Sigarayı Bırakma Günlüğüm

mary jane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
1.908
1.488
133
Merhaba herkese öncelikle :)

Dün 10 şubat itibariyle sigarayı bıraktım akşam saatleriydi. Sanırım 21 civarı sonuncuyu da içtim ve tamam dedim. 27 yaşındayım ve 4,5 yıldır kullanıyorum. İlk zamanlar 2 haftada bir paket ancak bitirirken şimdi max 3 günde bir paket bitirir oldum. 4-5 aylık sürelerle 2 kez bırakmıştım. Sonra tekrar başlamıştım ama acaip yorgun hissettiriyor. Özellikle aynaya baktığımda o parlayan ışıl ışıl gözlerimden eser yok. Cildim de şuankinden çok daha canlı ve parlaktı. Günde 6-7 dal içmeme rağmen farkı görmeye başlamıştım. Bu sefer kendi kendime mahçup olmak istemediğimden buraya günlük açmak istedim. Sizlerin de yardımıyla gaza gelip tamamen unutucam sigarayı. Nefret etmek istiyorum kokusundan tadından herşeyinden.. Darısı tüm isteyenlerin başına

Bugün 1. günü devirdim. Şuanda 2.günümün içindeyim.
- İlk gün -
Dahiliye doktoruma sonuclarımı almaya gittiğimde, sabah kahvaltı sonrası sigara içmeden gittim bugün. Demir eksikliği çıktı, zaten neden şaşırayım ki..? Sigara içince ilk kural demir eksikliği anemisi nerdeyse. Kan hapı yerine kan iğnesi istedim doktordan. Ve iğneleri alıp ilk iğneyi vurdurdum. Gün boyu başımda baya ağrı vardı. Sebebini çözemiyordum.

Erkek arkadaşımla kıskançlık krizi uüzünden tartıştık. Elim bi cebime gitti. Sigaramın cebimde olmadıgını farkettim ve o an unuttum.

Sonra eve geldim, baktım 5 saat geçmiş başım hala ağrıyor. İğne öncesi de vardı baş ağrım. Sonradan bugün hiç sigara içmediğimi hatırladım. İşin garibi kendimi dışarı attığım için meşguliyetten hiç aklıma gelmemişti. Majezikle zar zor geçirdim ağrıyı sevgili günlük.
Akşam salatamı yedikten sonra bir istek geldi ama onu da kim milyoner olmak istere dalarak atlattım yarım saat içinde.

Bakalım yarın nasıl geçicek? Umarım bozmam

2.gündeyim sevgili günlük

Daha henüz kahvaltımı yapmadım. Ama yaptıktan sonra canım çok isticek biliyorum. Nasıl engel olabilirim kendime ne yesem acaba? Köy yapımı Tarhana cipsi aldım, onlarla oyalanırım artık.

kahvaltı sonrası c vitamini ve propolis içtim. kendimi frenlemek için sürekli bir şeyler izliyorum. o esnada unutuyorum. kahvaltı sonrası insanın canı istiyor baya. ben zaten kahvaltıdan sonra peşpeşe 2-3 dal, bir de akşam yemeğinden sonra 2 dal içen biriyim. o yüzden şuanda önüme gelen dizilere sarmış durumdayım ama yok tekrar içilmicek o sigara

Akşama kadar iyi dayandım. Yanımda bi arkadaşım sigara içti ve ben birkaç fırt aldım ondan. Tadı acaip kötü geldi. Daha 2 günde bile sigaraya yabancılaşmış vücudum. Bu beni çok mutlu etti darısı diğer günlere

Şimdi kabak çekirdeği yiyorum. Bugün yine 2. kan iğnemi vurdurdum sağlık ocağında. Sigara ve kan tedavim berabere ilerliyor :)

Bugün 3.günüm bitmek üzere sevgili günlük

Herşey yolunda. Canım istemiyor, çok isterse zaten allen carr'ın dediği gibi birkaç fırt alıp sonra sigarayı atabilirim. Bu zihniyette olunca vücut yoksunluk çekmiyor. Dün bir sürü çikolata yedim. Kabak çekirdeğine tutunucam artık. Hem faydalı hem de atıştırmalık olarak iyi idare ediyor

Natur markasının kapsüllerinden aldım limonlu zencefilli şekerleme gibi bişey. Canım çektikçe ağzıma atıyorum. Arkadaşımla buluştum ve çay kahve vs içtik. Hiç içmedim. Halbuki son aldığım paket ağzına kadar dolu. M... blue ice
Ama yine de içmedim. Çünkü akşamları gelen krizi durdurmak için birkaç fırt içmem gerekebilir. Boşu boşuna canım çekmezken bu durumu bozmak istemedim. Şimdilik bu kadar

Akşam oldu. Yüzümün pempe pembe oldugunu farkettim aynaya bakınca. Bu beni çok sevindirdi. Cildim de biraz daha parlak. Çevremdeki herkes, bu 75. bırakışın falan diyorlar, buna sevgilim de dahil
Bu söylemleri beni daha da kamçılıyor, görüceksiniz diyorum ve içmiyorum.
İçmicem arkadaş, hadi bakalım görürsünüz

Dün sevgililer gününü kutladığımız halde sevgilimin yanında bile içmedim sigara. Şarap vs hiç bir şey tetiklemedi. Sanırım tamamen kurtuldum bu meretten
4. Gün de böylece bitti, 5.günümdeyim.

İnşAllah böyle devam eder

Hoşgeldin sigarasız 6.gün

Seni hiç aramıyorum. Daha büyük dertlerim olduğu içindir belki. Her kan iğnesi sonrası ateşler içinde yatıyorum 2 gündür. Artık ara vererek iğne yaptırıcam. Ve bir de Sağ kasığımda bir şişlik hissettim dün gece. Acaba apandisit mi diye de tedirgin oldum. İçten bir ağrı yok ama dışarıdan kasıktaki dış kasların orda bir ağrı var. Elime de içeriden bir sertlik geliyor ama apandisit ele gelmez diye düşünüyorum. Bugün doktora gidicem. Bi kan tahlili yaptırıcam. Durumlar ne bakalım apandisitse ..çtık. Bir bu eksikti sevgili günlük

Burası sigarayı bırakma günlüğünden çok hastalığımız yazma günlüğüne dönüştü. Ama napayım yıllardır grip bile olmayan ben, sigarayı bıraktığım günden beri (7gün) acildeyim. Sigarayı bırakmayın sakın diyormuşum
Neyse işte gündüz vakti acildeydim. Kan ve idrar tahlillerim sonucu idrarımda protein kaçağı çıktı. Ve kanım (kan iğnesi tedavisi gördüğüm halde) 8den 7ye düşmüş.. Moralim çok bozuldu. Neyse nefroloji sonucu olarak, geçmişte içtiğim ağrı kesiciler ve böbreğimdeki az miktar kum sebebiyle süzme işlemi tıkalıymış. Üstüne bir de iğne iyice ağır gelmiş. İğneyi bıraktık. İlaç tedavisi yok. Sıvı bir takım tedavi yöntemleri deneyeceğiz. Böbrekleri temizleyip kaçağı durdurucaz öncelikle. Sonra vücut demir eksikliğini kendi kendine tedavi edicekmiş zaten kan problemim de böbrek kaynaklıymış. Allah bana ve tüm isteyenlere acil şifalar versin.. (çok değişik bir haftaydı)
Ve tabi ki sigara yok. Hiç aramıyorum da, yolda yürürken önümde içen biri olunca nefretle şerit değiştiriyorum. Öyle iğrenç ve bize de zarar veriyorlar. Neyse ki şuana kadar kimseye sigara kokumla eziyet etmedim. Hep evimin balkonunda içtim. Yürürken vs insanların direkt zarar görmesine vesile olmadım

Bugün 2.haftama başladım bile sevgili günlük

Bir haftayı devirdik, böbreklerim rahatsız biraz o yüzden yüzüm çok renkli sayılmaz ve göz altlarım biraz şiş ama tenim pırıl pırıl ona rağmen.
Zaten fondoten kullanmazdım eskiden de, artık özel günlerde de sürmem gibi..
Sigara içen herkese bırakmasını tavsiye ederim bir haftalım süreçte bile farkı görüyorsunuz. Ben dediğim gibi daha önce 6-7 ay kadar bıraktım. Geçtiğimiz agustos ayında tekrar başlamıştım. Öncesinde göz altı kapatıcısı bile kullanmazdım. Sigarayla birlikte kullanmaya başlamıştım onu da. Artık komple bırakıcam. Böbreklerim de iyileşince daha ihtiyacım olmaz gibi inşAllah

Bakalım bu hafta neler olucak

Her şey yolunda sevgili günlük. 10 gün oldu sigarayı bırakalı. Bugün kahvaltıdan sonra kahveyle içsem mi ki bi acaba der gibi oldum ama yok dedim tadını unutmuşum hazır, daha içmeyeyim.. Sonuçta canım çekmiyor artık, bundan sonrası psikolojik savaş.. Psikolojik olarak istedi yani bugün canım. Boşluğa düşünce öyle oluyor sanırım. Ama ağızda bıraktığı tad aklıma geldikçe tiksinip yok yok hayır diyorum kendime

Şimdilik böyle

Nickinize bakınca cigara mı bırakıyorsunuz sigara mı?

Nickinize bakınca cigara mı bırakıyorsunuz sigara mı?

Ahahahah hiç böyle düşünmemiştim. Bu nicki aldığım zamanlar ağzıma sürmemiştim, demek ki kaderde varmış meri ceyyn olucağım

Ama yok sadece sigarayı bıraktım ajsjdj
Hint keneviri yetiştirilmesini destekliyoruz, ülkemiz için önemi büyük

Herşey çok iyi gidiyor. Sigarayı bıraktım tamamen. Umarım ki bir daha ağzıma sürmem.

Bu kadar kolay bırakma sebebimin birkaç ay önce "günde 3 dal" a indirmek oldugunu düşünüyorum. Önce azaltıp iradeli bir şekilde iradeyi zorlayarak azaltmanın bırakmaya çok faydası var. Direkt bırakamayanlar için iyi bir çözüm bu. Denendi onaylandı

Bugün tam şuan bir fırt çekti canım. Ama içmedim. Sevgilimle kavga ettik ve baya dertliyim. Başak dolunayı kırdı geçirdi bizi. Bir anlık öfkeyle karşımdakini kırıp incittim ve şuanda kendimi sap gibi hissediyorum. Sakinleştim duruldum ve pişmanlık duymaya başladım şimdi de. Tam o esnada beynimde bir sigara dumanı belirdi. Ama yok. Ne gerek var şimdi ne alaakası var yani

Sigarasızlık ara ara geliyor vuruyor gidiyor1-2 dakika falan. Dün arkadaşımın sigarasından bir fırt çektim ve ilk sigara içtiğimdeki o tadı aldım. Bambaşka bir histi. O kadar uzak ve yabancıymış gibi geldi ki tadı bana. Ama dün aldıgım o fırtın bedelini bugün ödedim. Şuan canım çekiyor arada bir 1-2 dakikalık gelip gidiyor istek. Ama napıyoruz? Bu gereksiz isteklere yenilmiyoruz

2.hafta gelen o sigara isteği neymiş öyle ya
Şuanda canım sigara istiyor ve bu irade ile aşabileceğim bir şey sadece. Nolcak canım desem arkası gelir eminim. Relaxx maryjane'cim geçicek geçicek geçiyor geçti

Dün arkadaşımın paketinden bir dal aldım ve birkaç fırt çektim. Nasıl boğazım yandı, sanki ilk defa sigara içiyor gibiydim. İçime çekemedim zaten. Acemi liseli içiciler gibi içtim gülmekten öldük. Kokusu da tadı da çok iticiydi. Resmen kendimi tebrik etmek için ara ara böyle bir iki fırt almaya karar verdim dün bu eylemle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…