Siğil tedavisinde alternatif tıp

odessia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
62
1
52
merhaba elimde bir siğil çıktı sonra bi tane daha sonra bitane daha 3 tane oldular bunlar için ne kullansam iyi gelir acaba çevrenizde bununla ilgili bir tedavi yöntemi duydunuzsa yazarmısınız bana ben siğellerden çok korkardım şimdi ellerimdeler :1shok:

merhaba elimde bir siğil çıktı sonra bi tane daha sonra bitane daha 3 tane oldular bunlar için ne kullansam iyi gelir acaba çevrenizde bununla ilgili bir tedavi yöntemi duydunuzsa yazarmısınız bana ben siğellerden çok korkardım şimdi ellerimdeler :1shok:

siğil (verruca)

Normalde siğiller virüsler tarafından oluşturulur, yani gerçekte derinin bir enfeksiyon hastalığıdır. Ama günlük yaşamda bu gerçeğin pek önemli bir rolü yoktur. Çünkü siğillerin oluşmasındaki en önemli etken, virüslerin etkisinden ziyade derinin duyarlılık derecesidir. Eğer deri duyarlı ise, genellikle ellerde, üstderi hücrelerinde siğiller oluşur. Yaşlılık siğilleri ise genellikle gövdede, ama boyunda, yüzde ve koltuk altı bölgesinde de oluşabilir. Bu tür siğillerin oluşum nedeni, yaşlı kişilerin derilerinde fazla miktarda yağ birikimidir. Bu durumlar herhangi bir tedavi gerektirmez.

Arnika esansı(tentürü):
Arnika(Arnica montana) esansının hazırlanmasında taze çiçeklerin sarı yaprakları kopartılarak bir şişeye 2/3 oranında doldurulur ve üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. Sıvı çiçekleri örtmelidir. En azından iki hafta boyunca sıcak bir yerde bekletilen şişe arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir.

Böyle hazırlanan arnika esansı ile ıslatılan bir pamuk günde birkaç kere siğillerin üstüne bastırılır.

Aynısafa özsuyu:
Taze aynısafa bitkisinin(yaprak, çiçek, sap) özsuyu siğilleri ve uyuzu ortadan kaldırır. İnce kıyılmış bitkinin özsuyu bir meyve sıkacağı aracılığıyla elde edilir. Taze özsu gün boyunca pek çok kere siğillerin üstüne sürülür.

Kırlangıçotu özsuyu:
Kırlangıçotu özsuyu da tedavi edicidir. Taze bitkinin yer üstündeki, tümü, iyice yıkandıktan sonra ince kıyılır ve henüz nemliyken mutfak robotuna atılır. Elde edilen taze bitki özsuyu gün boyunca pek çok kere siğillere sürülür.

İsveç Şurubu:
Şurupla ıslatılmış bir pamuk parçasıyla siğiller, yok oluncaya kadar sık sık nemlendirilirler.

Alıntıdır.

eğer çevrende incir ağacı var ise taze yeni olgunlaşmamış incir sütünü sür.tabi ki incir yazın olgulaştığı için biraz beklemen gerekiyor.

canım bendede çıkmıştı dr bana verrutol diye bi ilaç verdi böyle oje gibi şişede uhu gibi kokan bişey sigilin üzerine sürüyorsun sabah akşam 2 yada 3 günde gidiyor diye bilirim. ama sabah sürdün mesela akşam sürmeden üzerindeki ilaç kalıntısını uhu gibi kazıyıp tekrar sürüyorsun hava almamış olucak yanii 3 cü sürmemde falan yanmaya başlar panik yapma sigilini ilaç yakıyor. sanada sigilsiz günler canım

merhaba benım yuzumde cıkmıstı siğil alın bolgemde goz kapagıma kadar yayılmıstı. sonra kk da cevız yagının sıgıllerının yok ettıgını okudum.o zamana kadarda bır suru ılac kullandım aralarında verrutol dıye bı ılac mahvetmıstı yuzumu. hemen gıdıp aktardan cevız yagı aldım ve 4 gun sonra sıgıllerım yok olmustu. mucuzeydı sankı yuzumde oldugu ıcınde herkes soruyordu suratına ne oldu dıye psıkolojım bozulmustu. şiddetle tavsıye ederım kullan hıcbır yan etkısıde yok. gecmıs olsun. sevgıler....

merhaba benım yuzumde cıkmıstı siğil alın bolgemde goz kapagıma kadar yayılmıstı. sonra kk da cevız yagının sıgıllerının yok ettıgını okudum.o zamana kadarda bır suru ılac kullandım aralarında verrutol dıye bı ılac mahvetmıstı yuzumu. hemen gıdıp aktardan cevız yagı aldım ve 4 gun sonra sıgıllerım yok olmustu. mucuzeydı sankı yuzumde oldugu ıcınde herkes soruyordu suratına ne oldu dıye psıkolojım bozulmustu. şiddetle tavsıye ederım kullan hıcbır yan etkısıde yok. gecmıs olsun. sevgıler....
HEMEN DEN,YCEM CNM
SAOL PAYLAŞIMIN İÇİN

Bendede var elimde dikkatli bakmayınca belli değil, ama yayılması ihtimali var.Bende bu ceviz yağını bi ara denemeliyim.

eğer çevrende incir ağacı var ise taze yeni olgunlaşmamış incir sütünü sür.tabi ki incir yazın olgulaştığı için biraz beklemen gerekiyor.

incir sütü gerçekten iyi geliyor,ceviz yağını hiç duymamıştım ama o da iyidir mutlakaa.sama size yazacağım bir tedavi şekli daha var ki denenmiş ve onaylanmıştır:1closedeyes:KK43:ama inanıp inanmamak size bağlı)

bir cumartesi günü , siğil okumak için "el almış"biri tarafından okunan ve saksıya ekilen arpa,buğday vs.tohumlar,gereğince sulanır,yeşerdikten sonra su verilmez;kurumaya bırakılır...o filizler kurudukça,eldeki siğiller de kurur gider yok olurşutarafagitti

aslında bir yöntem daha var ama babaanneme sorup bilgi tazelemem lazım;yeni doğmuş AYa hitaben tekerleme gibi bişiler söylenip,dua okunuyordu galiba:uhm:unutmuşum yaafisfisfis :roflol:

incir sütü yanlızca siğillerin üzerine sürülecek. biraz kaşıntı yapabilir. artık onada katlanacaksınız

incır sutu benı mahvettı kanattı sıyah yaptı sıgıllerımı ve ustelık yuzumdeydı

cevız yagı...yesıl cay agacı yagı ve feslegen yapraklarını ezıp suyunu surun

evet, siğil tedavisi için önce dermatologlar asitle yakma şeklinde, siğillerin üstüne tek tek sürülen ilaçlar veriyorlar. bu yöntemden faydalanamayan ya da istemeyenler için de pek çok yöntemden bahsediliyor. incir sütü, dua, dolunay zamanı yapılan ritüeller vs... şu anda elinde siğili olan kimse var mı?

..................................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
ya benim de wardı bir tane doktora gittim yaktı bir sene sonra yine çıktı aynı yerden sonra dikişle aldı bişiler yaptı ve elimde iz kaldı:KK43:Şimdi tekrardan o bölgede ufaktan bi tane daha çıkmaya başladı..Ne yapsam acaba yengem de incir sütü dedi..Yoksa ceviz yağını mı denesem.Herkeste farklı oluo sanırım

merhaba kızlar
lise yıllarımda benimde dizimin az yukarısında kocaman siğil çıkmıştı. Annem yeni ay doğduğunda (ayın hilal hali) akşam ezanından sonra aya doğru dua okudu bildiğimiz el süpürgesi ile siğilin üzerini sembolik olarak süpürdü. iki haftaya kalmadı siğilim kabuk kabuk olup döküldü ve izi bile kalmadı.
şimdi 3 yaşında kızım var geçen yaz onunda elinde siğil çıktı, eşim doktora götürelim dedi. yok dedim onun doktoru annem. aynı işlemi kızımada yaptı hatta evde o eski süpürgelerden yoktu, plastik balkon süpürgesiyle süpürdü, kzımın siğili bir haftada yok oldu. Eşim bizimle dalga geçmişti. Üfürükle geçermi diye:)))
Valla kızlar doğa üstü bişey ama ben ve kızım yaşadık gerçek yani. Anneme sordum hangi duayı okuyosun dedim, bildiğimiz dualar fatiha, ihlas dedi.

bende siğil vardı sanırım yine burdan öğrenmiştim ceviz yağı sürdüm hatta pamuğu üstünden bıraktım iki günde geçti tavsiye ederim.

bende aynı dertten müzdaripim. siğiller yüzümde. dr. a gittim ilaç verdi. kullandım malesef geçmediler. şimdi incir sütü sürüyorum çok yaktı yüzümü. kızardı hepsi. aktardan isveç şurubu aldım bakalım onu deneyeceğim. olmadı ceviz yağınıda denerim. ay geçse şunlar biran önce bıktım 1 senedir..

benim oglumun yüzünde yassı sigil denilen sigil vardı ne doktor ne krem fayda etti iyice yayıldı 1 ay kadar önce okuttum küçükler kayboldu büyük olanlar baya küçüldü .inanmak lazım oglumun yüzünde kolunda son olarak dondurdum ama yine tekrarladı. yanık gibide izi kaldı allahtan sadece kolu ve kulagının arkasını d ondurdular .çogu alnında doktor beyne yakın çok agrı yapar dedi oyüzden kolunda önce deneyelim demişti

benim oglumun yüzünde yassı sigil denilen sigil vardı ne doktor ne krem fayda etti iyice yayıldı 1 ay kadar önce okuttum küçükler kayboldu büyük olanlar baya küçüldü .inanmak lazım oglumun yüzünde kolunda son olarak dondurdum ama yine tekrarladı. yanık gibide izi kaldı allahtan sadece kolu ve kulagının arkasını d ondurdular .çogu alnında doktor beyne yakın çok agrı yapar dedi oyüzden kolunda önce deneyelim demişti

benimde yüzümdekiler aynı düz siğil geçmek bilmediler. kremleri kullandım dahada arttı.

herkes okuttum geçti diyor. kimi bulup kime okutayım ben şimdi :KK43: ne yapsam bilemiyorum çok sıkıldım gerçekten..

X