merhaba arkadaşım nasıl gidiyor son yöntemin işe yarıyormu..?canım tşk ederim çagrıma kulak verdiğin için... gerçekten motive çok önemli , 1,5 aydır kullanıyorum wellbutrini araştırıyorum internetten kimse bişey yazmamış yalnız olduğumu düşünüyorum... champixi artık vermiyorlar demişsin. bende başka doktora gidip champix almayı düşünüyordum.. boşuna ugraşmıym ozaman..
doktor ilk olarak WELLBUTRİN 150 MG verdi , 7 gün sigara ile birlikte kullan 7, gün sigarayı bırak dedi.. ama ilaç bana hiç etki etmedi.. fosur fosur içiyorum . 15. gün randevum vardı , doktora bırakamadığımı anlattım . ilaçla birlikte nikotin bandı al sakın sigara içme kalbine zarar verir dedi.. ben daha önce nikotin bandı kullanmıştım, hem sigara hem nikotin bandı rahatsız ediyor gerçekten . sigara konusunda kendime güvenemedim.. o yüzden almadım..
bu arada git gide sigaradan tat almamaya başladım. sanki sigara delinmiş boşa çekiyormuşum gibi ... naneli sakız filan aldım saat tuta tuta zorla günde 22 taneden 7 taneye düştüm... 1. ayın sonunda ilacım bitti doktora gittim WELLBUTRİN 300 MG verdi. bir umutla onu kullanmaya başladım bugun 6. günüm gece uyumakta güçlük çekiyorum ve arada kullaklarım ugulduyor. ama şu bir gerçek öle champix gibi tiksinme , tatta aclık filan yok, fakat rahatlatıyor. yani eskiden sigar içmediğimde kudururdum.. şimdi yine canım istiyor ama kendimi durdurabiliyorum..
bu arada sigaraya zam geliyor diye 2 gün önce bana yine azim geldi. sigarayı eşime verdim iş yerine götür dedim. o sigara kullanmıyor.. her akşam bana 1 tane getir, ben onun umuduyla sabrederim belki zamanla unuturum dedim... şimdi bunu deniyoruz 2 gündür sabrediyorum bakalım ne olucak...
çok yazdım başınız şişmiştir eminim , kusurabakmayın ...
eşim tam aralıksız 30 senedir günde 2 paketten fazla içiyor. sigara içiyor defalarca sigarayı bırakmaya niyetlendi ama başaramadı 1 ay önce ketem e giderek seminere girdi şimdi doktor wellbutrin xl 150 mg lik hapı verdi 1 ay boyunca sabahları 1 adet alacakmış 1 ay sonra doz 2 katına çıkarılacakmış.
arkadaşlardan duydum Zyban ve Champix isimli ilaçlarda varmış Champix daha etkili olduğunu söylüyorlar ne derece doğru bilemem.
eşim bugün 3 hapı aldı ama hala bir etkisini anlamadım diyor sigara içmeye devam ediyor bu ilaç ne zaman etki eder sigaradan nefretmi ediliyor. bu ilacı kullananlar bilgi verebilirlermi
herkese sağlıklı günler
Merhaba arkadaşım
bende 1,5 aydır wellbutrin kullanıyorum . sigara bırakma polikinligine gittim doktor ilk ay 150 mg içmemi ve 7 gün sonra sigarayı bırakmamı söyledi. ama ben bırakamadım... hiç bir etki hissetmedim . hatta aksine sanki psikolojikmen daha fazla içiyor gibiydim.. 14, günden sonra sigaranın tadını sanki almamaya başladım bu etkiyle sigarayı günde 1 paketten 7 adete indirdim .. ama kendimi bayağı zorladım... 2. ay gitmemde Wellbutrin 300 mg verdi ... oda hiç bir etki yapmadı.. açıkcası hevesim kaçtı .. tam içme kararı almıştımki sigaraya zam geldi... şimdi yine bırakmaya çalışıyorumm. ve ilacı hiç kesmedim.. ilacın aşırı yan etkisini görmedim. keşke doğru düzgün bir yan etkisi olsaydı belkide rahatlıkla bırakabilirdim... yalnızca doz arttırınca uykuda problem yaşadım ve sanki kulaklarımda tam olarak ifade edemediğim ugultu gibi bişey var okadar. anladığım kadarıyla bu ilaç yanlızca sakinleştiriyor. bu sayede kendi çabanla sigarayı bırakabiliyorsun...
BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM.. ACABA WELLBUTRİN XL İLE BIRAKAN VARMI DİYE.. BİRÇOK FORUM SİTESİNE KONUYU YAZDIM. KİMSE CEVAP VERMİYOR... HERKEZ champix ve zybandan KONUŞUYOR...
LÜTFEN ARKADAŞLAR.. BURAYA YAZINKİ BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLALIM...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?