• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Sigara yasağı sizi nasıl etkileyecek?

Sigara yasağı sizi nasıl etkileyecek?

• Sigarayı bırakırım

OY: 4 14,8%
  • Kapalı alanlara girmem

OY: 10 37,0%
  • Yasağı çiğner, cezamı öderim

OY: 0 0,0%
  • Bu yasak uygulanamaz

OY: 2 7,4%
  • Bir zevkimiz vardı, onu da aldılar

OY: 11 40,7%

• Ankete Katılan
    27
  • Anket Kapalı .
18 aydır sıgara ıcmedıgım ıcın hıc etkılemez.sıgarayı bıraktıgım ıcın cok mutluyum ıyıyım nefes alıyorum onun ıcın benı etkılemez

içmediiğim için beni iyi yönde etkileyecek. restorandan vs. saçlarım ve üstüm başım sigara kokarak kalkmayacağımzemuszemus

içen insanlara üzülüyorum.ne enteresan ya kendini zehirlemek için bide üstüne para veriyosun.halbuki biri sana küçük bi zarar verse hakkını savunmak için elinden geleni yaparsın.en büyük zararı kendin veriyosun.hadi bakalım ne yapıyosan yap kendinede hakkını savun...

valla içmeyen biri olarak ben çok mutluyum.
keşke daha önce olsaydı demekten kendimi alamıyorum.

ben gayet mutluyum ; içmiyorum içene de sinir oluyorum...

kişisel bir tercihse sigara içmek o tercihin sonucunda ben rahatsız olmamalıyım değil mi...
benim kişisel tercihim ; DUMANSIZ HAVA SAHASI HER YERDE :lepi:

eğer bu yasağa uymayan olursa anında şikayet edeceğim... bunu heryerde de söylüyorum...:jeyyar:

bu arada anket seçenekleri sadece içenler için hazırlanmış... sanırım başlığı açan arkadaş sigara kullanıyor... onun adına da sevindim ... en azından daha az içer artık ...

ama seçenekleri kullanmayanlar için de yeniden düzenlemek daha iyi olur ...

Son düzenleme:
çok ama çok memnunum bu yasaktan dolayı
hepsi demeyeceğim ama çoğu bencil oluyor sigara içenlerin ve içmeyenlere saygı gösteren az
kendi bebeğinin yanında bile içmekten çekinmeyen başkasına mı saygı gösterecek?

o kadar mutluyum ki
taviz verilmemesini yürekten diliyorum
şikayetlerimizi nereye yapabileceğimizi de öğrenip yasağı uygulamayanları şikayet etmeyi de düşünüyorum

suratımıza suratımıza üflenen sigaralardan sigara içilmeyen köşeler bulmaya çalışmaktan bıkmıştık
duman altında pasif içici yapmaya kimsenin hakkı yok!

ıçmeyenler çoğunlukta sanırım :) Hemen hemen herkes iyi yönde etkileneceğini yazmış :) Ben de iyi yönde etkilencem. Ve evet sigara içenlere yönelik bi anketmiş ama "Kullanmadığım için iyi yönde etkileyecek" gibi bi şık da lazımmış bu ankete :)

bu arada anket seçenekleri sadece içenler için hazırlanmış... sanırım başlığı açan arkadaş sigara kullanıyor... onun adına da sevindim ... en azından daha az içer artık ...

ama seçenekleri kullanmayanlar için de yeniden düzenlemek daha iyi olur ...

Cevaplayanları okurken çok güldüm , hep içmeyenler sevinçlerini paylaşmış . :roflol: Bende kullanmıyorum ve hakkaten seçenekler içinde bizi pek düşünen olmamış .. :umursamaz: Sigara kokusu beni bunaltıyor yüzümü ekşitmeme sebep oluyor . O yüzden yasaklanmasına çok seviniyorum

sigara içmeyen biriyim zaten hele ki yasaklanınca içmeyenler için daha iyi oldu :) girdiğimiz ortamlarda içimiz dışımıza karışıodu. istediğimiz yerlere sigara yüzünden giremioduk yaşasın dumansız hava sahası zemuszemuskaydirigubbakcemile2

Cevaplayanları okurken çok güldüm , hep içmeyenler sevinçlerini paylaşmış . :roflol: Bende kullanmıyorum ve hakkaten seçenekler içinde bizi pek düşünen olmamış .. :umursamaz: Sigara kokusu beni bunaltıyor yüzümü ekşitmeme sebep oluyor . O yüzden yasaklanmasına çok seviniyorum

ya cidden seviniyorum ama ben yaa... bir kafeye gidiyorsun kapısı açık da çıkıyorsun leş gibi sigara kokuyorsun... halbuki daha o gün banyo yapmışsındır... resmen donuna kadar sigara kokuyorsun... -tatlicadiarzu- üstelik içen sen değilsin...

rahatsız oluyorum diyorsun ki ben cidden çok rahatsız oluyorum... öksürük yapıyor ben de ama kimsenin umrunda değil... niye canı sigara içmek istemiş... tamam dikkat edenler de var ama etmeyen çok fazla insan var... rahatsızsan kalk git bile duyabilirsin cevap olarak...

öykümün dediği gibi kendi çocuğunu bile düşünmeyen ; hamileyken sigara içmeye devam eden; sigaralı ortama girmekten çekinmeyen insanlar var ; ya da çocuğunun yanında sigara için babalar ... eee ne beklersin sana mı saygı duysun bu kişiler...

ya da sabah servise biniyorsun ; birisi sigara içip binmiş arabaya leş gibi kokuyor ; midem bulanıyor... yahu sen o kokuya nasıl dayanıyorsun ben anlamıyorum...

sigara içen biriyle bir hayat paylaşmak zorunda kalmaktan cidden korkuyorum... o derece sevmiyorum sigarayı...:olmaz:

önceden rahatsızlığımı dile getirmekten çekinirdim ama şimdi önemli olan benim ve benim sağlığım kimse susturamaz beni... sengözlerimebaksanab

valla içiyorum içtiğim içinde pişman deilim bırakmayı falanda düşünmüyorum tercih sebebidir kapalı alanlara gırmem olur biter zaten mecburen restaurantlar falan bı yer yapar yoksa musterı kacırırlar kusura bakmayın bu benım nacızane fıkrım

içmeyenleride anlıyorum haklısınız ama içenlerde haklı bence ayrı bır yer yapılması lazım madem ole ıcenler ayrı ıcmeyenler ayrı en guzelı bu bence

alıntıdır... bunları bilmemiz gerek ...

1. Kanuna göre tütün ürünlerinin tüketilemeyeceği kapalı alanlar nerelerdir?

Tütün tüketiminin yasak olduğu kapalı alanlar:
a) Kamu hizmet binaları,
b) Koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binalar,
c) Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçları,
ç) Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı (ve açık) alanları,
d) Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerdir.

16 Mayıs 2008 tarihli 26878 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesinde kapalı alan; sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik vb. dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler olarak tanımlanmaktadır.

Back
X