• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara ve Gögüs ameliyati..

aSkiTo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Gögüs kücültme ameliyati öncesi
sigarayi birakmayan oldumu aranizda?
ne gibi sorunlarla karsilastiniz??

ben günde 8-10 tane iciyorum..
ameliyata 2 hafta kala birakmam gerektigini okudum..
yanniz bu benim icin oldukca zor.
günde en az 2 sigaraya düsürebilirim sanirim..

ben 3 gün öncesinden bırakmıştım ve ameliyat sonrasında 1,5-2 ay sonra içmiştim.benim ameliyat ani olmuştu bilseydim önceden bırakırdım.

Merhaba,
Göğüs ameliyatından önce muhakkak sigarayı bırak. Bir hanımdan duydum. Çok başarılı bir gögüs ameliyatı olmuş ama sigarayı bırakmadığı için göğsünde morarmalar olmuş şimdi 2. bir ameliyata girmek zorundaymış. Ben estetik operasyonlar için sigarayı bıraktım 3 ay önce. Bitr daha da içmeyeceğim. Beynimde çözdüm bu işi. Eğer bu kadar önemli olmasa, doktorlar ameliyat öncesi sigara bırakma şartını koymazlar hatta bazı doktorlar, sigara içenleri ameliyat etmiyorlar çünkü risk almak istemiyorlar. En doğrusu,ameliyattan 1 ay önce bırakman

yani simdi birakmaliyimbilmiyorumkismile

off cok zor yhaa.. ama napiim.. zaten ameliyattan korkuyorumm
birde basima 2nci bir ameliyat cikarmayayimm

yani simdi birakmaliyimbilmiyorumkismile

off cok zor yhaa.. ama napiim.. zaten ameliyattan korkuyorumm
birde basima 2nci bir ameliyat cikarmayayimm

Kötü örnek olmak istemiyorum ama ben bırakamadım. Sadece 15 gün öncesinden bir miktar azalttım.1.5 ay oldu henüz sorun yaşamadım ama yara iyileşmesinde süreyi uzattığını biliyorum.Ben de olmadı ama bu herkeste olmayacak anlamına gelmiyor tabii....Ayrıca doktorum bana sorun olmayacağını söylemişti....:lepi:

7 ay önce küçültme operasyonu geçirdim.benim doktorum çok KESıN olarak ameliyat öncesi 1 ay ve sonrasında da bir ay içmeyeceksin dedi.ıçmedim de.Lakin tiryakilik zor.birinci ayımın dolduğu gün yaktım bir tane.bir iki ara ara içtim.abartmadan.sonra çıktı bu sayı 5 ve civarına.yılbaşında ise baktım ki benim izler halen belirgin.bıraktım.inanılmayacak derecede izler soldu.başkası dese abartıyor diye düşünürdüm.ama inanın çok şey farketti.kaşıntım kalmadı.o kadar zahmet çektik.yıllar sonra sahip olduğumuz bu güzelliklere de gözümüz gibi bakalım derim arkadaşlar.:)sağlıkla kalın.

bir kac gün daha iceyim :) birakicam..
son günlerin keyfini cikarayim ..
ameliyatima yaklasik 1 ay var cünkü..

alalal okudumda sasırdım bunlaraa şimdi bn ameliyat sabahı bile sigara içmiş biri olarak hiç bi sorun yasamadım ameliyat sonrası ne morarma ne bulantı fln filanama bnmki genel anestezi dildi sedasyonla oldum ondan mıdırki:S

Ben 16 martta büyütme ameliyatı olucam , günde 7-8 tane içiyorum ve bırakamıyorum.... mafoldumben

Tabiki normalde de çok zararlı ama daha çok küçültme amleiyatlarına değinilmiş zararı konusunda

Acaba büyütmede de bi zararı olurmu?Doktora sordum bırakamıyorsan son gün içme bide ameliyattan

sonra 3-4 gün içme dedi ama ben yinede çok korkuyorum yaa Zaten ameliyat olucam stresi yetiyor ,

birde sigara....

ay bu konu benide geriyor tam karar veriyorum muayeneye bile gidemiyorum sigarayı bırak diyecek diye :s
doğumumda sezeryan oldu benim 10 gün kalkamadam ya yaranın acısından :S hala bırakamıyorum oooffff önce sigarayı bırakma merkezinemi gitsek ne bilmiyorumkismile

bu ameliyatta sigarayı bıraktırmalarının sebebi sana uygulanacak olan anestezi. Ameliyat sonrası kendine daha çabuk gelebilmen ve toparlanabilmen için sigaradan ameliyat öncesi ve sonrası uzak durman 1 numaralı kural. İki hafta kala mutlaka bırakmış olmalısın. Ameliyat sonrası zaten solunum sorunu çekiyorsun çünkü. Ben mesela yarım nefes alıyordum doktorum sen ne yapıyorsun ciğerlerinin tamamına oksijen gitmeli derin nefes alacaksın demişti. (Ki sigara kullanmıyorum ben) derin nefes almaya çalıştıkça yoruluyor insan. (evet nefes almanın bu kadar yorucu olduğunu hiç düşünmemiştim) Akciğerlerinin ameliyat sonrası düzelebilmesi, bu düzenin takip edilebilmesi için sigarasız bir döneme giriş yapmalısın. Güzel göğüsler için değer bee askito ;)

kizlar yorumlariniz .. paylasiminiz icin tsk ederim..
sadullah beyle görüstüm.. sigarayi birakmamin önemli olmadigini söyledi.
tabii ki kendim icin birakmaliymisim ama ameliyat sonucuyla alakasi olmaz dedi.

ameliyattan önce bir gün. ameliyattan sonra 3-4 gün icmeseniz iyi olur dedi.

yeaapp :lepi:

merhaba kizlar..
2 hafta önce ameliyat oldum. doktorumun tavsiyesiyle ameliyattan 1 gün önce ve 2 gün sonra sigara icmedim.
sonra 1-2 basladim.
simdi 7-8 tane fln iciyorum.

bugün sol gögüsümde iltihaplanma tespit ettim.
yarin doktorumu arayacagim.

o bu konuyu sigara icmemle bagdastirirmi bilmem ama ben ona bagliyorumbilmiyorumkismile

ben de huzursuzluktan uyuyamıyorum :( 1 paket içiyordum ben üstelik. ameliyattan sonra 4 gün içmedim o da hastanede olduğumdan. eve gelir gelmez bir tane yaktım ne yazık ki :( bi tane daha bi tane daha derken yine eski köy eski hamam..çok korkuyorum ama engel de olamıyorum. hatta unutup yakıyorum artık alışkanlık mı bilmiyorum. yarısında aklıma geliyor. "aaaa yine yakmışım,tühhh" diye. ameliyat olalı 15 gün oldu. doktoruma ben içiyorum sigara dedim." herhalde bir iki tane dir ama içme "dedi. bilse :( birazdan kontrole gidicem. anlamaz inşallah..
öncesi için de ne yazık ki hastaneye gitmeden önce yani ameliyattan önce sabah bile içtim. öncesi için şöyle bi durum varmış. 10 gün öncesine kadar bırakılmadıysa sonrasında artık bırakmanın bi manası pek de kalmıyormuş. öksürük falan yaparmış tam o sıralarda. ama tabii gönül ister tamamen bırakabilelim. okuduğum kadarıyla benim kadar içen yok :( utandım kendimden resmen :(
bi de bişy sorucam..genelde bütün ameliyatlardan sonra mı yoksa bu özellikle de göğüs küçültmeden sonra mı bu durum isteniyor...

offf kızlar ben randevuya gittim hemen bu cumaya gün aldım ama bırakamıyorum çoook korkuyorum yyaaa ne yapıcam .....

ben de huzursuzluktan uyuyamıyorum :( 1 paket içiyordum ben üstelik. ameliyattan sonra 4 gün içmedim o da hastanede olduğumdan. eve gelir gelmez bir tane yaktım ne yazık ki :( bi tane daha bi tane daha derken yine eski köy eski hamam..çok korkuyorum ama engel de olamıyorum. hatta unutup yakıyorum artık alışkanlık mı bilmiyorum. yarısında aklıma geliyor. "aaaa yine yakmışım,tühhh" diye. ameliyat olalı 15 gün oldu. doktoruma ben içiyorum sigara dedim." herhalde bir iki tane dir ama içme "dedi. bilse :( birazdan kontrole gidicem. anlamaz inşallah..
öncesi için de ne yazık ki hastaneye gitmeden önce yani ameliyattan önce sabah bile içtim. öncesi için şöyle bi durum varmış. 10 gün öncesine kadar bırakılmadıysa sonrasında artık bırakmanın bi manası pek de kalmıyormuş. öksürük falan yaparmış tam o sıralarda. ama tabii gönül ister tamamen bırakabilelim. okuduğum kadarıyla benim kadar içen yok :( utandım kendimden resmen :(
bi de bişy sorucam..genelde bütün ameliyatlardan sonra mı yoksa bu özellikle de göğüs küçültmeden sonra mı bu durum isteniyor...

ende bunu öğrenmei çok istiyorum işte:)))

Back
X