• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Sık sık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

original

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
1.012
2.079
333
4 yaşında bir çocuğum Var, bu yıl kreşte ilk yılımız. 4 şişe antibiyotik kullandık dün yine ateşlendi, yarın dr. A gideceğiz ateşi düşmez ve yine kulak iltihabı deyip antibiyotik yazar diye çok korkuyorum.

siz bir kışta ne kdr antibiyotik kullandınız bizim gibi olanlar var mi? Bu süreç ne zamanbitecek..

Merhaba, anaokuluna başlayınca çocuklar cok hasta oluyorlar. Benim kizimda cok hasta oluyordu. Ama bu demek degilki her hastalikta antibiyotik kullanilmali.

Büyük kizim 2 yasindayken kadir tugcuyu tanidim. Dr ve bir sitede sorulari cevaplıyor.
Normal dr a goturuyorum . İnternetten bu dr a soruyorum genelde. Ama yillardir okuyarak ve tecrubeyle, hastaliklari antibiyotik siz atlatmaya başladık.
Aslinda antibiyotige karsi degilim. Ama bizim dr.lar her seye veriyor malesef. Bir sürü hastalik atlattik antibiyotiksiz.
Bu dr un yazdiklarini okumanizi tavsiye ederim. Uye olup soru sorabilirsiniz.

Merhaba, anaokuluna başlayınca çocuklar cok hasta oluyorlar. Benim kizimda cok hasta oluyordu. Ama bu demek degilki her hastalikta antibiyotik kullanilmali.

Büyük kizim 2 yasindayken kadir tugcuyu tanidim. Dr ve bir sitede sorulari cevaplıyor.
Normal dr a goturuyorum . İnternetten bu dr a soruyorum genelde. Ama yillardir okuyarak ve tecrubeyle, hastaliklari antibiyotik siz atlatmaya başladık.
Aslinda antibiyotige karsi degilim. Ama bizim dr.lar her seye veriyor malesef. Bir sürü hastalik atlattik antibiyotiksiz.
Bu dr un yazdiklarini okumanizi tavsiye ederim. Uye olup soru sorabilirsiniz.

çokteşekkür bakacağım, benimki kulak iltihabı olduğu için direk veriyorlar antibiyotiği

Kizimda 4 yasina girecek bir defa antibiyotik kullandik.ama oglum da orta kulak iltihabi sık tekrarladigi icin 2 yasina girecek 3 4 defa oldu cocuga gore degisir yani.

Kulak iltihabı, geniz akıntısı, geniz eti sorunlarının alerji kaynaklı olduğunu okuyorum her yerde. Çok süt ürünü tüketiyorsa özellikle süt tüketimini sınırlamaya çalışın. Altta yatan başka alerjiler var mı mutlaka araştırın. Kan grubu 0 yada A ise süt ürünlerine ve glutene karşı çok temkinli olmanızı öneririm.

Antibiyotik sadece zararlı bakterileri değil vücudun doğal faydalı florasını da yok ettiği için antibiyotik sonrası hastalıklara daha açık hale geliyor vücut. O yüzden antibiyotik son son çare olmalı. Mümkün mertebe ilaçsız yaşamayı öğrenmek için fitoterapi bilen ve fakültede aldığı eğitimle bir ömür çalışmak yerine kendini sürekli tazeleyen bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederim. Instagramda çocuk doktoru Ömer saltan ve Filiz Gökaslan'ı okuyorum ben genellikle fakat araştırırsanız fototerapi bilen çok fazla doktor olduğunu göreceksiniz.

4 yaşında bir çocuğum Var, bu yıl kreşte ilk yılımız. 4 şişe antibiyotik kullandık dün yine ateşlendi, yarın dr. A gideceğiz ateşi düşmez ve yine kulak iltihabı deyip antibiyotik yazar diye çok korkuyorum.

siz bir kışta ne kdr antibiyotik kullandınız bizim gibi olanlar var mi? Bu süreç ne zamanbitecek..
Aynen sizin durumdayım. Bir an ben yazdım sandım. Bizde 5 şişe kullandık sanırım. Anaokuluna başladı bu sene. Bademcikleri şiş sürekli. Dün yine ateşi vardı. Bugün yok ateş şükür.
Çocuk doktoru 6 ay bu şeklide devam edecek, okula başladığı sene böyle oluyor dedi en son gittiğimizde.

Aynen sizin durumdayım. Bir an ben yazdım sandım. Bizde 5 şişe kullandık sanırım. Anaokuluna başladı bu sene. Bademcikleri şiş sürekli. Dün yine ateşi vardı. Bugün yok ateş şükür.
Çocuk doktoru 6 ay bu şeklide devam edecek, okula başladığı sene böyle oluyor dedi en son gittiğimizde.
Size de büyük geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏻🙏🏻
çok üzülüyorum nedense yalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlatıyor

Doktora gitmekten bıktık artık. Antibiyotik sürekli.... Sizin de ateş düşer umarım.
Aynen her hafta doktordayız, çocuk kanka oldu doktorla.. altında başka birşey mi var diye korkuyorum ya da okuldan mı alsam acaba diyorum.. bir de bebeğim var evde, zaten senin de var galiba 2019 ekim annelerinden hatırlıyorum sanki seni 😊

Aynen her hafta doktordayız, çocuk kanka oldu doktorla.. altında başka birşey mi var diye korkuyorum ya da okuldan mı alsam acaba diyorum.. bir de bebeğim var evde, zaten senin de var galiba 2019 ekim annelerinden hatırlıyorum sanki seni 😊
Evet aynen benimde bebek var. Dün eşimle okuldan mı alsak dönem bitince diye konuştuk ☺️

Okulu da seviyor kıyamıyorum da

Evet aynen benimde bebek var. Dün eşimle okuldan mı alsak dönem bitince diye konuştuk ☺

Okulu da seviyor kıyamıyorum da
Ahah aynen bizim de öyle.. devlet okuluna gidiyor, sınıfı çok rutubetli o nedenle başka sınıfta olsa bu kdr hasta olmaz mi diye düşündüm

Ahah aynen bizim de öyle.. devlet okuluna gidiyor, sınıfı çok rutubetli o nedenle başka sınıfta olsa bu kdr hasta olmaz mi diye düşündüm
Devlet okulunda ama Bizim öyle bir sıkıntı yok şükür. Sınıfında da sürekli gelmeyen öğrenci oluyor hastalık nedeniyle hepsi öyle demekki diye düşünüyorum.
Benim ki yemek çok seçiyor bağışıklığı daha zayıf sanırım.

Geniz eti alınınca hastalık sayısında azalma oldu mu. Bende şüpheleniyorum da
Antibiyotik kullanmadan tedavi oluyoruz. Kreşe gidiyor zaten sürekli hasta ağız burun akıyor. Bağışıklığı düşük gibi geliyor artık

Evet ilk sene çok hasta oluyolar kızım da bu sene yeni başladı kreşe..2 defa kullandık antibiyotik malesef.. size nazaran kısmen daha iyi ama her akşam muhakkak hastalık belirtisi oluyo ya öksürük ya burun tikaniikligi her gün nerdeyse bı ölçek ilaç içti 4 aydır ya calpol ya ibufen tarzı ilaçlar.. ayrıca KBB 3 defa götürdüm son dr kışın iyi sonuç çıkmaz geniz eti kışın griple beraber sık buyir dedi.. ama siz kulaklarını bı gösterin bizimkinin kulağı iyi.. çok zor gerçekten ilk sene çok yıpratıcı olabiliyor.. kadir tugcuyi bende tavsiye ederim bende sık sık soru soruyorum yardımcı olackatir

Back