• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bıraktım hasta oldum

safela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
86
45
88
49
Arkadaşlar sigarayı bırakalı 4 ay geçecek neredeyse .ama sigarayı bıraktığımdan beri özellikle boğaz ağrım konuşmakta güçlük yaşamam beni bırakmadı.öğretmenim ve eskiden günde 10 saat ders anlatabilirken şimdi 2 saat bile konuşamıyorum.boğazım konuştukça müthiş acıyor. doktor doktor geziyorum çareyi 4 aydır antibiyotik yutturmakta buldular.benim gibi böyle hastalanan varmı sigarayı bıraktıktan sonra..çok zor durumdayım aynı deneyimi yaşayanlar varsa paylaşsın belki bir çare olur. selamla

Sigarayı bıraktıktan sonra her gün doktordaydim. Her gün ayrı bir yerim agrirdi. Bir gün disim bir gün agzimda Aft çıkardı bir gün bogazim. .......... direnin az kalmis. Şöyle düşünün tekrar baslasaniz birakacagiz zaman yine aynı ağrıları cekeceksiniz. Sabredin 2 aya geçecek vucudunuz toparlanacak.

Ben ilk bıraktığım da köhür köhür öksürüyordum. Ne derece doğru bilmem ama annem zehir atıyorsun dedi. Cidden sabredin bir kaç ay sonra hiç kalmayacak.
Şimdi geçti tüm o öksürükler falan resmen ciğerim açıldı. Biraz sabredince vücut daha iyi oluyor. Artık üç kat çıksam tıkanmıyorum. Koşunca nefes nefese kalmıyorum artık.
Geçiyor ve geçince daha iyi olacaksınız. Ama sabredin, en doğru kararlarımdan biriymiş bırakmak.
Tebrikler

Ev yapımı yoğurt Yemeni tavsiye ederim, sigaradan bulunan zehirli maddeleri atmada yardimci olur. Bu benim düşüncem tabiiki sağlıkla ilgili bir bölüm bitirmedim ama faydasını görenleri tanıyorum.

Çok Çok teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgiye desteğe.sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.yoğur yiyorum hemen hemen hergün bal,gıda takviyeleri..4 ay geçti çok şükür 2 ay dahamı sabır diyorsunuz.6 ay sonra mı rahatlıyor insan.ben bazılarına soruyorum 1 ay sıkıntı yaşadıklarını en fazla söylüyorlar. 4 aydır düzelemeyince ve bu konuda doktorlar hiç bir bilgi vermeyince (SİGARAYLA ALAKASI YOK DİYEN DOKTORLAR ÇOK ÇÜNKÜ ) bende çareyi sizlere sormakta buldum.bazen tekrar içsem iyileşirmiyim diye düşünce geliyor ama sigarayı bıraktıktan sonra inanılmaz derecede bel ağrım fibrimiyaljim geçti.o yüzden dönmeyi hiç istemiyorum.ama ders anlatamıyorum.çok üzgünüm..mesleğimi bırakmak zorunda kalıcam diye korkuyorum

Çok Çok teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgiye desteğe.sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.yoğur yiyorum hemen hemen hergün bal,gıda takviyeleri..4 ay geçti çok şükür 2 ay dahamı sabır diyorsunuz.6 ay sonra mı rahatlıyor insan.ben bazılarına soruyorum 1 ay sıkıntı yaşadıklarını en fazla söylüyorlar. 4 aydır düzelemeyince ve bu konuda doktorlar hiç bir bilgi vermeyince (SİGARAYLA ALAKASI YOK DİYEN DOKTORLAR ÇOK ÇÜNKÜ ) bende çareyi sizlere sormakta buldum.bazen tekrar içsem iyileşirmiyim diye düşünce geliyor ama sigarayı bıraktıktan sonra inanılmaz derecede bel ağrım fibrimiyaljim geçti.o yüzden dönmeyi hiç istemiyorum.ama ders anlatamıyorum.çok üzgünüm..mesleğimi bırakmak zorunda kalıcam diye korkuyorum

Ben kocakarı ilaçlarını severim. Öksürdüğüm dönem toz zencefille balı iyice karıştırıp macun yapıp iki üç kaşık yiyordum sabah akşam boğazımı çok rahatlatıyordu.
İstersen dene çok rahatlatıyor hala griple beraber öksürüğüm olursa denerim bir kaç saat rahatlatıyor boğazı

Ben kocakarı ilaçlarını severim. Öksürdüğüm dönem toz zencefille balı iyice karıştırıp macun yapıp iki üç kaşık yiyordum sabah akşam boğazımı çok rahatlatıyordu.
İstersen dene çok rahatlatıyor hala griple beraber öksürüğüm olursa denerim bir kaç saat rahatlatıyor boğazı
Çok teşekkürler onu da içiyorum :) ama hala konuşmakta çok güçlük yaşıyorum

bana biraz psikosomatik geldi. acaba vücut alıştığını ister ya, vücudunuz tepki mi veriyor yoksunluğa? ben hamile kalmadan önce bıraktım hiç yaşamadım böyle şeyler
belki de kişiden kişiye değişiyordur.
kararınız için tebrikler, boğaz ağrınız da inşallah bir an önce geçer :)

bana biraz psikosomatik geldi. acaba vücut alıştığını ister ya, vücudunuz tepki mi veriyor yoksunluğa? ben hamile kalmadan önce bıraktım hiç yaşamadım böyle şeyler
belki de kişiden kişiye değişiyordur.
kararınız için tebrikler, boğaz ağrınız da inşallah bir an önce geçer :)
Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için.güzel temenninize amin diyorum.ben 22 yıl içtim.belki çok uzun süre olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum

Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için.güzel temenninize amin diyorum.ben 22 yıl içtim.belki çok uzun süre olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum

rica ederim :KK54:
bakın o da önemli bir sebep ben çok düzenli bir içici değildim kısa süreliydi belki de ondandır.
inşallah tüm zehri atarsınız bir an önce :KK19:

Merhaba arkadaslar 7 ay bitti ama ben de bittim.alerjim yoktu o da oldu hapsira tiksira bogax agrisi sogukta nefes alamama konusamama surekli bogaz agrisi cekme surekli geniz akintisi derken prof dr.rasim küçük usta imdadıma yetisti.bir makalesinde sigaranin bagisiklik sistemini baskiladigini biraktiktan sonra da bagisiklik sisteminin baskisi kalktigi icin herseye tepki verdigini ogrendim.suan sifa niyetine icime cok cekmeden az nefesle ve az sayida sigara iciyorum.problemlerim cok şükür gecti.şok oldum sigaranin faydası olduguna hic inanmazdim.ayni sekilde biranda birakilan sigara sonrası kanser de gorulebilecegini söylemiş.tabiki bu bende böyle oldu.herkesde boyle olmasin insallah .ama benim gibi zavallilarin belki derdine derman olurum diye yazdim.

bende biraktim ama boyle seyler yasamadim hic..cunku haftada bi iki tane iciyorum bazen aylarca ucmiyorum.o haftada bi iki sigaradan dolayi mi hasta olmuyorum ki

icmenin bi faydasi yok diye dusundum.kirkinu asmis sigara icen insanlarin yuzune vaktim.sapsari bir surat ,beyazlatilsa bile asinmis pis disler,burusuk bir cilt gordum.bi de sigara icen insan surati diye bisiy var..ayrica pis kokuyordu cok.
o kadar bakim kremiydi cilt maskediydi oydu buydu diye bi kadin okarak ugrasip sigara icmeyi aptalca buldum ve biraktim.

Sigarayo nasil biraktiniz.dr destegi aldinizmi kendinizmi basardiniz kac yildir iciyordunuz.tebrik ederim darisi basima ins:(

Back