Sigarayi birakanlar , nasil basardiniz ?

Poupey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
312
4
evet arkadaslar , aranizda sigara tiryakisi olupta ßirakmayi ßecereßilen arkadaslarimiz varmi ?
ßirakmak istiyorum ama yapamiyorum , Gunde ßir paketi ßitiriyorum , en fazla 1 Gün ßirakaßiliyorum :)

Son düzenleme:
ben 10 sene içtim.
asla bırakamam yapamam diyordum.
ben onu bıraksam bile o beni bırakmaz diyordum.
bırakmak istemek önemli.ben bırakmak bile istemıyordum.
sonra eşim bana 10 adet tütüneson getirdi.
o bi vesile oldu.
bırakıcam dedim niyet ettim.
günde 2 -3 tane attım ağzıma bu arada ağzım boş kalmasın diye fındık fıstık yedim hep.
ilk 3-4 gün zor dayandım ama dayanıyosun bi şekılde irade önemli olan.
sonrası çorap söküğü gibi geldi.
10 aydır içmiyorum ...

ilk bır hafta çok onemli... 1hafta içmedimmi gerisi gelıyor...

tütüneson faydalı oldu mu yine irade mi yoksa

Ben yaklasık 2-3 sene ictim ailem ictigimi bilmiyordu yazın kazıya gittim orda dahada cok ictim dönünce ailem bilmedigi icin fazla icemiyordum gizli saklı icmekte cok sinir bozucuydu birgün dısarda iciyordum sigara yarıya geldi söndürdüm paketin yarısı doluydu amaaann dedim cakmakla beraber attım cöpe simdi haftada 1-2 tane arkadaslarım ikram edince iciyorum

bnce kesinlikle irade ve snn bulunduğun ortamdada içilmiyo olması çok önmli..bn 7 yıl içtm ve bırkmayıda istemiyodum ama evlenmeden önce eşim içmediği için evlendikten sonra bırkmk zorunda olduğumuda biliyodum..evde annemle babamda içiyodu bu durumda onlar yanımda içerken bnm brkmam imkansızdı ama evlendiğim gün bianda bırktm.. çünkü evde içen kimse yoktu ve eşimden gizli bişyde asla yapamam heleki böyle bi konuda o yüzden bna sigarayıda htrlatcak bişey olmadığı içn evde bi bakmışm 5 ay olmş bn sigarayı bırakalı..ilk zmnlar zor olabilir ama sonra ztn ne kdr grksiz yere zehirlendiğini anlıyosun..yalnz ağzını oyalamak için tıkındığın şeylere dikkat etmeli çnkü bianda bi boşluk olmuyo desem yalan olr o aklına geldikçe tıkınıyosun yani bnde öyleydi o yzdn 10 kilo aldm şimdide hamileyim ztn bakalm doğumdan sonra baya bi uğraşcam aldığım kiloları vermk içn

henüz 24 yaşında olmama rağmen 8 yıl sigara tüketen hem de bundan büyük keyif alan ben, 26 şubattan bu yana kendisiyle görüşmüyorum.. sigara benim büyük tutkumdu. kahvaltıdan sonra, internette oyun oynarken, tuvalette, kahveyle, alkolle, yemek yaparken.. en çok da dışarı çıkarken yakardım. öyle çok içerdim ki sigarayı bıraktığını, 1 aydır içmediğini söyleyen arkadaşımın yanında henüz içmemiş olmama rağmen sigarayı nasıl yer gibi içtiğimi hatırlaması ile 5 dk sonra markete gidip ağzında sigarasıyla geri dönmesine sebep olacak kadar.. ne moral bozucu değil mi.. tabi ben buna dayanarak bırakmış değilim sigarayı... kendisi beni zilyon kere rezil etse de severek takılıyorduk kendisiyle.. beni sigaradan uzaklaştıran yine sevgi oldu... ama baba sevgisi.. evlenip uzak diyarlara gittikten sonra babam "sigarayı bırak ısrarları"nı zerre azaltmayıp her telefon actıgında sigarayı bırakmamla ilgili konuşmasını olağanca sürdürdü. öyle ki artık ekranda babamın aradığına dair yazı belirdiğinde telefonumda çalan rock müzige inat ağlamaklı oluyordum o derece yani..:) neticede bıraktım yalanını söylememek için azalttım gibi uyduruk cümlelerle geçiştirdim.. eczaneden 10 liraya sigaratix adında tiksindirici bi şeker aldım ve şekerle beraber 3 saate indirdim 2 sigara arası mesafemi.. işe yarıyor diye kendimi kandırmaya çalıştım fakat olmadı.. bildiğin zorluyordum kendimi işte.. en son 2 günlüğüne babam geldi. eşim, ben ve ailelerimiz birlikte güzel bir akşam yemeği yiyorduk dışarda.. babam 2 kez sık aralıkla sigara içmek için eşimle dışarı çıktığımızı görünce açıldı yine mevzu.. ve hayatımda gördüğüm en güzel ısrara kayıtsız kalamadım.. babam bana ne kadar güvendiğini, canım kızım benim o bırakacak ben biliyorum gibi süslü ve beni eriten cümlelerle.... yani şöyle diyelim lafın altından girdi üstünden cıktı bunca yıl paketimi suya tutması, sobaya atması, sigaralarımı parçalayıp pakete geri tıkması bi işe yaramamıştı da ısrarı yaramıştı işte.. son bi veda busesi dedim ona da izin vermedi sagolsun, içinden henüz 3 sigara eksilmiş paketimi aldı ve garsonlara verdi. çantamda açılmamış bi paket daha vardı (ne kadar bağımlıyım düşünün..) ben tabi ondan hiç bahsetmedim en azından günü bitirip sabah bırakacam (akla bak:))) ) neticede vicdanım izin vermedi ertesi sabah babama açılmamış paketimden bahsettim birlikte kapıcımızın eşine verdik ve bitti maceram. komşularım inanmadılar bırakamazsın dediler sigara tuttular herkes yanımda 10larca sigara içti ama ellemedim... 1,5 ayda 5 kilo aldım. 1.5 aydan sonra da hamile kaldım.. sigaradan tiksinmedim hatta canım çekti ağzıma doldurup üfledim dumanını, içime çekmedim. babam o gün bana sigarayı bıraktırmasa ben mümkün değil hamileyken de uzak kalmazdım. içine doğmuş, canım babamm... bugün eşim hala sigara içiyor ama 31inde bırakacakmış (göreceğizz!!!)
neyse.. neticede 2 dayısını akciğer kanserinden kaybetmiş ve 3. dayısı da kanserle boğuşan biri olan ben babam olmasa zor bırakırdım başlamayı düşünmüyorum sizde bırakabılırsınız biraz ınatcıysanız uzak durun bu kadar basit bence.. çünkü her fırsatta aciz olduğunu söyleyen ve severek içiyorum bırakma niyetim yok diyen ben bıraktım. siz niye bırakamayasınız???

zannımca 2 kere yayınlanmış ((düzeltme!!))

Son düzenleme:
tütüne son ne acaba nerden bulabilirim :S
bende boyle pat diye , icmiyorum diyerek birakmak istemiyorum ,
istiyorum ki , hic aklimda olmasin , tadini hic bilmeyim
yorumlara tsk Ler ....

artık hastanelerde sigarayı bırakma merkezleri var.arkadaşlarım bu sayede bıraktı

tütüne son ne acaba nerden bulabilirim :S
bende boyle pat diye , icmiyorum diyerek birakmak istemiyorum ,
istiyorum ki , hic aklimda olmasin , tadini hic bilmeyim
yorumlara tsk Ler ....

dün arkadaşım almış bana tütünesonu internetten sipariş vermiş.hiç inanmadan bugün bir tablet attım ağzıma.tadı hoş.boğazda bir tatlılık hissi yaratıyor ve içeriği tamamen bitkisel otlardan oluşuyor.neyse 1 saat kadar sonra bi sigara yakıyım bakıyım ne olcak dedim.iğrençti.içtiğim sigara değil de başka bişiydi sanki.hiç keyif almadım.ve sonrasında ağzım çamur gibi oldu.gerçekten işe yarıyormuş.oysa hiç ihtimal vermemiştim.günde 1 pakete yakın sigara için ben bugün sadece 5 sigara içtim.o da hiçbir keyif almadan sırf el alışkanlığından..bırakmayı düşünen arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim.

artık hastanelerde sigarayı bırakma merkezleri var.arkadaşlarım bu sayede bıraktı

oraya giden hiçbir tanıdığım bırakamadı benim ya

ah canım sigara normalde de benim ağzımı çamur gibi yapıyor zaten ama o ilk sigara yakma isteği ondan vazgeçemiyorum bitmesin yani ama o ilk nefesi çekeyim o sigarayı yakayım acaba diyorum en ucuzundan mı alsam sadece yakayım söndüreyim hem şu fahiş fiyatlarda havaya para savurmam hem de midem bulanır iyice napacamı şaşırdım ama bırakmam lazım kesin

tam 14 sene bu illeti içip bırakmış biri olarak söylüyorum arkadaşlar;olay beyinde bitiyor...günde 2 pakete çıkardığım birgün kusuncaya kadar içtim içtim içtim,paketin içine baktım 3 tane kalmış,paketi elimde buruşturup çöpe attım,işte o gün bugündür içmiyorum,5 sene falan oldu sanırım.ben tütüneson vs...gibi ürünlerin sigarayı bırakmaya yardımcı olaağına inanmıyorum,olay kesinlikle beyinde bitiyor,gerçekten bırakmak istiyorsanız bırakıyorsunuz.

Son düzenleme:
Tam 15 yıl içtim, eşimin bütün ısrarlarına rağmen bırakmadım ama herkese birgün bu sigarayı bırakıcam diyordum ve bıraktım tam 3 yıl içmedim, sonra yaşadığım büyük bir stres yüzünden yeniden başladım, bir kaç ay içtim gene bıraktım ve şu 2 aydır falan gene içtim çünkü kendimi çok sinirli hissediyordum ama zamlardan sonra gene bıraktım biraz yılan hikayesine döndü benim bırakmalarım ama 1 haftadır gene içmiyorum, zaten yeniden içmeye başladığımda günde 3-4 tane içiyordum. Dilerim bir daha tekrar başlamam.

o kadar dayanabilsem hayatta bi daha içmem zaten ama dayanamıyorum allahım affetsin sigara yüzünden oruç bile bozdum ben 1 hafta dayansam bitecek eminim

buı tütüne son herkesde işe yarıyormu acaba...bende almayı düşünüyorum birde bıktım.com da bir ilaç var bitkisel oda çok iyi diyorlar günde 1 paket kötü bigün geçiriyorsam daha fazla içiyorum artık nefes alırken ciğerlerimden ses geldiğini hissedebiliyorum 23 yaşındayım çk ağır bi sigarayla başladım değiştiremedim 6 yıldır onu kullanmama rağmen değiştirmeyi başardım ve şimdi slims bir sigara kullanıyorum pat diye bırakamam böle yavaş yavaş olsa daha kolay olcak sanki çocuk düşündüğüm zman ewimde bile içirmem kimseye imdiden bıraksam anca kendime gelirim heralde...

bence en iyi yönetem azaltarak yani sert bir sıgara içiyorsanız bir hafifine sonra en hafifine geçmek benim babam böyle bıraktı ve günde 2 paket içiyordu

tütüneson tabıkı tek başına faydalı olmuyor fakat iradeniz sayesınde oda bır bahane bi yardımcı niteliğinde.
bunun faydası olmaz diyerek alıp bırakmaya çalısırsanız bırakamassınız zaten.faydalıymış gibi çiğneyeceksınız hapı.
tutunesonun ben beyne gıden nikotin ıhtıyacını azalttıgını bılıyorum.
yanı tekrar sigara içme isteğini azaltıyor.
bende bu oldu. bırazda dayanma gücüyle basardım.
ama dediğim gibi iradedışında bı bahane gösterın bı hap, bırakma kuruluşları bi sebep olsun öyle daha kolay...

Konu içeriği nedeniyle "Zararlı alışkanlıklar:Bağımlılık,Tiryakilik" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

ben 8 sene boyunca aralıksız içmiştim hiç bırakma çabalarım olmamıştı çünkü bırakmak istemiyordum.
bir gecede karar verdim bırakmaya ve bıraktım. benim sigara bırakma sürecim çok kolay geçti. yok yanımda sigara içiyolar benimde canım istiyo gibi bir şey asla olmadı. sigara içerken resmen yürüyen izmaritmişim :) 2.5 yıldır içmiyorum ve kültabağı gibi kokmuyorum artık :)
her şey gerçekten sende bitiyo inat edip içmiycem diyosan içmezsen. gerçekten sadece iradeyle alakalı bir şey ben ne tütüneson ne şu bantlardan hiçbirinden kullanmadan rahatca bıraktım. belkide o beni bırakmıştır :))))

ben azaltarak bırakabileceğine inanmıyorum. 1 gün az içersin diğer gün başlarsın yine. yanında her geçene pis kokuyosun mesela eşine sevgiline öyle kokmak hoş olmuyo. bunları düşünürsen belki piskolojik olarak zaten bırakırsın :)) kültabağı gibi kokmaya son de at sigaranı çakmağını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…