BEN SIGARAYI BIRAKALI BUGUN TAM 3YIL OLDU13SENE FELAN ICTIM 25YASINDA BIRAKTIM 28YASINDAYIM GUNDE 1PAKETTEN FAZLA ICIYORDUM SIGARA SANA HUKMETMICEK SEN ONA HUKMEDICEKSIN ICMIYECEKSIN BOL BOL SU IC BAK UNUTMA BOL BOL SU IC BIDE SANA TAVSIYELERDE BULUNUCAM MELISSA YAGI KANTORON YAGI VE LAVANTA YAGI BUNLARI BIR SISEDE BIRLESTIR KARISTIR MORELIN BOZULDUGUNDA SIGARA ICEMEDIGIN ICIN UZULDUGUNDE ESKI SEVGILINI BIRAKMIS OLMANIN UZUNTUSUNU ATLATMAK ICIN BILEKLERINE BIRAZ SUR VE KOKLA RAHATLICAKSIN O DEPRESIF HALINDEN UZAKLASICAKSIN BENIM DOKTORUM HAZIRLAMISTI O YAG KARISIMINI SIGARAYI BIRAKTIGIMDA BIDE ORNEGIN BEN YEMEKLERDEN SONRA COK ARARDIM SIGARAYI CILDIRIRDIM DOKTORUMDA YEMEKTEN SONRA HEMEN KENDINE OYALANCAK BISEYLER BUL PORTAKAL SOY KABUKLARINDAKI YAGI ELLERINE SUR OYALAN O KRIZ GECENE KADAR DEMISTIM BENDE UYGULADIM PORTAKALIN KABUGUNDAN CIKAN YAG CILDE COK FAYDALIYMIS OLUMLU YONLERINI DUSUN HAYATINDA NE GIBI GELISMELER OLUCAK ORNEGIN CILDIN COK GUZELLESECEK YOLDA YURURKEN COK RAHAT NEFES ALMAYA BASLICAKSIN TIKANMICAKSIN ARTIK TENININ RENGI ACILACAK 2 3 TON KADAR BENIM OLE OLDUDA LEKELERIN YAVAS YAVAS KAYBOLACAK DUDAKLARINDAKI VE GOZALTINDAKI MORLUKLAR ZAMANLA GECECEK ANLATMAKLA BITMEZ KRIZ ANLARINDA KENDINE TELKIN YAP UMARIM BENIM GIBI HERKEZ BIRAKIR SIGARAYI
Öncelikle kararından dolayı kutlarım:) Benimde 40.günüm
Zorlanma illaki oluyor ama en büyük pay kararındaki netlik. Ben karabaş otu karanfil tarçın kantaron ve zencefil çayları hazırladım içtim ilk haftalar. Bende hızla kilo artışı olmaya başladı bu biraz canımı sıktı hemen diyeti ve yürüyüşü devreye soktum. iyice zora sokmuştum kedimi. 2 kg aldım. Gitmiyor ama napalım gidecek inşallah:)
Gelelim 40günde olan değişimlere yani motive kısmı:)
Cildim düzeldi ,hareketler rahat, pozitifim, hergün sigaraya ayırdığım parayı bir kenara koyup ay sonu kendime hediye alma imkanı:)) Giysilerimin, saçlarımın kötü kokmamasıda cabası: )) Ve daha birsürü avantaj.
Şimdi kolay gelsin diyorum hepimize:)
merhaba
benimde 56. günümdü bugün. sigarayı bıraktığımda 62,6 idim. sonra hangi arada oldu bilmiyorum 2 kilo alıverdim. ay 2 aydır gitmiyor. bende bu arada firelerim olsa da spor yaptım diyet yaptım ama gitmedi. belki de daha da alacaktım almamı engelledi yaptıklarım....
vay be 3 yıl....süper ya..ben geçen yıl 6 aylık bir bırakma sürecinden sonra 1 taneden birşey olmaz dedim. ama gerisi geldi. yeniden başladığımı eşim dışında kimse bilmediğinden kör bir kuyuda gibi yaşamaya başladım. 5 ay boyunca gizli gizli sigara içtim. resmen rezillikti. arkadaşlarıma yalanlar söylüyordum. sigara içmek için çevirmediğim dolap kalmadı. başladım da diyemedim. neyse 2 aydır içmiyorum şimdi. ama 6 ayı tamamlamadan bıraktım diyemem....
hayatım yaaa ben 5 aylık hamıleyımm ınan 20 gun oldu sıgarayı bırakalı o kadar zor oldu kiiTam 60 günlük bırakma sürecimin ardından, arkadaşlarla oturulan bir alkol masası, sevgilinin sana yaptığı eziyetler falan derken yaktım bir tane sigara. Orda bir kaç tane daha içtim. Ertesi gün oldu üç dört tane daha içtim. Hepsini toplasak yarım paket yapmaz. Daha da içmedim. Bu içişimin üstünden 2 haftaya yakın zaman geçti, ama resmen sigarayı sıfırdan bırakmışım kadar zorlanıyorum. Sanki 60 günü hiç yaşamamışım gibi oldum. Ne güzel mutluydum sigarayı bırakmaktaEn kötüsü zaten pişmanlık, madem içki masası bana yaramıyor, ona da tövbe bundan sonra.. Ama inadım inat, geri başlarsam ne özgüvenim kalır, ne de rezil olmadığım bir tanıdık.
hayatım yaaa ben 5 aylık hamıleyımm ınan 20 gun oldu sıgarayı bırakalı o kadar zor oldu kiihamılelıkte bıle bırakmakta zorlandımm ...
Canım benım konunu okumadan dırek yorum yapmıstım az once sımdı yazdıklarını okudum kılo almak ıstıyomussun ben sıgarayı bıraktım tam 8ayda 20kılo aldım az once morelın bozulmasın dıye yazmamıstım demek kılo almak ıstıyorsun ozaman yazayım dedım ben normelde ıstahlı bırısıydım ama sıgara metobolızmayı cok hızlandırdıgından asırı yer ve hıc kılo almazdım 1bucuk ekmek yedıgımı bılırım ben sıgara ıcerken ama hep aynı kılodaydım yazın 55 kısın 57 58 kıloydum bıraktım e tabı metobolızma durdu gunde 3 kere vjye cıkan ben neredeyse 3 4 gunde bır cıkmaya basladım 55ten 76 ya cıktım ıstahımda olebır arttı ole bır arttı kı anlatamam sofradan kalkıp 15dakka sonra sofra kurardım kendıme ıstah patlaması yasadım ben herkezde aynı olmaz tabı ama ıstahın artar o kesın kılo alırsı normalı sıgara bırakınca 5 kılo falanmıs ben fazla aldım ama olsun verdım o kıloları gerı kılo verılır yeterkı sıgara bırakılsın