Sigarayı sevmesem içemezdim..

hammer

papatya
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
326
3
bu konu beni çok geriyor arkadaşlar,lütfen yanlış anlamayın.Ağzında sigarayla keyif yaparken nasıl bırakmak istediğini anlatan insanlar beni geriyor.Bu muhabbet uzarsa olduğum yerden kalkarım.Ben inanılmaz bir sigara tiryakisiyim,ama gerçekten bu konuya taksam ve bırakmak istesem sanmam ki bu kadar konusunu yapayım.Günde en az 2 paket içerken sonuçta hamile olduğum için 3 hatta 1 e indirdim.Yani bu tamamanen bize bağlı.Bunun bu kadar konuşulacak bi konu olduğunu düşünmüyorumve ben sigara içerken karşımda sigara içen birinin aman bugün şu kadar sigara içtim bırakmaya çalışıyorum muhabbeti beni hakkaten sıkıyor.istemeyen içmesin,içen de konuşmasın lütfen.ben istiyorum ve içiyorum,o an zevkimin bozulmasını da istemiyorum:KK43:

Marhabalar..Konu başlığımız:Zararlı Alışkanluklar:Bağımlılık Tiryakilik:nazar:
Doğal olarakta paylaşımlarımız bu yönde
Burada yapılan paylaşımlar sayesinde..belki sağlık prb.leri yüzünden
Belkide kend iisteği nedeniyle
Sebep her ne olursa..başarabilen arkadaşları görebilirsek..ne mutlu bize :KK71:

ben de günde 2 pakete yakın içerdim. bayılarak hem de. 3 gün öncesine kadar. sürekli ağrıyan ciğerlerim son alarmı da verip, öksürdüğümde elime kan gelerek belirtti rahatsızlığını.

doktora gittim hemen, filmler onlar bunlar derken lekeleri gördük...astım başlangıcı, kronik bronşit, faranjit bunlar yine iyi, kanser şüphesi varmış.

hala seviyorum diyebilirim ama üç gündür hiç içmedim. bundan sonra da düşünmüyorum içmeyi çünkü gerçekten çoook korktum.

biliyorum böyle moral bozucu şeyler duymak istemiyorsun. ben de öyleydim henüz 3 gün öncesine kadar. sigara kötü diyene bile kafa göz dalmak isterdim 'sana ne işine bak' tarzıydı yaklaşımım... sigara böyle harika bir dosttan öte resmen keyifti. başka açıklaması yok yani içerken acaip mutlu oluyordum. şimdi de burnumda tütüyor ama elime alıp içemiyorum...

umarım kızmazsın bunları söyledim diye. gönlünce olsun her şey...

valla bu zaman kadar sigarayı bırakmayı denemedim denemem de...sizin dediğiniz gibi değil olay en azından benim için.kaç kişiye sordum 40 yıllık içicilerden günde 2 paket içene kadar.hepsi sizin dediğiniz gibi istediğim için içiyorum diyorlar.ama ben ihtiyaç duyduğum için içiyorum.zevkten değil ihtiyaçtan.içmediğim zaman nefes darlığı çekiyorum(çok ilginç ama öyle)psikolojik mi bilmiyorum ama içmediğimin farkında bile olmadığım zaman nefes darlığı çekiyorum ve içme isteği duyuyorum.içemezsem o an nefes alamadığım için sıkıntı çöküyor içime ve ağlamaya başlıyorum.kimse de böyle bi şey duymadım ama benim böyle.ve bu kadar bağımlı olmama rağmen günde 5-6 tane içiyorum (bu sıra sıkıntılarımdan dolayı 8-9a çıkardım)zevk için sigara içtiğim çok nadirdir hep ihtiyaçtan....valla o yüzden başkalarının iradesini bilemem ama bende o irade daha doğrusu ruh ve beden sağlığı yok :KK5:

Geçmiş olsun lola. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşursun.
Sağlığımızdan önemli hiçbir şey yok ama maalesef kaybetmeden değerini anlamıyoruz.

Benim yorumum zaten burasi icin degil sosyal ortamlardan bahsediyorum oturup sigara icerken konusulmasina sinirleniyorum.

X