Sigarayı bıraktım hasta oldum

22 yilmiyasiniz kac merak ettim
40 yasindayim aslinda 41 oldum ben bir anda biraktim birkac gün nikotin bandi uyguladim ya oyle birakiloyor yada birakilmadan icine cekmeden azaltilabiliyor ikiside cok irade istiyor.bir kere sigara icen insan aradan 5 sene gecsede yine iciyor o yuzden ne kadar ara verirseniz ve icinize cekmezseniz o kadarkar.ben cok cok az insan taniyorum gercekten yillar gecsede baslamayan 5 yil birakip icen cok gordum .10 yilda görülüyor..ben bir anda birakinca vucudum tepki verdi.cunku sigara bagisiklik sistemini baskiloyor.yani b...a veya ota hastalanmiyorsunuz..ama icmeyince bagisiklik aktiflesiyor polene hapsu ona hastalan buna tepki ver oluyor cogu bunyede bunu prof dr ahmet radim küçükustada boyle yazmis..ben de bunu onayladım yasayarak...ck kafaya takmayin bence icinize cekmeen az icerek spor yaparak hayata devam edin.ben sifa niyetine günde bazen 1 ,2 dal icime cekmeden cok az cekerek ufluyorum.daha mutluyum ve nefes problemim bogaz agrim azaldi şükür.yeni ameliyatta oldum eti kemigi aldirdim.bakalim nadip kismet insallah sifa bulucez

Ayyy nasıl biraktiniz ya suan bile içiyorum ama birakabilsem keşke (
Bence icinize cok cekmeden az icin derim birakamiyorsaniz çünkü hepsi irade istiyor.birakmakta biraktiktan aylar gecsede 1 sigara yakayim diye kan cekebiliyor.yani bir kere baslayan biiraksada ve birakmayi korumaktada irade istiyor aynen az icip icine cekmemek gibibasarilar

Öncelikle geçmiş olsun aynısı bana da oldu sigarayı bırakınca kış boyu burnu akmayan ben: Hastalıktan kurtulamadım nefes darlığı öksürük kusma vee hatta hayatımda ik kez zatüre oldum ama geçti çok şükür ciğerlerimin temizlenme süreciymiş bu sonrasında çok çok iyioldum.sabredin kolay değil vücut yeniden doğuyor resmen.hatta bi arkadaşımda 30 yaşından sonra astım başlamıştı sigarayı bırakınca o da iyi şimdi.

Insallah .cok tesekkurler bu bilgileri paylastiginiz icin.cunku kis boyu benim gibiler var mi ?benim gibi bu aciyi yasayanlar var mi diye internet arastirmasi yaptim ama bulamadim.Allah büyük insallah tesekkurler

İki yıl önce bende bırakmıştım tam bir yıl hiç içmedim. O ara bende de böyle boğaz ağrısı öksürük gibi rahatsızliklar olmuştu ilk 2 ay..ama sonrasında geçmişti çok iyiydim.
Sonra yine başladım lanet sigaraya tabi ki bu benim aptalligim. .ama şimdi yeniden bırakmak istiyorum.

Bayagi zaman gecmis ama bende yazayim bende 1 ayi gecti birakali ayni sekilde bogazima bisey yapisiyor sanki gicik tutmus bir hal var ama gecer diyorum farkindayim sigarayi biraktigimdan oldu.Bende daha fenasi kalbim.Kalbimi rahatsiz hissediyorum sanki damarlarim tikali agri var arada carpinti kollatimda ellerimde agri gecmiyor gittim kardiyolojiye efor ekg falan bisey cikmadi ama agrilarim var diye direndigimden sintigrafi cektirmwmi istedi dr oda ayri radyoaktif madde veriyolar damarlari goruntulemek icin evham yaptim yaptirmadim 10 gun gecti yine var sikintim yaptirayim bari dedi haftaya randevu aldim psikoloiim bozuldu.Yok biraktim nefes almam guzellesti sarki soyliyebilir oldum ama bu hallerden kwyfini yasiyamadim daha kurtulusun.Yoktur bisey insallah ojuyan bir dua ederde iyi dilekler gecirirse icinden allah razi olsun .......Kalbime agri giriyor bir yandan yaziyorum psikolojim bitik

sigara bağımlılığından kurtuluyorsunuz onun etkileri zamanla geçer

sigarayı bırakınca hasta olmazsınız

Sigara içerken kar yağmur soğukta dışarıda balkonda dikile dikile alismisim hasta olmazdim.. bıraktığım dönem soğukta kalmadığım icin usumeye karşı direnci azaldı.. Boğazlarım soğukta fena oluyor çünkü..

Tabiki hersey bir yana sigarayı bıraktığınız için tebrik ederim.. ne olursa olsun tek nefes bile çekmeyin bir ömür inşallah..

Insallah damarlari harap etmemisimdir bitti sigara cok sukur sunu biliyorum sigarayi biraktim diye yasadigim bu sıkıntılar sigara içersem çok daha beterleriyle karşılaşma olasiliğina dönüsecek o yuzden icsem mi diye bir düşüncem yok atlatsam şü şüreci kurtuluşumu kutlasam inşallah rabbim kurtulmak isteyen herkese nasip etsin

devam canım sakın sıgarayı bırakma

O nasil bi doktor ya??
Sifa niyetine sigara mi?
Bagisiklik sisteminizi baskilamak gerekiyorsa, bunun icin immun ilaclari var. Ayrica ben sigaraya olan hayranliginiz ve ihtiyaciniz sebebiyle, cunku meslegimi birakmak zorunda kalmaktan korkuyorum falan dahi yazmissinjz,her yeni gun psikolojik olarak yeni bir sebep urettiginizi dusunuyorum. Birden birakinca kanser de olunmuyor biraz arastirin.
Birden birakinca kanser olan insanlar zaten icmeye devam etse de kanser olacak olan insanlar. Doktorlar bunu bu şekilde açıkladılar. Ben de 10gün önce biraktim, su ana kadar aynı dediğiniz gibi bogaz agrisi, mide kramplari hatta anksiyete bile yasiyorum. Öksürmekten içim çıkıyor. Gittigim doktor şifa niyetine biraz sigara iç derse, onu sağlık bakanlığına şikayet ederim.

Size bir örnek. Sedef örneğin bagisiklik sistemi hastaligi. Bagisiklik sistemi gereksiz yere tehdit olmadigi halde kendi derisini tehdit gibi görüp ona saldiriyo. Bir bagisiklik sisteminin fazla calismasi hastaligi sedef. Sizin kurdugunuz denkleme göre, sigaranin pek çok sedefliye şifa olmasi lazim örneğin?

Ben şunu bilirim, dedem su an gogus hastanesinde akciger kanseriyle bogusuyor. Dedem agzina sigara koymamis. Ama oradaki insanlarin yuzde 90i, sigaradan kanser olmuş. Ve ölüm döşeğinde bile sigara sayıklayan insanlar.

Bu illet iyi birşey olmaz, olamaz.

Umarım doğru bir hekim ile, psikolojik olarak destek alabileceginiz bir psikolog ile, birakirsiniz.

Valla benim bir tanıdığımda sigarayı bırakınca aynı sizin gibi oldu. Çözüm olarak tekrar Sigaraya başladı düzeldi:))))

Bende Safela hnm ile birebir aynı sorunu yaşıyorum.Boğaz ağrılarım dayanılacak gibi deği ağrı kesici bile fayda etmiyor.Doktorum en son mr çektirmeye yönlendirdi.Sigarayı bırakalı 3 ay oldu 3 aydır sürekli hastanedeyim.Bırakmanın bile bedeli varmış.Böle bir sorun yaşayıp çözüme ulaşan var mı?

Brn bir ara birakmistim agzimda yaralae cikmisti malesef uzun sure dayyanamadim ama siz pes etmeyin

Brn bir ara birakmistim agzimda yaralae cikmisti malesef uzun sure dayyanamadim ama siz pes etmeyin

Benim ağız yaralarım çok olmadı uzun süren geçmeyen boğaz ağrım var bugun tomografi çektirdim.Benim gibi sorun yaşayan olsa içim rahatlayacak sizinde boğazınızda uzun süren ağrı olmuşmuydu?

Benim ağız yaralarım çok olmadı uzun süren geçmeyen boğaz ağrım var bugun tomografi çektirdim.Benim gibi sorun yaşayan olsa içim rahatlayacak sizinde boğazınızda uzun süren ağrı olmuşmuydu?
Bogaz agrisida olmusti oksurukte cok olmustu vucut nikotini atiyor bazi tepkiler veriyor.
Beni en cok zorlayan aGzi yaralarim olmusti damagim kabarmis su toplamisti resmen

Üstünden çok zaman geçmiş ama belki belki okursun. Aynı şikayetler bende de vardı, sigarayı bırakma sürecinde boğazim inanılmaz ağrırdı. Sanki lenf bezleri, yumuşak dokular şişmiş, gırtlağimda koca bir yumru ve basınç, boğazımda kuruluk hissi... Yine bir sigara bırakma denememde karbonatlı suyu keşfettim. Midem için içiyordum, boğazıma da faydası olduğunu gördüm hem de çok net bir etkiyle. Yumuşacık yaptı boğazımı. 1,5 lt suya bir çay kaşığı karbonat at, çok dolu dolu olmayacak şekilde. Gün içinde su ihtiyacını bundan karşıla. İçimi de kolay, rahatsız edici bir tadı yok. Herkese tavsiye ederim.

merhabalar herkese benim eşimde 4 ay önce bıraktı sigarayı aynı sorunlardan muzdarip. Önce dil yanması ağrısı sonra da boğaz yanması yaşadı aftlar çıktı boğazında ve hala da yaşıyor bu sorunları. Öncesinde 10 yıldır aktif bir şekilde sigara içiyordu. Tüm kontroller tahliller tetkikler yapıldı çok şükür bi şey çıkmadı ve hala kontrol ediliyor. Ama bu boğaz ağrısı yaşam kalitesini çok etkiliyor ve de psikolojik durumunu. Yorumlardan okuduğum kadarıyla aynı sorunları başlığı açan da dahil olmak üzere bi kaç kişi daha yaşamış. Ben şu an ne durumdasınız merak ediyorum, bu şikayetleriniz geçti mi, geçti ise nasıl yöntemler denediniz? Biraz eski bir başlık ama yazarsanız ne durumda olduğunuzu çok memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…