Belki bir nebze okuyana ışık olur diye eklemek istedim bende☺
13 sene ictim o zıkkımı.Günlük 1 paket bitirirken son 5 sene de 2 pakete cıkarmistim. Eşim bile abarttıgımı soylemeye baslamisti ki kendisi felaket tiryakidir.Babami kaybetmemle arttirmistim ben.Sonrasinda ablam rahatsizlandi.Tedavi sürecinde hep yanindaydim ve kendisi kemoterapi ve ışın tedavisi alacaktı.ilk gün ısın icin hastaneye gittiğimizde sırada ki hastaların konusmalarina şahit oldum kimi akciğer kanserini yenmis kontrole gelmisti kimi tedaviye devam ediyordu ve bir hastanin ameliyat izlerinin resmini gördüm.İnsan ciğersiz de yasıyormus kizim dedi.Neyse beklerken dısarı cıkıyorum ben biraz deyip kapının onune cıktım.Sigara yaktim iciyordum ki tam karsimda iki görevli onkoloji binasi onunde sigara icmeninn yasaklandigina dair bir afis asmaya basladi.Afisi görünce utanip o kisimdan koseye dogru yürüdüm ve bir iki kere cekip söndürdüm. Ablamın yanina gittigimde kendisi üzerime sinen kokudan öksürdü ve bu beni coook rahatsiz etti.Tedavisi yeni başlayacaktı ve onun yanında olacaksam ona yardimci olmaliydim sigaranin kokusundan da asiri rahatsiz oluyordu zaten. O gün söndürdügüm sigaram son oldu esime bile basta soylemedim ve kendisi 1 hafta sonra fark etti içmediğimi..Haftalık olarak alirdi sigaraları ve evdekilerin bitmediğini görünce sordu
evet baslarda kolay olmadi ben ki uyandigimda bir fincan kahve ile 5 sigara icen insandim..
Sonra ne mi oldu? Bir sene sonunda ablamı kaybettim. Demisler ki bu acıyla baslar icmeye..kesin icer.Ama içmedim. Benim babam öldü babam ? Onda ictim deli gibi ictim hemde.sabaha kadar balkonda oturup ictim .Ne acım bitti ne aglamam kesildi ama yine de ictim.Ee bu icince benim acimi dindirmedi? Ablam öldü icince acimi mi alacakti ya da geri mi gelecekti benim canım?niye iceyim dedim.
Mutluyken yakalim bir dal üzüntülüyken yakalim efkardan bir dal diye diye türlü bahanelerle kendime verdiğim zarari ben boyle anladim
3 sene olacak..
Dilerim biran evvel kurtulun