şikayetiniz yoksa sürekli kontrole gitmeye gerek varmı?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
981
80
arkadaşlar kontrollerinize düzenli olarak gittinizmi? yakın çevremde şunu gözlemliyorum, ilk hamileliği olanlar düzenli olarak kontrole gidiyorlar, ayda bir, daha sonra 15 günde bir. ikinci hamileliği olanlar ise ilk aylarda ayda bir kontrole gidip yapılması gerekli tahlilleri yaptırıp daha sonra gitmeye gerek duymuyorlar. bir de son aylarda gidip doğuma giriyorlar o kadar. bir şikayetin yoksa sürekli gitmene gerek yok diyorlar. onları duyunca kendi kendime soruyorum çok pinpiriklimiyim acaba diye? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

canım bence doktorun randevu verdıgı zaman gıt bunun pımpırıkle alakası yok bebegını gorursun ıcın rahatlar

bu zamanda doktor kontrolüne gitmeyen varmi??ne sacma ya bi canli gelisiyo hicmi merak etmiyorlar gelisimi iyimi sagligi yerindemi cahillik bana göre....tabiki gidilmeli...olasi bi iltihap durumunda ne yapiyorlarmis aceba....

Doktorun önerdiği aralıklarla kontrole gitmek herkes açısından daha sağlıklı....

ben her ay gidiyorum.ama bu son ay her hafta gittim.bir iki haftaya doğumum var, her hafta gidiyorum

valla ben her ay düzenli gittim.şimdilerde her hafta gidiyoruz nst için..ihmal edemem kimse kusura bakmasın..hiç bişey için olmasa bile bebeğimin gelişimi normalmi onu merak ettiğim için gidiyorum ben..şimdilerde yalancı sancı denilen sancılar gelmeye başlıyo yavaş yavaş nasıl gitmeyim ki?bence sende kimseye kulak asma pimpirikli olmakla alakası yok bu durumun..

esin21 e de katılmıyo diilim yani hem doktor randevu verdikçe git sende bunun pimpiriklikle alakası bencede yok

kesinlikle düzenli olarak doktora gitmelisin canım bende 9 haftalık hamileyim doktor kontrolünde ilerliyorum sonradan ah vah demektense böyle cahilliklerin yapılmaması lazım herşey gönlümüzce olsun inşşş

tabi canim gitmen gerekmekte! e zaten hemen hemen ilk aylarada ayda 1 kez yada 2 kez kontrol oluyor okadar fazla degil ki! sende birsey olmayabilir ama bu bebegindede olmayacak manasina gelmez!

evet gitmek gerekiyo
şikayetle alakası yok bunun
testler falan var hem
ilk zamanlar ben 3 haftada bir gidiyordum
ikili üçlü test,ayrıntılı ultrason,şeker yüklemesi falan bunlar için gitmek gerekli

ayyy ben gormeden duramiorum valla daha 12 haftalik hamileyim doktor randevumun disinda farkli doktorlara gidip kontrol ediorum icim rahatlio ve cokkk mutlu oluoruz:)))sositososito

bende çok özlüyorum bebeğimi. hep görmek istiyorum. zaten dr artık bana randevuda vermiyor. haftada bir 15 günde bir gidiyoruz eşimle.hareketlerine bakıyoruz eve gelincede uzun uzun konuşup hayaller kuruyoruz. 14. haftamdayım bende. napayım çok seviyom onu,giden param olsun.

bende her ay düzenli gittim ilk bebeğim
ama ikincisi olsada da giderim her ay çünkü artık okadar erken doğumlar var ki allah korusun sürekli takipte olmak en güzeli

bende sürekli gittim heray zaten insan gitmeden duramazki zor bekliyorum günüm gelsinde gideyim diye insan merak ediyo bebeği nasıl sağlıklımı ne kadar büyümüş görmek isteyo bencede gitmemek çok saçma

arkdaşlar benim ikinci bebegim ilk hamileliğimde bu kadar gitmemişdim:)elimde olsa her hafta gidicem onu görmek ellerini ayaklarını sağlıklı oldugunu duymak yetiyor bana bende ilk gebeliğimden sonra sadece tahliller için gidicem gitmem diyodum ama öyle olmuyor duramıyosun şuan yine söylüyorum birdaha hamile kalırsam gitmicem die ama:)dürtüyolar valla sağlıklı oldgunu duymak yetiyor.

valla hayret ediyorum böle insanlara ne kadar meraksızlar bana hergün gel deseler gidecek durumdayım randevuları hep iple çekiyorum bebeğimi görmek onun sağlıklı olduğunu duymak çok güzel bişey kimseyide kafaya takmıyorum isteyen istediğini söylesin ayrıca elimde böyle bi fırsat varken neden değerlendirmeyeyim ki ayrıca başıma şöle bişey geldi 36. haftada rutin kontrole gittiğimde tansiyonumun yüksek olduğunu farkettik ve 1 hafta hastanede yattım allahtan çok erken farketmişiz hiç bi sorun çıkmadı eğer o gün kontrole gitmeyip sallasaydım başıma neler geleceğini düşünmek bile istemiyorum yavrumun sağlığı herşeyden önemli....

bende bir sonraki randevuyu iple çekiyorum zaten. elimde değil çok merak ediyorum ve önemsiyorum. normali de bu herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…