Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sığır iliği maskesi deneyimleri

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

redorack

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
22
16
Herkese selamlar,

Saçlarım bildiğiniz 20 yıldır dökülüyor polikistik over yüzünden. Toka kıran saçlardan, toka tutmayan saçlara kadar vardım. Mecburen kısa kullanıyorum, kel amcalar gibi o yönden bu yöne, bu yönden o tarafa falan tarıyorum.

Denemediğim ne kadlı bilemiyorum bu kadar yılda. Çam terebentin, envai çeşit pahalı serum, yağla bakımlar, bıttım sabunları, özel şampuanlar, tonikler, popodan iğneler vs vs...

Nedense yıllar önce babaannemden de saç fışkırttığını duyduğum ama bir türlü midemin kaldırmadığı bu yöntemi burada okuduklarım yüzünden denemeye karar verdim.

Kasaptan aldığım iliği, çok az bir suyle erittim, içine z. yağı, lavanta yağı ve bir küçük şişe de yılan yağı koydum. Bu hafta içinde ikinci uygulamayı da az önce bitirdim. Lavant ayağı sayesinde koku moku olmuyor, bilginize...

Saç dökülmesi ciddiyse öyle bir seferde durmaz, o yüzden sabırla devam edeceğim ve sonuçları sizinle paylaşacağım.

Zira eğer bende işe yarıyorsa -ki erkek tipi dökülme bendeki, geri dönüş zor- herkeste işe yarayacak demektir neredeyse.

Minik bir notum var, herkes zor arındırıldığını söylüyor zira. Eğer şampuanlamadan önce sıcak suyla biraz yağı akıtırsanız ve yine saç dökülmesine faydası olan bıttım sabunu ile ilk turu yapıp iki kez de şampuanlarsanız birşey kalmıyor saçta.

Genel olarak da, saçlarınız çok sönükse, şampuanlamadan önce bir kez sabunla yıkamak, saçları bir miktar dolgun gösterir zaten...

Zamanla, umuyorum ki faydasını görürüm, size fotoğraflı ilerlemeyi gösterme şansım olur.

Haydi şans dileyin...

Bende saç dökülmesi olayı neredeyse durdu mevsimlere göre de artıp azalıyor ama senin bu yönteminide kullanmak isterim benim saçlarım uzun 100e kadar saç dökülmesi normal olarak karşılanıyor ama ben onu bile istemiyorum. Sonuçlarını bekliyorum.

Buradaki birçok konu başlığında çok çok etkili olduğundan söz edilmiş, genel olarak da araştırdım. Umarım faydası olur...

Zamanla fotoğraf da paylaşacağım...

Bende saç dökülmesi olayı neredeyse durdu mevsimlere göre de artıp azalıyor ama senin bu yönteminide kullanmak isterim benim saçlarım uzun 100e kadar saç dökülmesi normal olarak karşılanıyor ama ben onu bile istemiyorum. Sonuçlarını bekliyorum.

3 haftadır düzenli uyguluyorum, bu hafta birini kaçırdım, demek ki 5 kez uygulamışım. Şu anda sonuçlar şöyle:

Saçlarım kesinlikle daha dolgun duruyor, eşim de hemfikir bu konuda. Küre başladığımda saç derimde o ufak ufak çıkan saçlar neredeyse yoktu, şimdi var.

En azından çıkma ihtimali olan saçları desteklediğini düşünüyorum.

Arıtma problemi için önce bir kez bıttım sabunuyla yıkıyorum, sonra iki kez sarmısaklı şampuan kullanıyorum.

iki kür arasında yıkanacaksam bitkisel bir losyon buldum, içinde ısırgan vs bitki özleri bulunan, onu uyguluyorum banyodan önce yarım saat kadar.

3 haftadır düzenli uyguluyorum, bu hafta birini kaçırdım, demek ki 5 kez uygulamışım. Şu anda sonuçlar şöyle:

Saçlarım kesinlikle daha dolgun duruyor, eşim de hemfikir bu konuda. Küre başladığımda saç derimde o ufak ufak çıkan saçlar neredeyse yoktu, şimdi var.

En azından çıkma ihtimali olan saçları desteklediğini düşünüyorum.

Arıtma problemi için önce bir kez bıttım sabunuyla yıkıyorum, sonra iki kez sarmısaklı şampuan kullanıyorum.

iki kür arasında yıkanacaksam bitkisel bir losyon buldum, içinde ısırgan vs bitki özleri bulunan, onu uyguluyorum banyodan önce yarım saat kadar.

Maskeye devam ediyor musunuz nasıl gidiyor ?

Ne yazık ki iş yoğunluğu nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. Zaman bulamıyorum ama ilk fırsatta devam edeceğim. Faydasını görmeye başlamıştım.

Merhaba kızlar hala yapan varmı şuanda ilk iliğim kafamda üç saat dursa yeter heralde baya olmus yaznayalı sonuclarıbız nedır ne kadar yaptınız

Cevap gelmemiş gerçi ama ben de sorayım 3yıl geçse de redorack nedir durum? Ya da yapan biri varsa ???

Yine geldim ben :) Yine envai çeşit ürün deneyip başarılı olamayıp en başa döndüm. Sığır iliği ve hindistan cevizi yağı karıştırıp yapıyorum 4 haftadır. Avuç avuç dökülüyordu, direkt olarak dökülme durdu. Kesin daha hacimli saçlar. Bu kez en az 6 ay devam etme sözüm var kendime.

ben de yapmayı düşünüyorum bu maskeyi az önce araştırırken buldum. sığır iliği bulma konusunda sıkıntılarım var ama, kasaplar direkt kemik mi veriyor nasıl oluyor :deli:

Yine geldim ben :) Yine envai çeşit ürün deneyip başarılı olamayıp en başa döndüm. Sığır iliği ve hindistan cevizi yağı karıştırıp yapıyorum 4 haftadır. Avuç avuç dökülüyordu, direkt olarak dökülme durdu. Kesin daha hacimli saçlar. Bu kez en az 6 ay devam etme sözüm var kendime.

Ben de artık kelliğe 5 kala durumundayım, kısa saç kullanmak da kâr etmiyor. Ben de deneyeceğim, pko yüzünden döküldüyse bu saçlar umarım yeniden çıkar :KK43:

Merhaba. Bendede erkek tipi dökülme ama bir durum var, yağ kullanınca avuç-avuç dökülüyor. Mesela hindistan cevizi yağı. Bir sürsem biraz bekletip yıkasam o yıkamada dökülmeyen 3-5 tane saç varsa oda gidiyor. Yağdan korkar oldum. Sizdede böyle durum yaşandımı? Sığır iliği yağlı olduğu için oda dökermi acaba...

Merhaba. Bendede erkek tipi dökülme ama bir durum var, yağ kullanınca avuç-avuç dökülüyor. Mesela hindistan cevizi yağı. Bir sürsem biraz bekletip yıkasam o yıkamada dökülmeyen 3-5 tane saç varsa oda gidiyor. Yağdan korkar oldum. Sizdede böyle durum yaşandımı? Sığır iliği yağlı olduğu için oda dökermi acaba...

Evet dikkat etmek gerekiyor her bakım herkese yaramıyor zeytinyağı da döküyor... Dikkat etmek lazım önce deneyip ya devam ettirmek yada bırakmak...

İlik maskesini bende ara ara yapıyorum. Denemediğim şey kalmamıştır herhalde. içlerinde en işe yarayan ilik maskesi ve maya maskesi gibi geldi bana. İlik tam olarak yağ gibi değil. Zeytinyağı veya diğer yağlar gibi dökülme yapmadı bende. Ben ilik maskesine nohut tanesi kadar hindistan cevizi yağı, bir kaç damla hiny ve yılan yağı, keratin ekliyorum. Birde öncesinde bemiks, evigen, bepanthen ampulleri sürüp üzerine ilikli karışımı sürüp bekletiyorum. Ayrıca doppelherz l sistein çinko vitamin kullanmaya başladım. Yanlarım çok açıldı farklı bir çözüm fikri olan varsa yeni fikirlere açığım

Merhaba, ne durumdasın arkadaşım? Ben de ducray samp +ducray tablet alıyorum, perfect il ile dönüşümlü. Alopesia şampuan ve saç kremi de kullanıyorum.
Biotin, çinko, demir de alıyorum ama çok düzenli değil. Fakat şu ara hiç olmadığı kadar kötü durumda saçlarım, artık dökülene üzülmeyi bıraktım kalanlar da kalitesiz peruk gibi duruyor. Zaten lipödem (ağrılı yağ hastalığı) de çıktı başıma çok mutsuzum

Merhaba, ne durumdasın arkadaşım? Ben de ducray samp +ducray tablet alıyorum, perfect il ile dönüşümlü. Alopesia şampuan ve saç kremi de kullanıyorum.
Biotin, çinko, demir de alıyorum ama çok düzenli değil. Fakat şu ara hiç olmadığı kadar kötü durumda saçlarım, artık dökülene üzülmeyi bıraktım kalanlar da kalitesiz peruk gibi duruyor. Zaten lipödem (ağrılı yağ hastalığı) de çıktı başıma çok mutsuzum
Her ne destek kullanırsanız kullanın, bu maske kesin çözüm. Yazdan beri elimden geldiği kadar yapıyorum. Kuaförüm de onayladı, haftada birse ikiye çıkar dedi ama uygulaması da arıtması zahmetli, haftada bir veya iki haftada bir devam ettim. şu anda kafamda normal saçlarımdan başka 3 parmak uzunluğunda yeni saçlarım var. Ben ilik ve hindistan cevizi yağı karıştırıp yapıyorum, küp buzluklara koyup donduruyorum. Kullanacağım zaman 1 tanesini çıkarıp uyguluyorum. Saçın geneli için değil de diplere yapıp , uçlara farklı, daha hafif yağlar kullanıyorum arındırırken kurutmasın diye. Lütfen yapın. Yanında ek serum vs uygulamak istiyorsanız da ek olsun ama temel bu...

X