Sigara VS Ben

venussel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
489
266
Merhaba kızlar her şerden bir hayır doğar misali korkunç bir boğaz enfeksiyonum ile birlikte sigarayı bırakma kararı aldım.
''Bugune kadar herhangi bir soğuk algınlığı, çalışma programı,hava şartları,içilecek ortam bulma zorlukları değil sigarayı bırakmama sebep olsun uygun imkanlar bulduğumda arka arka sigara yakmamı sağladı. Ancak bir haftadır boğazlarımdan ciddi bir linç yediğim için işler biraz değişti. Bırakın sigara içmeyi öksürmeden nefes alamıyorum. Eskiden içtiğim suyun markasını bile seçebilir tadı için yorum yapabilirken dün çesmeden su koydum aceleyle içtim ve bu tadı beni rahatsız etmedi , tadını alamadıığımı farkettim. Bir parfüm aşığı olan ben koku alımında ciddi bir azalma farkediyorum. Günlük hayatımda maddi anlamda kıstığım bir çok şey var ama her gün 11 lira net sigaraya verdiğimi farkettim. Cildim için maskeler kremler ile boğusurken ,aydınlatıcı ürünler alıp onları bile düzeneli kullanmazken cildimi karartan sigarayı bir dakika aksatmadığımı farkettim. 20 yaşında başladım . 26 yasındayım bir gün anne olmak istersem vucudum temiz olsun istiyorum. Öğrencilerime yaklasırken korkmamak nane şekerleriyle yüzgöz olmamak istiyorum.
En çok da başarmak istiyorum. Çok severek içtiğim için bunlarla yüzleşmem bile büyük başarı diye düşünüyorum.......................''

BU FORUMU AÇARKEN DELİ GİBİ SİGARA İÇMEK İSTEYİP BİRİLERİNDEN DESTEK İSTİYORDUM. BUGUN RESMEN KURTULDUM 4. GÜNÜM .NİKOTİN BUGUN BEDENİMİ TAMAMEN TERKETTİ EN ZORU DÜN AKŞAMDI. HİÇ KOLAY OLMADI AMA ARTIK BİTTİ ŞİMDİ O SAÇMA İLİZYONUN FARKINDA OLARAK TEMİZLENDİM.
ODAM ,PARFÜMÜM KOKUYOR. ELLERİMDEN AĞZIMDAN SAÇLARIMDAN İĞRENÇ KOKU GİTTİ . KENDİMİ DAHA DİNÇ HİSSEDİYORUM DAHA MUTLU HİSSEDİYORUM.
Forum içinde belirttiğim gibi bir kişiye bile umut olursam ne mutlu bana. Suan bu kadar güçlü ve emin hissetmemde Allen car tekniğinin cok faydası var. İrade ile bırakmaya calısırken bu teknik üstümden yük aldı resmen. ister türk ister yabancı çevirilerden bu teknik videolarını izleyin. Reklam gibi olur diye genelliyorum hepsinin kafa yapısı aynı zaten. Ben YouTube sigarayı bırakma Allen car yazdım ilk çıkan çeviri seansını izledim. Sadece 1 saatinizi verin ve deneyin bunu :)

Son düzenleme:
Öğretmenim bende geleceğin öğretmen adayı olarak bu illeti bırakmak istiyorum ama zaman ve sabır istiyor.Bu bağımlılık için doktora gittiniz mi

Admin Kazen' in bununla ilgili bir konusu olmuştu kızlar oraya bir bakın derim.... ve bir video paylaşımı yapmıştı link açılmıyor olabilir video adı " Bırakmak istiyorum " bu videoyla baya kişi bıraktı .

Öğretmenim bende geleceğin öğretmen adayı olarak bu illeti bırakmak istiyorum ama zaman ve sabır istiyor.Bu bağımlılık için doktora gittiniz mi
Canım kesinlikle çok zorluğunu yaşıyorsun. Tenefüste koşa koşa sigara içmeye apar topar derse girerken kokuyu gidermeye çalışıyorsun .Çocuk yanına yanaştımı aklından geçen ilk şey bu oluyor. bugun 4. günüm bu yazı yazarken hissettiğim şeyleri hissetmiyorum. Mutlaka sıkıntı yaşıyorum ama allen car yöntemiyle sigarayı bırakma videosunu youtubeden izlemeni öneririm. Sigarayı bırakmak için en temel şeyi anlatıyor. Sigaranın sana yarattığı ilizyon ile yüzleşmeni sağlıyor. Mutlaka bir bak ona :)

Admin Kazen' in bununla ilgili bir konusu olmuştu kızlar oraya bir bakın derim.... ve bir video paylaşımı yapmıştı link açılmıyor olabilir video adı " Bırakmak istiyorum " bu videoyla baya kişi bıraktı .
Ben sigarayla ilgili forumları yeni keşfettim :KK43: bende bir tane forumda bir yorumda bahsettiğiniz videoyla karşılastım. Allen car yöntemi. Allah razı olsun gercekten o yorumu yapandan :) çok iyi hissediyorum kendimi. şu forumu açıp yazdıklarımla tamamen zıtım şuan .

Canım kesinlikle çok zorluğunu yaşıyorsun. Tenefüste koşa koşa sigara içmeye apar topar derse girerken kokuyu gidermeye çalışıyorsun .Çocuk yanına yanaştımı aklından geçen ilk şey bu oluyor. bugun 4. günüm bu yazı yazarken hissettiğim şeyleri hissetmiyorum. Mutlaka sıkıntı yaşıyorum ama allen car yöntemiyle sigarayı bırakma videosunu youtubeden izlemeni öneririm. Sigarayı bırakmak için en temel şeyi anlatıyor. Sigaranın sana yarattığı ilizyon ile yüzleşmeni sağlıyor. Mutlaka bir bak ona :)
Bakacağım öğretmenim :) bari bir faydası olsa şu zıkkımın bir faydası da yok ki :)

Bakacağım öğretmenim :) bari bir faydası olsa şu zıkkımın bir faydası da yok ki :)
yokk kesinlikle ekside yaşatıyor içtiğin anda normal insanlr gibi hissetiriyor şaka gibi yani gercekten. ama faydası olmadıgını kabullenmişsen abuk bırakırsın sen . Bence en zoru kendini rahatlattığına ve iyi geldiğine inanmak :)

Merhaba konu sahibi bırakabildiniz mi yoksa devam mı?
Bıraktım :) şuan aklıma gelme aralığı çok düştü. En sık aklıma gelen zamanlar kahvaltı sonrası ve canım kahve istediğini zaman . ama bu durumdan kaçmak istemiyorum. Kahvaltımı eskiden cok hızlı ederdim hemen içmek için şimdi kahvaltıdan keyif almaya çalışıyorum. İlk günler kahve yapmaya elim gitmiyordu şimdi duble yapıyorum kaçarak bırakmak yerine ençok aradığım zamanları yüzleşerek geçiriyorum. Korktugum gibi gecmıyor :)

Bıraktım :) şuan aklıma gelme aralığı çok düştü. En sık aklıma gelen zamanlar kahvaltı sonrası ve canım kahve istediğini zaman . ama bu durumdan kaçmak istemiyorum. Kahvaltımı eskiden cok hızlı ederdim hemen içmek için şimdi kahvaltıdan keyif almaya çalışıyorum. İlk günler kahve yapmaya elim gitmiyordu şimdi duble yapıyorum kaçarak bırakmak yerine ençok aradığım zamanları yüzleşerek geçiriyorum. Korktugum gibi gecmıyor :)
Çok sevindim tebrik ederim darısı başıma:bicak:

Çok sevindim tebrik ederim darısı başıma:bicak:

Hadi İnşallah. Biraz uzun yazıcam ama gerçekten ciddi anlamda sigarayla yatıp kalkan biri olarak belki sana umut olur :) Sağlıklı, enerjik hissetmek, aydınlık bir cilt hep bunları düşün. Aylık 300 lirayla neler alabilirdin onları düşün. Ben acılmaz kumbarama attım ilk hafta her gün 10 11 lira hiç yoktan 50 60 eklendi bir anda ilk önce sana yaratcagı faydaları aklına getir hep .. Ve içmeyi bırak. Evet ilk haffta ciddi huzursuzluk çekiyosun. ama yanlıs hatırlamıyorsam yaklasık 72 saat sonra nikotin yok oluyor. Ayrıntı vermedim kısaca ilk günler kötü dedim ama söyle söyleyim.,özellikle Ben 3. Gün sonunda delircektim artık . Her sanıye sigarayı düşünüyordum, evde tüm gün yapmadık iş icat bırakmadım en son dolabımı toplarken oturup sinirden agladım. sanki gün içinde basıma bişey gelmiş de çok etkisinde kalmıs gibiydim. Bunlar nikotin ihtiyacın varken olan şeyler işte. Belki benim cok agrırdı bilmiyorum ama dişini sıkarsan bu zamanı atlatırsak bitecek hepsi ..geri kalan zamanda aslında sıgara aramanın sadece psikolojik oldugunu zaten kendin görceksin :) . bugun bir düğüne katıldım ilkkez sigarayı bıraktıktan sonra içici bir grubun arasına girdim. Aklımda canım ister mi sorusu oldu tabi çıktım herkes içiyor , O anda sigarasız ilk 3 günü düşündüm şuan öylemiydim hayır sonra dikkatimi bile dagıtmadı güldük sohbet ettik. Durumu dramatize edenler iradesiyle severek bırakanlar, onlar sigaradan mahrum kalmıs gibi düşündüğü için baslıyor tekrar. Psikolojik alıskanlıgı da olunda hemen geri dönüyor. Psikolojin seni tetikleyecek ara ara ama sen vucudunun bunu istemediğini bildiğin için anında gececek. Mesela sigara sana iyi gelmedi, sana keyif yada huzur yada dikkat saglamadı aksıne onun sayesinde iyi hissetmeye ihtiyac duydun onun yüzünden dikkatin dagınık tı bir dakikalığına seni normale döndürdü o kadar. Bunu unutma inan cok daha kolay olacak. Kurtul bir an evvel :)

X