Sigarayı bıraktım...Neler kazandım...

kelebek2005

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
213
0
arkadaşlar bakıyorum sigarayı bırakmak için çabalayan pek çok arkadaş var. ilaçla yada iradeyle bırakmaya çalışanlar. ben sigarayı bırakalı 1 yılı geçti. eski yazdıklarıma baktım sanırım 16 ekim 2010 du. 13 yıl boyunca sigara içtim. bırakmadan önceki son zamanlarda sigara içmek beni rahatsız etmeye başlamıştı.bırakmak fikri kafamın bir köşesine yerleşmişti. eskiden olduğu gibi gönül rahatlığı ile sigara içemiyordum.
bırakmak için çok çabaladım. bırakltım başladım. ve şunu öğrendim. sigarayı bırakmak mesele değil. öenmli olan başlamamayı başarabilmek. ve bu ömür boyu süren bir mücadele. bıraktıktan sonra her başlayışımda beynimin bana oynadığı oyunlara yenildim. aman bir tanecik iç, birşey olmaz vs gibi.
son bırakma girişimimde ilaç falan kullanmadan birgün öncesinde tabiri caizse kusana kadar sigara içtim. ertesi sabah kalktığımda tabiki bir önceki o kadar sigara nedeniyle boğazım felaketti. tabiki ilk günler zordu. ama bu sefere beynimin oyunlarına kanmadım. sadece yemeklerden sonra, bir kerecekik diyen şeytanı gönderdim hep. bol yeşil çay, bol su ile kurtuldum bu illetten.
peki neler kazandım.

1. eskiden param yok diye alamadığım herşeyi alıyorum artık. cüzdanımdaki akrepten kurtuldum.
2. cildim ve saçımda gözle görülür bir değişme, güzelleşme var.
3. aslında eskiden üşengeç değilmişim sadece enerjisizmişim. sigara tüm enerjimi alıyormuş.
4. artık bebekler gibi uyuyorum.
5. sabahları kalktığımda boğazım yanmıyor.
6. özgürüm artık...yediğim yemeğin tadını çıkarıyor üzerine de bir fincan türk kahvesi içiyorum. sigara içmem lazım idye kendimi dışarı atmıyorum.
7. gün boyu aklımda sigara içmek ve fırsat yaratmaya çalışmak yok.
8. çocuğumla daha çok vakit geçiriyor, onu özgürce öğpebiliyorum.
9. kıyafetlerim sigara kokmuyor.
10. başım eskiden çok ağrırdı. artık ağrımıyor.

mutlaka başka arkadaşlarda birşeyler ekleyecektir bu listeye. düşünüp durmayın atın gitsin.
sevgilerimle...

kelebek hatırlarsan o dönem beraber bırakmıltık benimde 1 yılı geçti.
eylül 27 2010 da bırakmıştım.
ama bu aralar sorunlarım yüzünden maalesf günde 1 tane içmeye başladım,tehlikedeyim yani arkadaşım banada yardımcı ol içmesem arık çünkü 2.çocuğu düşünüyorum..

Ah neguzel keske bende birakabilsem bütün gün mutfakta bir nevi hapisim oğlum hep yanlız.1paket iciyorum hergün hele arkadas varsa sahada çok.esim icmiyo erkek gibi kokuyorum sigaraya ayırdığım vakti kendime ayırsam esın pervane olurdu etrafımda.kendime hiç bakmam 32 yaşındayım yaşıtlarımın yanına gitmeye utanıyorum o kadar yaşlı bı cildim varki.su an iciyorum mesela kahvaltı bile etmedim.çok zayıfım üstelik bıraksam kendime güvenimde gelecek biliyorum.cevrem çok ve tümü iciyo tam bugün deneyim dediğim gün birisi geliyo.platese baslayim evime kendime özen göstereyim bol su iceyim sağlıklı yasayim istiyorum ama yol yordamda bilmiyorum galiba sırf bu istikrarsızlığım yüzünden nefret ediyorum kendimden.sigara yüzünden evimin I'sini yaparken yoruluyorum zaten az olan saclarım beni terk etmeye devam ediyo çok çirkinim ve pis kokuyorum evimde kendimde bide üstüne para veriyorum Allah'ım banada yardım et...

Kelebek tebrik ederim çok imrendim sana, bende 6 gün önce bıraktım ama şuan sevdiğim hiçbişeyden zevk almıyorum, bu durum ne kadar sürer ne zaman ohhhh dicem ben dayanamıyorum

Kelebek tebrik ederim çok imrendim sana, bende 6 gün önce bıraktım ama şuan sevdiğim hiçbişeyden zevk almıyorum, bu durum ne kadar sürer ne zaman ohhhh dicem ben dayanamıyorum

merhaba
sigarayı bırakmak gerçekten çok zor birşey. ama imkansız değil. sürekli sigarayı düşünmemeye çalış. ilk 15 gün çok önemli zamanla alışacaksın. düşünsene sigara içmenin sonu yok. zararları saymakla bitmez. sakın vazgeçme. sakın bir nefes bile içme. sen artık sigara içmeyen birisin. kolaylıklar dilerim. ben hep buradayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…