• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara:(

karamel022

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
41
17
3
38
Kızlar merhaba.hemen konuya giriyorum izninizle.iki yıllık evliyim.eşim bekarken sigara kullanıyormuş.yanı benden önce.benkesinlikle sigara kullanmasını istemiyorum.geçen tartstgmzda bi paket almış içmeye başlamış.sonra artık icmeyecegm dedi ama ara ara arkadaşları ikram ettgnde yine içiyor.üstü başı kokuyor.çok sınır oluyorum.10aylik oğlumuz var.onun da etkilenmesini istemiyorum.bu yüzden çok tartsyoruz bugünlerde.nasıl vazgecirebilirim:(

ben kendi fikrimce bu konuya karışılmamasını tercih ediyorum. yani tabii ki sigara iğrenç bişey haklısınız ama biri bana bu konuda baskı yapsa gerçekten rahatsız olurum. zaten paket almıyormuş ara ara ikram edilince içiyormuş. siz yine de konuşun, evladımız için falan diye illa bırakmasını istiyorsanız. ilaç falan kullansın demicem ben de kullandım o ilçları 8 ay sonra alakasızca tekrar başladım. insanın kafasında bitecek olay. sigarayı bırakmış kişinin geri dönüşü hiç içmemiş insanlar gibi zor olmuyor gayet bir tane yakar yakmaz geri başlanıyor.

İllaha sizden gizli saklı mı yapsın?
Bu kadar müdahaleci olmayın yahu.
Anası babası değilsiniz ki yani kaç yaşında adam, bu kadar karışmayın bence.

Çocuğu olan bir baba neden sigara içer? Konuşsanız çocuğunuzun sağlığı ve eşinin de sağlığı için...içmemeli

Sigaradan tiksindigimi biliyor.hem de oğlumuz var.ustu başı sigara kokuyorken onu kucaklamasi bile zoruma gidiyor.bu benim dusuncem.ve ben onun esiyim.birbirimizi bi turlu şeylerden dolayı uzmemeliyiz diye dusunuyorum.

bende icmiyorum ama icene de karismiyorum. ickiden deli gibi etrafa saldirsa neyse sigaraya bu kadar kati olanlari karsisindaki insana saygi duymadigini dusunuyorum. herkesin akli iradesi var. zararli oldugunu biliyor kendiside sizin yonlendirmenizle kendini degistirmez bence. ayrica benimde annem iciyor etrafimdaki bir suru arkadasim iciyor ablamda iciyor. bana da ikram ediyorlar ama kensi irademle kabul etmiyorum. ebeveyn iciyor diye cocuk kotu etkilenir diye bir sey yok bence. siz ne kdr gostermesenizde arkadas ortaminda muhakkak kendisiyle tanisacaktir.

Oylede tek tarafli olmuyor iste en az senin kdr o da ayrintili dusunmeli ki bunu icmesin..oglunu kucagina alinca o kucucuk cigerlerinin rahatsizlanabilecegini anlamayacak kapasiteye sahip olmadigini sanmiyorum..guzelnbi dille konusmanizi tavsiye ederm ama olmuyosada israrci olmayin sonucta onunda cocugu kendi dusunmesi lazim

Bunu yediremiyorum kendime.zararlarını biliyor.ilerde hastalansa biz onsuz kalsak daha mi iyi.veya çocuğum hastalansa.veya büyüdüğünde babasını ornek alıp o da icse daha mi iyi.ben sigarayı onemsememzlik edemiyorum maalesef:(

Bunu yediremiyorum kendime.zararlarını biliyor.ilerde hastalansa biz onsuz kalsak daha mi iyi.veya çocuğum hastalansa.veya büyüdüğünde babasını ornek alıp o da icse daha mi iyi.ben sigarayı onemsememzlik edemiyorum maalesef:KK43:
Cnm o kendini dusunmuyosa sen ne yapabilirsin.senin ki yine sadece ikramlari iciyormus ya benimkine ne demeli gunde iki uc paket iciyor bense agzima dahi surmus degilim sevmedigimide biliyor ama iciyor yapacak bisey yok

Kızlar merhaba.hemen konuya giriyorum izninizle.iki yıllık evliyim.eşim bekarken sigara kullanıyormuş.yanı benden önce.benkesinlikle sigara kullanmasını istemiyorum.geçen tartstgmzda bi paket almış içmeye başlamış.sonra artık icmeyecegm dedi ama ara ara arkadaşları ikram ettgnde yine içiyor.üstü başı kokuyor.çok sınır oluyorum.10aylik oğlumuz var.onun da etkilenmesini istemiyorum.bu yüzden çok tartsyoruz bugünlerde.nasıl vazgecirebilirim:KK43:

Sigara birisi için bırakılabilecek çok zor, imkansıza yakın şeylerden biri. Çok nadir örneklerini duydum ama bırakan bayandı.

Üzüldüm gerçekten.ben bu durumu kabullenmek istemiyorum.maddi manevi zararlarını bana da odetemez.siz de bırakması için çareleraarayın bence."Kokosbayan, post: 42496704, member: 702963"]Cnm o kendini dusunmuyosa sen ne yapabilirsin.senin ki yine sadece ikramlari iciyormus ya benimkine ne demeli gunde iki uc paket iciyor bense agzima dahi surmus degilim sevmedigimide biliyor ama iciyor yapacak bisey yok[/QUOTE]
Uzuldum

Aynende oluyor pasif içicilik aktif içicilikten daha zararlı :KK12:

Soludugumuz hava bile tertemiz degil cocuklarin burnunu mu tikayalim? ictigimiz sulardan emin miyiz? ya yedigimiz yemeklerden? gerci ayri bir konu ama su donemde sigara kullanilan diger seylere gore masum bile kaldi vucuda fazlasiyla zararli olmasina ragmen. konu sahibi cocugunun etkilenmesini istemiyorsa cocugunun yaninda icirtmez. es oldular diye her yaptigina da karsi hakkina sahip degil.

Back