyle döverler şöyle aç bırakırlar deyip duruyorlar.keşke fakir olsaydınızda bebeğiniz annesiz kalmasaydı diyorlar.ki ben 5 saat çalışıyorum günde.

canım çok üzüldüm yaşadıklarına. heryerde var malesef bu tip insanlar. o insanları bu saatten sonra değiştiremeyeceğimize göre biraz vurdumduymaz olmak en iyisi. sen o minik kızın annesisin onun için en iyisi neyse sen bilir ve yaparsın muhakkak. o nedenle boşver söylensinler sen evinde eşin ve kızınla mutlu olmaya bak.

canım çok üzüldüm yaşadıklarına. heryerde var malesef bu tip insanlar. o insanları bu saatten sonra değiştiremeyeceğimize göre biraz vurdumduymaz olmak en iyisi. sen o minik kızın annesisin onun için en iyisi neyse sen bilir ve yaparsın muhakkak. o nedenle boşver söylensinler sen evinde eşin ve kızınla mutlu olmaya bak.

haklısın cnm.eminimki bi çok anne böyle problemlerle karşılaşıyor ama hem yalnızlık hemde olan birsürü şey üstüste birikince biyerde patlıyor insan.

Canim ya onlarin senin bilginin yarisini bilmiyorlardir eminim.
Bosver sen cocugunu cok iyi bakacagindan emin ol.
Sende onlara laf at, aynisini söylediklerini sende onlara söyle, demek o köyde ancak bu dilden anlarlar.

Canım Allah analı babalı büyütsün:71:
Ne gereksiz tipler:20:Doğum yapmış olanların lohusalık psikolojisinden haberi yok mu ki böyle saçma saçma konuşuyolar.Sen böyle tipler için canını sıkıpta sütünüde bebeğinide etkileme, değmez.Gelen yoruma bak olumlu tutulur yanı varsa ne ala, yok canını sıkan bebeğin öyle bebeğin şöyle gibi şeylere direk cevabını ver, sert bi şekilde.Bırak senin canın sıkılacağına onlarınki sıkılsın:63:Yok dedikodunumu yaparlar, yok bi daha gelmezler mi:63:İyi yaparlar hatta dedikodunu yapıp günahını almış olurlar, gelmezlerse de gelmesinler çokta gerekli tipler değiller:63:
Sen o meleği bol bol koklayıp bugünlerin tadını çıkarmaya bak:emir_bebek:

doğura doğura bunumu doğurdun dediler geldiklerinde.

kızım zayıf doüğduğu için birde sarılığı vardı sarıydı yavrum uzaylıymış gibi davrandılar.çirkin olduğunu ima ettiler sürekli

Gerçekten sinirlendim bu tiplere:47:Yorumlara bak.Ne demek "doğura doğura bunumu doğurdun"Bi bebek en çirkin haliyle bile herşeyden daha güzel(ki çirkin bebek diye bişey yok onlar birer melek, Allahın bize armağanı, dünyanın en güzel kokan şeyleri)Onlar dönüp aynada kendi gudubet suratlarına baksınlar:63:Gereksizler ne olacak:19:

öyle herkesin lafına bakarsa insan, sinir küpüne döner harhalde. o yüzden kültür farklılığı deyip geçeceksin. her zaman görüşmek zorundada değilsin sanırım, mesafeni koyarsın olur biter. şimdi artık eskisi gibi misafir gelsin, ben gideyim durumları yok nede olsa.. kafanın uymadığıyla görüşmezsin olur biter. arkandan yada yüzüne söylenen laflarıda duymazsın.. sen kendi doğrularına bak , öyle yaşa.. insanların ne dediğine hiiç takılma. merak etme canım yaş geçtikçe öğreniliyor bunlar. bebişinle zamanının keyfini çıkar, sağlıklı, mutlu günler dileğiyle..

tokatta cnm.ben istanbulluyum.aslında buraya alıştım istanbula gitme şansımız yok.en azından burayı biliyorum işim güzel.çok iyi arkadaşlarım var.ama yakın çevremiz böyle maalesef.zaten bundan sonra çok görüşceğimi sanmıyorum çünklü artık beni sevmiyorlarmış.10 günlük lohusayken mevlüt yaptım.o kadar moralimi bozdularki.bende üzüntüden yüzüm asıldı.arkamdan bir sürü şey diyorlarmış.bizi kötü karşıladı demişler.inan öyle şeyler söylüyorlardıki.kızım zayıf doüğduğu için birde sarılığı vardı sarıydı yavrum uzaylıymış gibi davrandılar.çirkin olduğunu ima ettiler sürekli.burda güzellik anlayışı sarışın olcak çocuk renkli gözlü bide şişman .he birde erkek:1:bizim kız baştan kaybetti yani. daha kabul etmiycem zaten .eylülde okul açılınca zaten işe başlıycam.kızıma bakıcı bakacak sürekli nasıl emanet edicen öyle döverler şöyle aç bırakırlar deyip duruyorlar.keşke fakir olsaydınızda bebeğiniz annesiz kalmasaydı diyorlar.ki ben 5 saat çalışıyorum günde.

kapini kapattigin an hepsi disarida kaliyor zaten sen birde hayatindan uzaklastir.....uzak dur onlardan gelirlersede uzak dur onlardan mesafeli

hayatım, onlara prim verme üzülüpte.... sen doğru olduğuna inandığın herşeyi yap... boşver bu tarz insanlar hep olacak...gülümse ve meleğine sımsıkı sarıl... ve şükret... ya onlar gibi olsaydın? yanıt vermeyede çekinme... saygı çerçevesinde hak edene hakettiği yanıtı verki sende rahatla... yanıt vermediğindede nasılsa dedikodunu yapacaklar.... boşver.... sen mutlu ol ki meleğinde mutlu olsun..... inan bana butarz olayı yaşamayan yoktur... rahat ol... sıkıldığın anlardada sevdiğin arkadaşlarını ara, kafan dağılsın...bol şans

ben de aynı sorunları yaşadım yaşıyorum ben kendi ailemde bile yaşadım buna benzer şeyler bende anasınıfı öğretmeniyim lisede de bu işin eğitimini aldım ama yeni doğum yaptığımda yapılan bişey hakkında birşey söylüyorum yok kitaplardan okumakla çocuk büyümez,yok öyle olmaz ,sen bize güvenmiyor musun? senide ben büyüttüm, aman beli atacak ,aman bıngıldağına bişey olacak en sonunda bende yaklaşamıyordum oğluma altını açamıyordum ilk aylarda korkumdan -ki o kadar hazırdım ki anne olmaya, hiç korkularım yoktu bişey söyleyeceğim belki inanmayacaksınız bana güvenemedikleri için aylarca annem oğlumla beraber yattı:)ilk torun olduğundan mı ya da annem rahatsız(kanser hastası ama iyi çok şükür) çok bağımlılar oğluma oğlumun kendisine kemoterapi gibi geldiğini düşünüyor:) halen aynıyız annem alt katımda oturuyor oğluma o bakıyor ben okuldayken.ama aralarındaki ilişki o kadar yoğunki itiraf ediyorum kıskanıyorum bazen bana karşı öyle değil oğlum.bi sorun olduğunda direk balkona çıkıyor ağlıyor tabi anneannemiz ve dedemiz hooop yukarda ne yaptınız bu çocuğa diye.öyle işte büyüklerle beraber çocuk büyütmek gerçekten zor güzel yanlarıda var tabi ama.kusura bakmayın çok uzun oldu

9

ben de aynı sorunları yaşadım yaşıyorum ben kendi ailemde bile yaşadım buna benzer şeyler bende anasınıfı öğretmeniyim lisede de bu işin eğitimini aldım ama yeni doğum yaptığımda yapılan bişey hakkında birşey söylüyorum yok kitaplardan okumakla çocuk büyümez,yok öyle olmaz ,sen bize güvenmiyor musun? senide ben büyüttüm, aman beli atacak ,aman bıngıldağına bişey olacak en sonunda bende yaklaşamıyordum oğluma altını açamıyordum ilk aylarda korkumdan -ki o kadar hazırdım ki anne olmaya, hiç korkularım yoktu bişey söyleyeceğim belki inanmayacaksınız bana güvenemedikleri için aylarca annem oğlumla beraber yattı:)ilk torun olduğundan mı ya da annem rahatsız(kanser hastası ama iyi çok şükür) çok bağımlılar oğluma oğlumun kendisine kemoterapi gibi geldiğini düşünüyor:) halen aynıyız annem alt katımda oturuyor oğluma o bakıyor ben okuldayken.ama aralarındaki ilişki o kadar yoğunki itiraf ediyorum kıskanıyorum bazen bana karşı öyle değil oğlum.bi sorun olduğunda direk balkona çıkıyor ağlıyor tabi anneannemiz ve dedemiz hooop yukarda ne yaptınız bu çocuğa diye.öyle işte büyüklerle beraber çocuk büyütmek gerçekten zor güzel yanlarıda var tabi ama.kusura bakmayın çok uzun oldu

9
benim ailem uzakta öyle bir problemimiz olmadı annem zaten bilir benim neler yapabilceğimi diğer akrabalarla artık görüşmüyorumkayınvaldemlerede arada götürüyoruz sevsinler diye zaten anane dede yok burda kızımın yalnız bir ortamda büyümesini istemiyorum bebişede kayınv.bakacaktı bakıcı tutacağım çünkü hayatta en sevmediğim şey birilerinin bana yetersiz hisstmeme neden olması.
herkeste bu problen var mutlaka allah annelre sabır versin ama benim burada zaten yalnız olmam ve eşimin ailesi için onca fedakarlık yaptıktan sonra şu anda bana düşmanmışım gibi davranmaları zoruma gidiyor .köye gittiğimde istanbulluyum diye büyüklük yapçamı zannediyolardı ben onlarla tarlaya gittim her işlerine koştum ama yine kötüyümçünkü ağzımda çıkacak lafı bekliyorlar 'bak işte bizi küçük görüyorl ''demek için bundan sonra bende onların istediği gibi oluyorum maalesef yukardan bakıcam diğer türlü yaranamadım belki böyle iyi olurum.

öncelikle Allah analı babalı büyütsün.
canım çok canın sıkılmış fakat ben farklı bir açıdan yaklaşıp yüzünü güldüreyim biraz dedim. benzer şeyleri ilk zamanlar bende çok duydum. küçük doğdu oğlum çok canım sıkılıyodu. ama Allah büyük bana bunu söyleyip 100 kiloyla doğuranların ikisininde çocuklar prematüre doğdu (yanlış anlaşılmasın o yavrulara hem üzüldüm hemde ağzımdan tek söz dökülmedi sözüm benimle uğraşan analarınaydı ) ayrıca bana bilmişlik taslayanların biri doğumdan 15 gün sonra beni arayıp aynen yazıyorum " bu çocuk oturmuyo bunu nasıl yıkıcaz biz " demeleriydi :1: düşün 15 günlük bebeği oturtup yıkamaya kalkıyolar. bir başka olay yine bilmiş biri doktorlara bakarsan diye başlayan bir cümleye verdiğim cevap madem o kadar bilgilisin neden doğumuda evde yanlız yapmadın oldu. kısacası boşver canım hiç takma söz ble söyleme zaten anlıcak olslar yorum yapmazlar.

her yerde var demek ki öle insanlar. benim bebişim 15 aylık. doğduğunda benzer şeyleri biz de yaşadık. şimdi de devam ediyo. bi de ben de çocuk gelişimiyle ilgili eğitim aldım. çok da araştırıp okurum. o kadar bilgisiz tecrübesiz değilim yani. kızım çok hareketli bi çocuk. herkes terbiye vermeye çalışıyo. o yaştaki bi çocuğu en iyi annesi eğitir diye düşünüyorum. herkes kendi doğrusunu denemeye kalkışınca iyice şirazeden çıkıyo çocuk. zayıf yaşına göre. 'emzirmeyi kes yemek yesin' diyolar. ben anne sütünün faydasına inananlardanım. şişman olsa da yedirme obez olur diyceklerdi. ve bunun gibi bir sürü şey.sinir oluyorum siniiirrr... ama yapacak bişi yok. bizde böyledir zaten. herkes her şeyi bilir. karışmayın kardeşim... doğru yapiym derken yanlışa düşüyosunuz işte. Allah tüm annelere sabır versin... :97:

Yazmadan geçemedim:) sen öyle insanların dediğini yapsanda dedikodunu yaparlar yapmasanda çünkü seviyeleri o,benimde oğlum var memlekete yeni taşındık dört aydır burdayız ve benim de eşimin halaları karışmaya çalıştılar kayınpederim onlardan ne duysa gelip şöyle yap o zararlı bu zararlı diyordu ben napıyordum tabi ki umursamadım yapmadım hatta kayınvaldeme ne demek oluyor onlar kim oluyorda karışıyor babama söyle anne kalbini kırmak istemiyorum bir daha bana gelip böyle şeyler söylemesin dedim burda babannesi annanesi teyzeleri varken onlara laf düşmez ben akıl almak istersem önce size sorarım dedim ki hiçbir zaman karıştırmadım huyumuda anladıkları için kayınvaldemgil çok dikkat etti kendi ailemde karışıyor onlara da izin vermiyorum bu benim bebeğim gerekirse zaten sorarım ama ben sormadan yorum yapılınca hemen hayır derim ve yüzümüde asarım gerekirse çünkü bunca yıl içime attım kimsenin umru olmadı şimdi ben şişeceğime onlar şişsin diyorum ki benimde dedikodumu yapmışlar kayınvaldeme eşimin halaları niye soğuk duruyor öyle demişler bende napıcaktım yalakalıkmı yapacaktım beğenmiyorlarsa görüşmesinler dedim hiçç umrumda değil daha benim halam teyzem gelmemiş evime onlar yorum yapıyor..

bence hiiiççç düşünme sen bunları kızına bak bende bi kız annesiyim ve inana bana dünyada ki en güzel kıza sahibim rabbime hep dua ediyorum böyle evladım olğu için sende öyle yap gerisi boş :3:

herzaman büyüklerin herşeyi en iyi kendileri biliyor sanıyor.
ben iki tane büyüttüm bişey olmadı ile başlayan cümlelere kıl oluyorum. 2 çocuk büyütmek onlar için profösörden daha üstün demek.
bende kv. susuyorum ama artık susmayacağım. sen öyle büyütmüşsün ben öyle yapmak zorunda değilim.
bir anne çocuğu için en doğrusunu bilir. bizim neslimiz cahil değil ki. kitaplar var, internet var. herşeyi araştırıyoruz.
mesela oğlum 15 aylık. ben kesinlikle tv izlemesini şistemiyorum. kv. tam tersine ben izlettim bişey olmadı diyor.
açık ama bakmıyormuş.
tv. izleyince ölmüyorlar ama ben beyninin gereksiz yere dolmasını istemi,yorum. düşüncem bu benim.
hiç kafana takma sen ne doğru biliyorsan onu yap. bişey diyene cevabını ver.
kör cahil değiliz çok şükür.
bütün bebekler güzeldir. onlar rabbimin bir mucizesi.
kendini üzme canım. öyle insanlarla da görüşme.

Back